reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta a jaki kupilas lezaczek? My mamy lezaczek-bujaczek z fisher price z wibracjami i jest regulacja lezenia, znakomicie mi sie sprawdza do karmienia butelka. Drugi zamowilam z mamas&papas, chce go miec w restauracji bo tam spedzamy okolo 6-7 godzin dziennie. Ten drugi jest tylko do 9 kg wiec pewnie bardziej lezacy. My na szczepienie za 2 tygodnie. Wlasnie slyszalam, ze drugie szczepienie dzieci przechodza gorzej.

reklama
Agawa Hania taki rowerek dostala na chrzciny. Uzywamy go od niedawna czyli jakos od 8 mc zycia i Hania go uwielbia ;-) wazna jest podkladka pod nozki ktora mozna potem zdemontowac.

My mamy leżaczek z wibracjami, do 18 kg. Jak na razie mały siedzi od czasu do czasu ale póki interesuje go albo jedzenie albo spanie za bardzo go nie używany. Mam nadzieje ze pozniej sie przyda !

Natomiast w nocy, konkretnie nad ranem ma te gazy, nasZczescie nie wyje ale wije sie ,pręży, napina brzuszek ... Po masażu przechodzi na jakiś czas i potem znowu, dopiero nad ranem wszystko ustaje.

Kasik jaki dokładnie masz leżaczek? Leśni przyjaciele? Jeszcze nie kupiłam leżaczka, myślę nad takim: Aqua | Caretero Ten co mam - Bright Stars Leżaczek Zabawni przyjaciele 60139 :: Bright Starts - jest z wibracjami, ale on jest tak wyprofilowany że dziecko powinno umieć już siedzieć w nim, i też takie opinie innych mamusiek wyczytałam. Utwierdziłam się więc w moich obserwacjach, złożyłam go by się nie kurzył

Liskka a dajesz Liskowi coś na gazy? Nie wiem co u Ciebie jest dostępne, mam na myśli coś w rodzaju espumisanu czy bobotic

Wczoraj na ważeniu wyszło, że Aluśka za mało przybrała na wadze :-( jest w 3 centylu

Ostatnia edycja:
Smerfeta widziałam ten rowerek na żywo i pogadalam z dziewczyną, ktora nim jeździła z synkiem i bardzo nam sie spodobał. Dlatego obmyślam jego zakup:) ale myśle, ze sie przyda dopiero na wiosnę. Teraz to raczej kupie krzeselko do karmienia w wakacje. Zdecydowałam sie na to chicco poly 2w1 dziewczyny polecaly.

Acha! Zdecydowałam sie chodzić od lipca z małym na basen solankowy na zajęcia rehabilitacyjne. Podobno swietnie to wpływa na dzieciaczki. Czy Wy myslalyscie o basenie?

Liskka Piotruś miał podobnie. Mogę Cię pocieszyć to minie ;-). Ja tez masowalam, robiłam okłady z pestek wiśni, dawałam espumisan.
Agaawa kilka dziewczyn było już z dzieciaszkami na basenie. Ja idę w sobotę.

Kasik tez myślałam o tym z Fisher price ale w aqua podoba mi się to że mogę go złożyć jak leżak i bedzie zajmował mniej miejsca a przy małym mieszkaniu to ważne
Te centyle to M mi tłumaczył bo też nie kumam. Chodzi o to, że na 10 dzieci tylko 3 mają taką wagę. Ala dokladnie 170gram za mało przybrała na wadze. To chyba dużo jak na takie maleństwo

Agaawa to fakt, jak już wpadło gdzieś w oko to już się myśli o zakupie. Co do basenu to jestem trochę obrzydliwa i brzydze się tych basenów które są w Trójmieście, więc my poczekamy do przyszłego roku na jeziorka i morze ;-)

Smerfeta to tak jak ja - tez troche jestem obrzydliwa. To bedzie basen taki specjalny przy przychodni rehabilitacyjnej, solankowy, nie publiczny... Koleżanka urodziła synka z 1 punktem w skali Apgar i teraz mały ma 9 miesiecy, zaczęli jakiś czas temu chodzić na ten basen i mały poszedł w rozwoju jak burza. Pójdę pierwszy raz w lipcu, jak bedzie ok, to wykupie zajęcia z rehabilitantem. I zobaczymy jak bedzie:)

szczerbatka ja to pls napisz jak poszło na tym basenie:)

reklama
Do góry