reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

maron nie martw się kobiety w ciąży są bardziej narażone na wszelakie infekcje tam na dole. Jeżeli masz dobrze dobrane leki to przejdzie bardzo szybko.

reklama
martolinka odebralam wyniki posiewu - ujemne :szok: czyli wszytko ok, a mocz ogolny wychodzi paskudny :no: ogolnie to wyszlo mi jakies zapalenie drog rodnych przy tym i jedno zapalenie mialo wplyw na drugie :no: masakra, ja jeszcze nigdy nie mialam zapalenia drog moczowych i pochwy, a u naraz wszystko. Biore leki na to i na to, mam nadzieje ze przejdzie

Tak jak Syneczki powiedziała: tak się zdaża. W ciąży jesteś bardziej narażona na takie świństwa. Grzybice bardzo chętnie sobie żyją w ciążowych warunkach, więc może miałaś coś małego i Ci się rozpanoszyło. Spokojnie, na pewno przejdzie.

Syneczki, rzeczywiście najważniejsze, że się nie leje. Ale na konsultacje zawsze warto iść. I masz do tego pełne prawo, jesteś kobietą po zabiegu, musisz wiedzieć czy wszystko jest w porządku a nie czekać jeśli Cię coś niepokoi. Nawet jeśli masz iść tylko i wyłącznie po to, żeby Ci powiedzieli, że bez sensu się martwisz.

syneczki nie wiem czy Cię tym uspokoje czy nie... ja miałam wywoływany poród po 24 tc, krwawiłam prawie 3 tygodnie tak że raz krwawiłam złaziły ze mnie skrzepy , raz wogóle czasami jakies dziwne upławy czasami normalnie... bolało mnie podbrzusze, prawy jajnik zabijał z bólu... po 3 tygodniach czyściutko na wkładce. a już po nastęnym półtorej tygodnia przyszła @ i wszystko fizycznie wróciło do normy.

ja dalej czekam na @ może jutro albo w sobote mnie nad Morze Czerwone wywieje...
załatwiłam sobie zatoki ledwo na oczy widze... ale mus przymus muszę iśc do roboty ... ech... padam na twarz.
miałam taki fajny sen... ktoś mi dziecko podrzucił :-D chętnie przyjmę :D:D:D:D:D:D :rofl2:

trina wszystkiego najlepszego dla Synusia :-):-):-)
moja corunia wazyla w zeszla srode 478 g :-) a wczoraj na USG 530 g :-) sie tyje, nie :-p:-D
a ile mierzy to nie wiem, o dziwo nie napisane jest.

Bardzo wczesne dzień dobry.
Nie mogłam spać od 3 rano. Nerwy + M mi jechał cebulą ;-) Za chiny nie mogłam zasnąć więc w końcu wyniosłam się z łóżka, zahaczyłam o porcelanowy spowiednik i w końcu wylądowałam na materacu w drugiej sypialni.
Oby było wszystko ok. Ściskajcie dzisiaj mocno, proszę. USG mam o 10.50. Mam nadzieję, że wrócę z dobrymi wieściami.

Qcz - trzymam kciuki, będzie dobrze :-)
Maron - no chyba przesadziłam z ta wielkością. Coś tam było napisane na usg, ale to nie to. To jakiś inny wymiar Dzięki za życzenia :-)
Młody dziś w miarę ok. Mówił, ze nie chce iść do przedszkola, ale scen nie było. W przedszkolu jakieś nowe sprzęta porozkładane, zjeżdżalnie, baseny kulkowe. Pani powiedziała, że dziś mają mieć jakieś warsztaty plastyczno-muzyczne. Faktycznie stoliczki zastawione papierem, plasteliną i innymi artykułami papierniczymi. Może młodemu się spodoba. No i nie wiem czy na dzień nauczyciela przedszkolankom się kwiatki daje???
:-)

aalebur
wiec przesylam rozowe fluidki :-):-):-):-)
Qcz wszysciutko bedzie dobrze :tak: czekamy na fotke malenstwa :-):-)
trina wielkosc, znaczy sie dlugosc oznacza sie CRL :-) u mnie na tym USG mam wypis wszystkiego: obwodu brzuszka, glowki, dlugosc kosci udowej ale ,,wysokosci'' nie ma :angry: szkoda, bo ciekawam ile mierzy :-) mozliwe ze to jest wlasnie gdzie kolo tylu :-) a kiedy masz nastepne USG?? robilas juz test obciazenia gluzkoza??
Ojjj u nas dzis 3 stopnie :szok: cos czuje ze ta mzawka w sniezek sie przemieni :baffled:

aaaa co do tych kwiatkow, to chyba mozna dac :-) kurcze nie pamietam czy sie dawalo

nie wiem czy sie chwalilam ale zaczelismy 6 miesiac ciazy :-)

reklama
Dzień doberek:-D w końcu piątek:tak:

Qcz ogromniaste kciuki za USG:-D

Ja czekam i czekam na @, ale póki co nie ma:tak: zapomniałam wczoraj test kupić, więc dziś jak będę wracać z pracy się zaopatrzę i zrobię jutro rano:-D

Byłam wczoraj w H&M i powiem Wam super te wyprzedaże, nie dość, że przecenione ciuszki na 20zł to jeszcze 2 rzeczy kupuje się w cenie 1:-D kupiłam Bartusiowi 3 koszule, 3 pary spodni 3/4 i 4 koszulki i każda rzecz rzeczywiście wyszła mi 10zł:-)

Wacek się oczywiście nie dogadał z tym wyjazdem do Chin i okazuje się, że to ma być jeden wyjazd na 10 tygodni:szok::wściekła/y: zobaczymy czy to w ogóle dojdzie do skutku:confused:

Wczoraj, aż się popłakałam, bo wieczorem jak się położyliśmy do łóżka to Wacek położył rękę na moim brzuchu, zaczął głaskać i powiedział: "Kocham Was"...i wiem, że chodziło mu o mnie i maleństwo w brzuszku -> On tak bardzo wierzy, że nam się udało:errr:

Do góry