reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Nathani super :-)

A ja mam pytanie, może będziecie wiedzieć.
Jutro jadę do ortodonty. Jest tam pomieszczenie RTG gdzie robi się
prześwietlenia zęba.
Często pomocnica orto. zaprasza mnie tam na ściągnięcie gumek
a potem idę do gabinetu.
Zastanawiam się czy może to mieć jakiś negatywny wpływ? Upomnieć ich że nie chce tam wchodzić ?

Fiolka na wszelki wypadek powiedz, ze jestes w ciazy jak beda chcieli Cie tam zaprowadzic;-)

Nathani wiesci super i oby tak dalej;-)

Madlen79 kciuki zacisniete:tak:

A ja mialam sie polozyc i przypomnialo mi sie, ze maly jutro do przedszkola ma prezenciki dla dzieci zaniesc i musialam spakowac 27 paczuszek z napojem, ciastkiem i mala zabawka:sorry:

nathani suer wieści:-) a co powiedział na te mdłości? pytałaś? mówiłaś że życ ci nie dają:confused2: a 14 lipiec to nie będzie za póżno na genetyczne, przeciez to bedzie gdzieś 16 tydz.A to się chyba do 14 jakoś daje pomierzyć.....hmm

kiss oj to bardzo przykre:-( chyba te jego obawy o których nie mówi tak go przyćmiły ze nawet nie wie jaką przykrość ci tym zrobił!:sorry: To tak ja Ty byś mu teraz w odwecie powiedziała że żałujesz że to dziecko masz z nim nie z innym:wściekła/y:

4madlen powodzenia jutro:tak:

bulkasia to pewnie szefowa mysli że jej zaraz uciekniesz dlatego tak zareagowała...mówiłaś od razu że do listoada chcesz zostać? ale pewnie i tak bierze pod uwage jakieś L4 po drodze i dlatego jj nie po nosie. Mi w ostatniej ciaży tez nie gratlowała ale to oschła wstrętna baba była/jest, teraz jestem sobie sama szefową:tak:

idę myc podłoge...

Witam wszystkie ciężarówki :) cieszę się, że u was wszystko ok :)
bulkasia szefowa płaci za ciebie tylko pierwszy miesiąc a potem przejmuje cię zus.

nathani Sarka ma rację badania prenatalne są możliwe tylko w odpowiednim czasie, potem nie mają sensu, mianowicie:

b_bpn.gif

Nieinwazyjne badania prenatalne wykonujemy:

11 – 13 tydzień – Test PAPP-A + USG (pomiar NT+ NB+ DV+ TV+ FMF angle+ przepływ w tętnicach macicznych)

15 - 17 tydzień – Test Podwójny i Potrójny lub

15 - 17 tydzień
– oznaczenie AFP

15 - 20 tydzień – Test zintegrowany

Ja miałam robionę parę dni temu (bad.prenat + test Pappa ) i lekarz mnie przestrzegł, że nie mogę przegapić terminu, bo potem już ich nie można zrobić.

Ostatnia edycja:
uuu ja mam usg genetyczne w przyszły wtorek, to wtedy będzie 13 tydzień i chyba 4 dzień, może to też bedzie za późno kurka blada :((

Nathani - gratulacje, to musiałbyć piękny widok dla Ciebie

reklama
Nic się nie bój Gryzoń, z tego co pamiętam to się robi do 13 tydzień + 4 dni (albo nawet + 6 dni), więc mieścisz się w terminie :-)
A co do badań 15-17 tydzień lub 15-20 tydzień to pierwsze słyszę. Słyszałam że drugie prenatalne tzw. połówkowe się robi miedzy 18 a 22 tc, a potem trzecie coś koło 30 tc, ale o tych testach i oznaczeniu AFP to nie słyszałam jeszcze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry