reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Bziumelka u nas też tak było że mały zasypiał na 20 min i koniec i zaczełam kłaść się koło niego i spał 2-3h. Teraz przewaznie w porze tego dłuższego snu jesteśmy na spacerze ale jak jestesmy w domu to 1,5-2 h pospi sam. Od 3 dni maly je ostatnia butle o 22 i nastepna 8-8.30 ale dopiero ta noc sie nie obudzil i spal od 20 do 6.15

reklama
Teraz wszystko nam się unormowało:
8-150ml mleka
11.30- obiadek z łyżką kaszki manny
15- deserek(owoce z kaszką)
18.30 -150ml mleka
22 -180ml mleka
A spanie:
10-ok 1 h
13-1,5 do 2 h
Ok 16.30-ok 45min
O 19.30 kąpiel i o 20 odkładam do łożeczka i sam zasypia
Tak więc jest naprawde super byle by zaczoł dosypiać do 8 ;)

Bziumelka, a nasza na rękach nie zaśnie! Tak wiem dziwne ;)
Przy cycku tak ale jak się ją nosi to jeszcze jej się nie zdażyło. Po położeniu do kołyski od razu odleci.

Majka juz niedlugo zacznie dosypiac. Moja Hania spi w nocy 12 godzin. Co najwyzej obudzi sie na picie wody ale nawet oczu nie otwiera. A w dzien mamy 3 drzemki od godz do 2 godzin. Taki maly spioch po rodzicach bo oboje lubimy pospac. A co najwazniejsze to nigdy nie budzi sie z placzem tylko z usmiechem na twarzy i cierpliwie czeka na mleczko.

Lilka no to życzę aby druga córeczka też tak spała ;)
U nas ostatnio mały też nie płacze o jedzenie w dzień np dzisiaj o 8.30 m zrobił mu butle i zjadł od razu całą co mu się rzadko zdarza ale nie krzyczał ;)
Za to mały nerwus mi się trafił jak mu coś wyleci z ręki albo złapać nie może to jest taki krzyk że cała ulica go słyszy ;)

A co tez najwazniejsze to od urodzenua zasypia sama . Wyjatkiem bylo jak miala kolki to musielismy ja nosic ale na szczescie sie nie przyzwyczaila. Przychodzi godzina spania klade ja do lozeczka wlaczam karuzele i wychodze z pokoju po minucie juz spi. Na noc to samo. Ale klade ja wtedy kiedy chce spac nie na sile bo godzina przyszla.

U nas tylko wieczorem sam zasypia w dzień gorzej.
Wcześniej zawsze sam zasypial ale coś mu się poprzestawiało z tym że nie trwa to długo ;)

Mi sie wydaje ze to zalezy jak sie nauczy. Ja od malutkiej nie usypialam na rekach a moja siostra tak robila i teraz jej 4 letnia i 2 letnia corka zeby zasnely to sa dyrdane na rekach . Nawet na drzemki w dzien. Dla mnie to masakra... Jak bedzie wszystko dobrze to druga tez od malutkiej bede uczyla tak jak Hanie ;-)

reklama
Majka a moze sie przyzwyczail do spania w wozku ? I dlatego nie chce spac np w lozeczku . Na spacerze jednak cos buja w w wozku i moze tego brakuje ?

Do góry