reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Magda: ja dostalam @ ok. 2 tygodnie po tym jak zaczelam Wiki wprowadzac dodatkowe jedzonko czyli 4-5 miesiac. Zaburzylam tym laktacje, bo juz tak czesto nie musialam Jej przystawiac do piersi. Karmie Mala teraz przed wszystkim piersia tylko w nocy, mniej wiecej co 1-2h :/ i w dzien gora dwa razy, a bywa i tak ze w dzien w ogole nie kp. Od tamtego momentu mialam tylko 2 @' wiec pewnie regularnie zaczne dostawac jak calkowicie przestane karmic. Srednio @ wystepuje teraz co 1,5 miesiaca wiec nie jest zle :-)

reklama
Lilka gratuluje córci :) Dziewczyny górą :)

Dzieki co do info na temat mat ale widze że jest dużo typów.... Ja już zaczne sie rozgladac bo wole miec wczesniej :-) Karuzele też kupiłam wczesniej aby już była i Sonie zainteresowala jak miala 3 tygodnie a w internecie czytałam żeby dopiero po skonczonym miesiacu zainstalowac. My mamy dwie karuzele jedna to Tiny Love w łóżeczku taka różową i przy bujaczku elektrycznym tylko że to taka zwykła i podoba jej sie i jedna i druga czociaz Tiny Love bardziej. Dzieki temu przynajniej jest troche spokoju w ciągu dnia.

A powiem Wam że moje dziecko noce przesypia super bo śpi od 20/21 do 8/9 z jedna lub dwoma pobudkami (krotkimi) na cycka wiec ja jestem super wyspana ale w ciagu dnia masakra, wczoraj miala dwie dłuższe drzemki na spacerku tak po ok. 30 minut i z 3razy zasneła na 10-15 minut przy karmieniu i już. Poprostu masakra, dobrze ze te karuzele sa to przynajmniej to mam ja z głowy :-)

Magda, Oktavi, Emilka, Genna czy wasze dzieciatka w dzien tez tak słabo śpią??

Aby @ za szybko nie przyszła to podobno przerwy w akrmieniu nie moga byc dłuższe niz 3 godz w dzien i 4-4,30 w nocy, minimum 100minut aktywnego ssania i zero używania smoka. U mnie te 100minut jest napewno ale czesto mam dłuższe przerwy i boję sie że @ szybciej przyjdzie. A moja za smoczkiem to raczej nie przebada czasami sie tylko zassie.

Madzia albo kup nasivin krople ale nie stosuj dluzej niz tydzien bo wysusza sluzowke a ja polecam gripstop krop 3 razy i oprocz tego zakraplaj sola oklepuj brzuszek i odciagaj katarkiem do odkurzacza jak nie masz to koniecznie kup i odciagaj kilka razy dziennie to szybko sie pozbedziecie katarku :)

Genna pałąk smyki
DSC_0608.jpg

Załączniki

• DSC_0608.jpg
    DSC_0608.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 57
majka kupie ten gripstop, na razie to zakraplałam solą, oklepywałam i odciagałam ale fridą. Katarka nie mam ale kupię tyle tylko że nie przyda mi się w hotelu bo nikt odkurzacza mi nie da. Dziewczyny a czy któraś z Was stosowała ten katarek do odkurzacza centralnego - takiego w ścianie? Bo ja mam taki i nie wiem czy on nie ma większej siły ssania żebym Marcysi nie wyciągneła nie tylko smarków?

Minni, dzięki za info. Ciekawe jak to będzie...

Bziumelka, no u mnie noce regularnie pobudki koło północy później 2~3, 5~5:30(obudzić tatę do pracy ;) ) i koło 7 potem aktywny poranek i koło 10 karmienie i spanko najlepiej na powietrzu lub zakupach. Potem koło 13 i zaś spanko gdzieś do 15 a później to już kiepsko ze spaniem. Koło 18 karmienie przed myciem żeby później krzyku nie było... o 19 mycie, cyc i spać. ;) Taki rozkład dnia. Wczoraj do 15 praktycznie nie spała bo tylko 2 drzemki po 30 minut. O 15 pojechaliśmy do sklepu to o 18 ją na śpiocha karmiłam w kfc ;) o 19 byliśmy w domu młoda się obudziła wesoła zadowolona ;)

Jak wasze dzieci zniosły szczepienia? My dzisiaj jedziemy i boję się jak to będzie później.

A w piątek mamy spotkanie w szkole rodzenia z dziećmi ;)

No i bujaczek zadziałał dzisiaj :D
uploadfromtaptalk1426063375427.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1426063375427.jpg
    uploadfromtaptalk1426063375427.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 62
Madzia a jaka moc tego kdkurzacza chyba nie moze byc wiecej jak 1600 w jesli sie nie myle. Po prostu podlacz i sprawdz na sobie czy nie ciagnie za mocno ;)

reklama
Magda mam podobny bujaczek tylko ze gecko z karuzela, swiatelkami i muzyczka tylko ze moja Sonia twarda zawodniczka i nie zasnie w nim... Ona to w ogole zasypia albo przy cycu albo na rekach:-( Wlcze z tym ale słabo idzie no i maz mi nie pomaga bo on ja co chwila na raczki:wściekła/y::wściekła/y:
A ze spaniem w dzien to zazdroszcze bo u nas sie popsulo...

Do góry