reklama

Mamusie z Łodzi

reklama
Ma usg gabinet ma w tym bloku na rogu co sie skreca do szpitala 1 klatka 1 pietro, blok po lewej stronie, za wizyte bierze 50 złotych(razem z usg) przyjmujew poniedzialki, środy i czwartki. Jak chcesz do niego numer telefonu to mój nr gg to 340 95 62 to ci napisze telefon

czesc dziewczyny czy robila ktoras z was usg u doktora borowskiego na radwanskiej bo ja tam sie wybieram w sobote i chcialabym cos wiedziec bo moja pani doktor nie ma aparatu usg wiec mnie tam wyslala bo wedlug niej dziecko jest chyba za male a 2 tyg temu u innego lekarza( bo u tej bylam pierwszy raz)wszystko bylo na usg ok wiec czy mogla nastapic zmiana tym bardziej ze przytylam nastepne 2kg czyli od poczatku to juz jakies 7kg a jest 24 tydzien.pomozcie bo sie martwie a jeszcze do tego mam uplawy i kazala stosowac globulki clotrimazolum ale czy one sa oby bezpieczne dla ciazy i dzidzi?napiszcie jak cos wiecie a moze ktoras ma podobny problem.

Helunia, ja stosowałam te głobulki w pierwszej ciązy, więc chyba są bezpieczne.
Co do tego USG to chyba faktycznie warto skonsultowac się z jescze jednym lekarzem, bo są dwie opinie i każda inna.Kolejna powinna potwierdzic jedna z nich.Tak mi sie przynajmniej wydaje.Chyba jak dwóch lekarzy wyda taką samą opinię, tzn ze to jest ta prawidłowa. Ja u tego lekarza USG nie robuiłam.U ojego lekarza w gabinecie był aparat, więc jak było potrzeba, to robił na miejscu.

Mój Oskar podejmuje pierwsze próby raczkowania. staje na czworaka, ale zaraz po chwili nogi mu sie rozjeżdżają i pada plackiem. Dzisiaj rano prawie wstał w łóżeczku.A zrobił się okropny, bo się strasznie denerwuje ze nie może sie przemieścić, i stale by chciał zeby z nim siedziec, przenosić go z miejsca na miejsce.

Dziękuję Kara za informacj :)
To super, ze ma wgabinecie usg. Chyba skorzytam z jego usług. Ale to już po ciąży bo teraz nie ma sensu zmieniać lekarza. Poza tym lekarza mam suuper tyle tylko, że sporo mnir kosztuje i ten dojazd mnie męczy.

Podobnież ten lekarz jest ok
Ja osobiście robię u dr Kaczmarka w Gamecie i polecam, przynajmniej moj lekarz mowi ze wierzy w to co jest napisane,
chociaż mnie nie kierował do niego ale ja na początku ciąży miałam panią doktor w Gamecie i tam robiłam usg bo mają świetnych fachowców.

reklama
helunia pisze:
a jeszcze do tego mam uplawy i kazala stosowac globulki clotrimazolum ale czy one sa oby bezpieczne dla ciazy i dzidzi?napiszcie jak cos wiecie a moze ktoras ma podobny problem.
Nic się nie martw to może sie zdarzyć podczas ciąży. Staraj sie podczas higieny unikać płynów zawierających mydło (niestety większość) i zmienić na Lactacyd - emulsję do codziennego stosowania. Można jej też używać w połogu, ale wcześniej upewnij się u swojego lekarza. Globulki nie zaszkodza a infekcję wyleczyć musisz, szczególnie jeśli zamierzasz rodzić naturalnie. Potem spytaj czy możesz zastosować Lactovaginal - to preparat, który wprowadzi prawidłową florę bakteryjną do pochwy. Kosztuje co prawda ok. 25 zł ale warto, żeby infekcje nie wracały.
Helunia a kiedy Ty masz przewidziany termin porodu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry