reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Ja tez tego nie rozumiem se wszystko jest be . Kiedys gadalam z moja babcia to mowila ze smoczkow nie bylo to wiazalo sie supel na szmacie maczalo sie wodzie i cukrze i dawalo sie dziecku do ssania. To tylko jeden przyklad a jest ich wiele. A teraz smoczek taki sraki ortodontyczny i full rodzaji wszystkiego .

My z chodzika na pewno korzystać nie będziemy bo ortopeda stanowczo odoradził, powiedział że niekorzystnie wpływa na rozwój dziecka (również tego z zdrowymi biodrami ) ja więc z oczywistych względów nie zaryzykuję :sorry:...
O skoczka muszę zapytać ...

Mi się wydaje że problem leży w tym że każde dziecko rozwija się inaczej i każde w innym momencie będzie gotowe na chodzik czy skoczek i pytanie czy rodzice wiedzą kiedy ... poza tym jak z wszystkim kwestia umiaru czasowego ...

Infinity wyjasnilas wlasnie to o co mi chodzilo tzn ze nie wiadomo kiedy to dziecko juz jest na to gotowe...

Jedyna ktora mnie poparla w tej opinii;);)

No to jeszcze jedno pytanie. Wczoraj ogladalam taki program i tam byl pokazane jak rodzice wchodza na kapiel z niemowlakiem pod prysznic tzn. Biora na rece i do kabiny a woda leci na dziecko. Co o tym myslicie? Slyszalyscie o takim sposobie?

Ja zaczelam Hanie wsadzac do skoczka i chodzika jak juz umiala sama siedziec ladnie prosto. I ona nie chodzi w chodziku tylko w nim siedzi albo stoi. Jak zobacze ze zacznie probowac w nim chodzic to wtedy z niego zrezygnuje .

Bziumelka ja po prostu jestem zdania że najważniejsze nie szkodzic ... jestem generalnie zwolenniczka gadżetów i zabawek rozwijających dziecko ale też uważam ze są pewne etapy rozwoju i umiejętność które dziecko powinno nabyć samo a nie umiejętnie użyty chodzik może to właśnie zaburzyć. Dodatkowo kwestia zdrowotna a to w ogóle bezsprzecznie jest najważniejsze.
A argument że większości nie szkodzi do mnie nie trafia (...).
I żeby nie było - nikogo nie krytykuje - oczywistym jest że każdy decyduje sam i wybiera to co wg niego dla jego dziecka jest najlepsze :tak:

Bziumelka powodzenia na szczepieniu ;-) bedzie dobrze . Serce matki krwawi jak dzidzie boli ale to dla jej dobra tak sobie tlumacz moze lepiej Ci bedzie ;-)

reklama
Do góry