reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Witajcie -> już jesteśmy:happy:

Wyjazd był super, wszyscy nie mogli się nadziwić, że mamy takie kochane i grzeczniutkie dziecko i że tak ładnie w nocy śpi:tak: udało Nam się zaliczyć odwiedziny u rodziny, zrobiliśmy grilla na którego wszyscy się zjechali, odpust i wiejską imprezkę:-p

Ostatnio mamy wieczorami szał z Bartusiem, bo po kąpaniu jest tak rozbudzony, że nie chce jeść mleczka i iść spać tylko chce się bawić i wszystko kończy się płaczem i krzykiem:wściekła/y:

Armageddon mamy też z ząbkami, bo strasznie gmera przy zasypianiu rączkami i paluszkami w buźce, jak mu się daje herbatkę i mleczko to strasznie gryzie smoczek jak już się napije i naje, gryzak wystarcza na chwilkę, żel nie działa wcale (ehhh może 5 sekund), a ślini się tak, że trzeba Go co 2-3h przebierać:szok: chyba musimy się pomęczyć, ale gorączki nie ma:tak:

Wacek był dziś wyrwać zęba (w końcu!!!!!!!!!!!) i umiera:szok: strasznie mi Go szkoda, a najgorsze, że wcale nie mogę mu pomóc:-(

Dziś byłam na badaniach do pracy:tak: w 5h załatwiłam:
- mocz i krew;
- rtg płuc;
- psychologa (testy psychologiczne trwały 1,5h);
- psychiatrę;
- ekg;
- laryngologa + audiogram;
- okulistę;
- neurologa;
- lekarza ogólnego:-D
Na szczęście wszystko ze mną w porządku (albo i nie:-p) i mogę wrócić do pracy:tak:
teściowa super sobie poradziła z Bartusiem, więc nie muszę się o nic martwić:-)

Komary mnie tak pokąsały, że jestem jednym wielkim bąblem:-(

reklama
Witam Was Kochane :-)
U mnie dzisiaj nerwowy dzien - samochod mi sie zepsul ale nie ma co mu sie dziwic, jego zywot powoli sie konczy:-(

wika8 jeszcze zostalo kilka rzeczy a denerwuje bo bo chcialabym zeby byl juz piatek :rofl2:

witam się i ja

u mnie po staremu, czyli cały czas w pracy :/
miałam jutro jechać na wymazy na chlamydie/mycoplasmę/ureaplazmę ale niestety nie dam rady
a szkoda, bo kolejna badania byłyby za mną

ewula mnie też czeka kontrola hormonów w przyszłym cyklu, jak mogę spytać to co ci wyszło nie tak??

agnieszka spokojnie ja dotrzymam ci kroku, bo mój mąż zaczął nagle wymiękać jak zaczęłam go molestować pytaniami w stylu a może zaczniemy już w tym roku :)

Witam sie i ja :)

Wpadłam tylko się przywitać, bo spadam zaraz na zakupki ;)

Zajrzę potem :)

Miłego dnia :)

Dziewczyny a ubezpieczacie sie dodatkowo zeby potem dostac kase za urodzenie dziecka??
U meza w pracy mozna sie tak doubezpieczyc, placi sie chyba 45zl miesiecznie i za np. urodzenie dziecka dostanie sie 900zł czyli takie drugie becikowe można dostac :)
My sie chyba zdecydujemy.
Jak sie rodzina powiekszy to kazdy grosz sie przyda :)

Ostatnia edycja:
Witam się wtorkowo:)
devi niestety nie pomogę z ubezpieczeniami,nie znam się wybacz:)
wika8 udanych zakupów:)
misia to czas chyba na zmianę auta hehe :))
mama sówka witamy po urlopie,fajnie że wypoczęłaś:))
ilona26 fajnie że jakby co będziesz dotrzymywać towarzystwa i razem będziemy molestować naszych Panów hehe:))

U mnie ok:)
Czasu na bb czasami brakuje heh:))
Pozdrawiam was!!

Witajcie dziewczyny przepraszam ,ze sie nie udzielam ale tak jak kazda z Was jestem zabiegana i zapracowana przeczytałam was i widze ,ze starania przyspieszone fajnie przynajmniej bedzie mi razniej .Chociaz tak jak pisała Ewula czym blize tym wieksze obawy ale bedzie dobrze . Ja ostatnio zakupiłam sobie witamimki dla staraczek no zaczełam tez diete dzis drugi dzien trzymajcie kciuki, Devi byłam na Twoim blogu piekłam drożdzówke jest super no i niestety narazie moge sie z nia pozegnac bo dieta . Ok lece bo znajmoi przychodza na kolacje a ja ,ze tak powiem w proszku trzymajcie i pozdrowionka pappapapa

Jestem już po zakupkach :)) padnięta ale i zadowolona, bo troszkę rzeczy sobie kupiłam :))

Mama Sówka- ale Ty musiałaś dużo badań porobić!!!!! Szok!!!!! Fajnie, że teściowa poroadziła sobie z Bartusiem :)) Przynajmniej nie musiisz się martwić, że osoba która opiekuje się Twoim synem nie radzi sobie!!! Ja też mam fajnie, bo z Igorem będzie moja mama, która mieszka piętro niżej, hihihi, więc nawet nie będę musiała go nigdzie wozić :))) I dziecko jest u siebie w domu, a to też ważne :)))

Misia-co do samochodów, to ja jeżdżę corsą z 1993r!!!!!!!!!!!!!!!Więc też już wiekowa jest!!!!:))))) Ale super mi się nią jeżdzi!!!! Jest mała, zwrotna i bez problemu wszędzie nią zaparkuję :)))

Devi- ja się nigdzie nie ubezpieczałam dodatkowo i teraz chyba też nie będę. W pracy mam ubezpieczenie grupowe z PZU i teraz za urodzenie dziecka dostałam 970 zł :) Takie drugie becikowe :))) Z tego co wiem to musiałabyś sie podowiadywać u firm ubezpieczających, bo jedne wymagają tego abyś składki płaciła pół roku przed zajściem w ciąże a w innych np. rok. Więc o to warto się dopytać , żeby potem nie było zaskoczenia :)))

Fleur- udanej kolacji ze znajomymi :))))

Agnieszka- zakupy udane :)) Chociaż tak jak pisały kiedyś dziewczyny, ciężko jest coś fajnego wybrać w tych sklepach !!!

Dziewczyny a ubezpieczacie sie dodatkowo zeby potem dostac kase za urodzenie dziecka??
U meza w pracy mozna sie tak doubezpieczyc, placi sie chyba 45zl miesiecznie i za np. urodzenie dziecka dostanie sie 900zł czyli takie drugie becikowe można dostac :)
My sie chyba zdecydujemy.
Jak sie rodzina powiekszy to kazdy grosz sie przyda :)
ja mam takie ubezpieczenie u siebie w pracy, płacę 61 zł miesięcznie, ale opłaca się bo raz że za każdy dzień w szpitalu mogę dostać 50zł, a dwa że za urodzenie dziecka jest 2000zł, ja zdecydowanie polecam, nie mówiąc już o tym, że mąż też ma takie ubezpieczenie

agnieszka to będzie nas dwie :) bo przy gumkach raczej nie ma szans na wcześniejsze zaciążenie :)

fleur a jaką dietkę stosujesz?? Ja jestem już 2 miesiąc na Dukanie, na razie spadek 7 kg

reklama
Kolejny dzień pracy za nami:-).
Ilonka26 zrobiłam w pierwszej kolejności progesteron w24 dniu cyklu. Norma jest od 4.5 mi wyszło 0,2. Ginek kazał mi powtórzyć w kolejnym cyklu i zrobić kolejne hormony. Mówił że świadczy to o bezowulacyjny cyklu. Staram się nie martwić na zapas. Męczy mnie zatrzymanie wody. Jestem jak balon.;-(
Co do diet to ja przez miesiąc stosowałam dietę niskokaloryczna. Byłam u dietetyka. Efekt był marny tylko 3 kilo. Nie mogłam pozbyć się nadmiaru wody.
Misia czas zmienić twój pojazd na lepszy model;-)

Ostatnia edycja:
Do góry