reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

ewula- pleassse nie przypominaj, ze już jutro do pracy trzeba iść :( Dziś jeszcze neidziela, u nas pieknaaaa wiec trzeba się tym cieszyc :)

kobietka- 6 zł za piwo i piszesz, że zdrzieraja u nas taka cena to standard ale ogólnie wacha sie w cenie 6-8 zł :D to dopiero zdzierstwo

lece zaraz na pożegnanie sezonu lodowego, na prawdziwe włoskie (nie amerykanskie) lody z automatu z bitą śmietana i prawdziwą truskawkową polewa mniam mniam

reklama
Hej :))

A więc tak: wypociłam się w nocy (dobrze, że Igorek grzecznie spał z tylko jedną pobudką na cycusia :))), i z samego rana biorę ten Euphorbium, co Samaola polecała, akurat go miałam, bo kiedyś Iguś miał go przepisany na katarek i znalazłam jeszcze w domu Aflubin- też homeopatyczny i też Igorka:)) i jak narzaie jest ok :))

Ale miałam z samego rana jazdę z Małym :((( On ma niby skazę!! Więc ja jestem barzdo ostrożna z produktami mlecznymi a i jemu kaszki robię tylko bezmleczne i na wodzie. Kupuję zawsze firmy Holle. Wczoraj jak byłam w Rossmannie to coś mnie podkusiło i kupiąm Neastle Zdrowy Brzuszek. Jest to kaszka mleczno- wielozbożowa z jabłkiem i gruszką. I dałam ją rano Igoorowi na śniadanie. Nie chciał jeść za specjalnie, ale tak z pół miseczki wszamał.... nie minęło 10 min i wszystko zwymiotował!!!!!!!!!!! No to ja go szybko do przebrania. Ptrzebrałam go, podnoszę a on spowrotem rzyga!!!!!!!!!!!!! Znowu do przebrania!!!!!!! Ale tym razem wyskoczyły mu na brzuszku wielkie czerwone plamy z bąblami!!!!!!!!!!! Cała buzia taka sama- jedna wielka cxzerwona plama!!!!!!!!!!!!! Wystraszyłam się i zadzwoniłam do naszego lekarza rodzinnego (znajoma nasza). Stwierdziła ewwidentnie uczulenie na mleko i przepisałą kilka specyfików dla małego. Teraz już wygląda trochę lepiej :))) I jak byłam w aptece to i przy okazji dla siebie kupiłąm syrop-*spam*- jest on typowo dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

Dobra narazie mykam, bo M. wzywa na obiadek :))

Hej:happy:
Ewula witaj i dziekuje:happy: Masz racje ani sie obejrzycie a dołączycie do mnie może nawet wcześniej niż myslicie:-p Tego Wam życze:happy:

Wika powrotu do zdrowia

A ja właśnie zajadam kisiel i zastanawiam sie co bede jeść na obiad:-( W lodówce pustak wiec chyba bedzie trzeba coś zamówić...

cześć

wczoraj miałam zabiegany dzień dlatego nie zajrzałam, najpierw u dziadków byliśmy, później do rodziców i na samym końcu do teściowej, bo umówiłyśmy się ze stylistką paznokci i dzień zleciał
dziś chyba skoczymy na spacerek, bo w prawdzie jest pochmurno, ale trzeba się przewietrzyć

wika ja polecam też *spam* stosowałam go w ciąży w celach zapobiegawczych i chociaż smak niezbyt ale działał

Ewula
jasne, ze cię pamiętamy :) cieszę się, ze odpoczęłaś :)

Misia widzę suwaczek mknie ładnie do przodu :)

miłego wieczorku

agnieszka.kk, wika8 i kobietka22 - dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Małe sprostowanie ja jestem na ostatnim roku ale dopiero licencjata i mam niestety bardzo dużo zajęć, od poniedziałku do piątku od rana do 17 ;/ także ciężko będzie pogodzić, ale zastanawiam się jak to zrobię.
Byłam dziś u koleżanki, która 3 tygodnie temu urodziła synka i jest przecudny, jest taki maleńki, nosi 56 chociaż często jest na niego za duże. Całą wizytę u niej trzymałam go na rękach, zakochałam się! Eh jak bym już chciała się starać o dzidzię.

Ja ma dwie przyjaciókki w ciązy, jedna rodzi na dniach, druga w grudniu...dotykam ich brzuszków i rosnie we mnie radość i nadzieja. Wspaniała rzecz, moc dawać zycie...

Czesc mamusie, obecne i przyszle. Ciesze sie znalazlam ten watek.
Nie moge juz doczekac aby rozpoczac staranka o drugie dziecko! Niestety z roznych wzgledow bede musiala sobie jeszcze poczekac mniej wiecej do marca przyszlego roku a moze nawet dluzej. Oczywiscie jak wiekszosc z was chcialabym zeby to bylo juz, ostatnio mam napady obsesji na punkcie ciazy/niemowlat. Kupuje ksiazki o tytulach typu "Zanim zajdziesz w ciaze", "Czego spodziewac sie zanim zaczniesz sie spodziewac" i inne na temat przygotowan sie do ciazy (mieszkam w stanach, tu jest tego pelno)
Oczywiscie za pierwszym razem obylo sie bez zadnych ksiazek i specjalnych przygotowan typu rzucenie kawy itd a i tak w"stosunkowo" :))) szybko wyszla zdrowa i piekna dziewczynka. Ale milo jest myslec i planowac nawet kiedy nie mozna sie jescze starac... Napewno nie zaszkodzi.
Sama sie sobie dziwie bo specjalnie nie lubilam ciazy ostatnim razem, nie moglam sie doczekac porodu dobijaly mnie mdlosci a potem brzuch wielkosci arbuza , nie mowiac juz o bolach porodowych . A teraz juz o tym wszystkim zapomnialam i mysle tylko jakby to bylo super chodzic po sklepach, wybierac ubranka, wybierac imie, ogladac dzidzie na sonogramie...Wscieklizna jakas czy co?

reklama
Na katar polecam Euforbium, to homeopatyczny lek w spreju. Naprawdę działa i na córe i na mnie. Mozna go brać tez w ciązy.
Gdy jeszcze karmiłam często to w stanach przeziebienia zjadałam troche czosnku i miodu i mleka. nic sie nie działo złego z małą.

na mnie np to nie dziala a w ciazy musialam stosowac bo wyjscia niemialam.
ale teraz to zawsze stosuje Xylorin! jak dla mnie cudowny lek.. a malutka dostaje zawsze nasivin przez max 4 dni a poznij tylko disnemarem psikam.

Do góry