reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
No a ja sie wlasnie wkurzyłam zabrali mi chorobowy zasiłek, przez mojego ksiegowego milion razy mu mówiłam zeby mi złozyl papiery, ja wiem moglam sama, ale za co mu płace i dupa blada nie zlozył i nie dostane kasy, pieknie.

kara1980 pisze:
dziewczyny jezeli mozecie to powiedzcie ile kosztuje usg genetyczne 3 wymiarowe, bo umówiłam sie i az mi sie nie chce wierzyć ze 300zł, umówiłam sie w DIASONIE a w tamtym roku pod koniec tez tam płaciłam 150 zl i juz nie wiem czy mnie zapisali jeszcez na cos czy tak cena skoczyła.

Ja uSG robiłam w diazonie 1,5 roku temu ale jeszcze wtedy 3D nie mieli.
Wiem Natomist, ze to genetyczne jest droższe bo ja tez płaciłam za genetyczne więcej chyba cos ok 180 zł a normalnie 100-120 ( zalezy u kogo jeszcze)
Więc 3D moze tyle kosztować.

kara1980 pisze:
No wlasnie tez sie zastanawiam czy jeszcze jest sens robienia tego genetycznego usg bo jedno juz mialam w 21 tyg. i wszystko bylo oki, ale teraz jeszcze pani zapisal mnie na echo serca dziecka, wiec juz nie wiem co powinnam zrobic tylko 3d z echem czy tez genetyczne??

Bez sensu to genetyczne teraz.
Usg genetyczne robi sie jak doprze pamietam między 10 a 14 tc by określić grubośc fałdu karkowego a potem to badania jest nieykonalne. Szkoda kasy zrób samo echo serca.

Anetas ja juz sie zorientowałam w tym wszystkim (chodzi o ceny), wczoraj juz znalazłam strone Dudarewicza i jutro bede dzwonic i pytac o cene, konkretnie bo tam u niego jest cennik i mi wychodzi 200, wiec różnica znaczna bo az 100zł.W DIASONIE usg 3d kosztuje 250 albo 300 zalezy od tego czy jest z echem czy bez.

reklama
Już gdzieś to pisałam: badanie przezierności karku w 10-14tc jest elementem badania genetycznego, bo wykrywa mozliwość wystąpienia zespołu Downa - wady GENETYCZNEJ. Pozostałe elementy wymienione przez anetas są wykonywane jesli istnieja ku temu przesłanki: m.in. wady genetyczne w rodzinie lub pacjentka powyżej 35 r. ż. Można badanie wykonać u każdej pacjentki dla tzw. "świętego spokoju". A czekanie w przypadku badania genetycznego nie ma sensu, bo jeśli są przesłanki ku niemu to trzeba je zrobic jak najszybciej i potem podejmować decyzję o leczeniu lu dalszych konsultacjach.
kara1980 zrobisz jak zechcesz, ale skoro juz jedno miałaś to zastanów się, czy potrzebne Ci drugie? Pan doktor to rzeczywiście znane nazwisko i godne polecenia... Ma dobry sprzęt ale zna się na wadach genetycznych a Ty musisz mieć opinię dotyczącą pracy SERCA Twojego dziecka. Możesz z nim porozmawiać, czy takie badanie Ci zrobi. Jeśli się zdecyduje to dobrze. Ale pamiętaj, że każde dodatkowe badanie to stres dla Ciebie i Twojego dziecka, ograniczaj je do niezbednego minimum. Wiem, że to takie miłe oglądać bąbla na monitorze, ale to nie jest dla nas tak do końca obojętne...

Do góry