reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
młodamama, no chyba nie je mało, mój pięciolatek tyle nie pochłonie, tylko że on zawsze był niejadkiem
małpawzoo, szuflada przydaje się, my też tam trzymaliśmy pieluchy, chusteczki i takie tam, a teraz jak szukam turystycznego to też takiego, żeby była jeszcze jakaś dodatkowa kieszeń
joasia, ja wiązać uczyłam się sama, ale moje koleżanki robią kursy z wiązania chust i mają też wypożyczalnię chust i nosideł więc nie byłam zostawiona zupełnie sama sobie. Ale wiązania można nauczyć się samemu. Może jest u was klub kangura, poszukaj. Co do samych chust do dobre i często tanie chusty znajdziesz na bazarku Sprzedam
Na początek chyba warto kupić elastyczną, albo kółkową, bo w miarę łatwo się w tym odnaleźć no i musisz się zastanowić czy nosiłabyś od początku, bo ja dla takiego kilkumiesięczniaka brałabym inną chustę niż dla noworoda, a w ogóle to jak dziecko siedzi to mi już wygodnie było w MT, bo szybko się zawiązaliśmy.

muszę poodkurzać trochę i umyć podłogi, tylko Ignaca z klockami trzeba przenieść na stół

Ostatnia edycja:
dla niej je za mało bo mała nie ma nawet 11 kg a prawie 2 latka.. tosz je i pije ile ma ochoty.. ma dzień co nie je a tez czasem ją najdzie i 3x zupe mi zje po pół miski..

mamusiu
przedzwoń na poczte.. czasem pierniczną paczką i leży 3y dni.. wiem bo jak zajde na poczte to często jest wczesniej niz jakby mi do domu zanieśli..

laski nie mam tego magnezu i mnie boli jak nie wiem a nie mam jak isc bo pada deszcz ze śniegiem a mała pokaszluje więc nie chce jej ciągnąć.. wzięłam nospę witaminy i duphaston i leżę..oby nic się nie podziało

melduję się, że przetrwałam krzywą...:-) nie było aż tak źle, trochę kręciło mi się w głowie, ale dałam radę. Mam już wyniki, wszystko jest ok:-) morfologia też w miarę, hemoglobinę i hematokryt mam ok, tylko płytki krwi mi lecą - PLT, Wy macie to w normie czy też Wam spadają? ja biorę claxane, może to ma na to wpływ, nie wiem. Jutro wizyta.

Zabieram się teraz za sprzątanie trochę, potem się odezwę:-)

Kuwa moja paczka zagineła na poczcie, 45 km ja pierdziele, dzisiaj maja mi wyslac jeszcze raz, dziewczyna sprawdzila i ta paczka nie wyszła wogole z Łodzi ................... nie bedę miała prezentu na urodziny......................................

Mouse tez mysle o graco symbio ale sama spacerówka z nosidłem, ale faktycznie mała ta spacerówka :-(

Kto bierze 6 tabletek magnezu? bo jest magnez 500mg :-) magnezin chyba wiec jedna na dobe wystarczylaby taka :-)

Alesia ale Twoj Ignacy duzo je, moj polowe tego......

młodamama, to ja ci powiem co je mój potwór. Rano, kubek kakao i dwie kromki ciemnego pieczywa z jakąś wędliną musi być przynajmniej jedna, druga może być z serkiem. Potem je jakiś serek homogenizowany albo jogurt i wcina marchewkę, albo jabłko. Obiad, to albo zje miskę zupy (ja mu zawsze naładuje tam kupę mięsa i warzyw, bo on woli taką gęstwinę, a wody nie lubi) albo kawałek mięsa i np trochę fasolki szparagowej, albo ryżu albo taką bułę na parze ( nigdy nie zje ryżu i warzyw, bo to jest dla niego za dużo i chociaż bym siedziała przy nim dwie godziny to nie pochłonie tego). Po południu jest jakiś banan i kilka orzechów i kolacja, to znowu pije kubek mleka i przeważnie je jedną kanapkę. W sumie nie jest tego chyba zbyt wiele, zwłaszcza że on ma 5 lat i lata ciągle jak opętany.
Co ta baba by chciała, żeby takie dziecko cały czas jadło, czasy dosypywania mąki do mleka modyfikowanego minęły na szczęście.

hej hej:)
mamusia synka sprawdź każdą opcję swędzenia synka. i trzymam kciuki oby to była jakaś błahostka. Co do wózka to znajoma miała taki sam i szczerze Ci powiem że najlepiej wygląda niestety tylko na zdjęciach zero praktyki jako wózek wielofunkcyjny zresztą byłam z nią w zoo wtedy i po rożnych terenach jeździłyśmy...

koreczek ja ma łóżeczko turystyczne, które będzie z nami non stop, z córka na początku miałą drewniane ale wkurzały mnie szczebelki i reszta a przy turystycznym mam wszystko przewijak karuzelę materac zamówiłam normalny (mam łóżeczko dziwny wymiar bo 70x100a nie chciałam żeby spała tylko na tym materacyku co był w samym łóżeczku) podwieszane jest, ma boczne schowki więc na prawdę jest super i najważniejsze dla mnie pakuję cały majdan i Zosia wszędzie i zawsze była na swoim:P Mało tego po jednej stronie zamiast nóżek miało kółka więc mogłam z tym łóżkiem sama bez problemu jechać z salonu do jej pokoiku. Więc polecam:) Drewniane było używane u nas z 2 mc a potem oddalam komuś.

Dziś nawet ładna pogoda słoczenko świeci! Uciekam leniuchować;p

ja mam i drewniane i turystyczne, Julek nadał w nim spi jak jedziemy np do teściowej, fajna sprawa :)

Alesia a moja tesciowa nie mogla przedzierzyc ze Julek jest na Nutramigenie i cały czas mi truła, ze mleko krowie, rozcieńczone wodą z maka krupczatką powinien jeśc, ze kiedys dzieci tak jadły i zyją......

reklama
guziczek, a jakie dokładnie masz łóżeczko, ja też chcę kupić tylko turystyczne i nie mogę się zdecydować. Przymierzam się do czegoś takiego ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE BABY CENTER HAUCK UPS!!! (3675685520) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
mamusiasynka, przesyłki na poczcie giną regularnie, wiem bo często korzystam z ich usług, można żądać odszkodowania, ale to raczej sprawdza się tylko przy przesyłkach krajowych, a ja często wysyłam do Stanów albo do Australii i jak ten list idzie mi 3 tygodnie to się denerwuję czy dojdzie czy nie. Na szczęście do tej pory pogubili mi tylko przesyłki krajowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry