reklama

Mamuski grudniowe

Cześć dziewczyny

Ja już bym chciała mieć wolne, mam taki problem ze wstawaniem że nie wiem ile pociągnę jeszcze ehhhhhhhhhhhh............
Mi synek coraz częściej stuka w brzuszku taką mam radość z niego :-D. Do lekarza idę w piątek na 16:00 i znowu zobaczę mojego szkraba kochanego.

Słonecznego dnia życzę wszystkim i udanych wizyt :tak:

reklama
Ja o glukozie znalazłam coś takiego:

Glukoza norma 70-105 mg%
Przez całą ciążę powinna utrzymywać się w ściśle określonych granicach. Wynik powyżej normy wskazuje na zagrożenie cukrzycą, poniżej – na dietę niskowęglowodanową.

Nieprawidłowe wyniki (na czczo – powyżej 105 mg%, w godzinę po obciążeniu 50 g glukozy – powyżej 140 mg%) mogą świadczyć o cukrzycy ciężarnych.

Ja wrócilam z drugiego pobrania i mieszcze sie w normie podobno każde laboratorium ma inne normy u mnie było na czczo do 100 a mialam 84 a po obciązeniu 50g mialam 122 mała sie przestala ruszać jak wypilam i dopiero teraz zaczęła znowu kopać:-Dchyba jej niesamkowalo śpiaca jestem okroponie a po glukozie powinnam miec energie niby:happy: Nathani powodzenia u lekarza i mam nadzieje ze płeć poznasz:tak:

Hej u mnie dużo lepiej, poszłabym na spacer ale nie mam z kim :/
Jedynie jakoś tak mi dziwnie, ciągle się zamartwiam czy jest ok...

Nathani o jak masz fajnie :D

Asia
to jeszcze tydzień i półmetek ;)

Wiolka a ten kwasek to kiedy dałaś? :P

Clodi a nie możesz iść na zwolnienie?

Buziaki :)

Fiolka normalnie jak mi krew pobrała to mi rozpuścila tą glukoze i poprosilam żeby mi łyżeczke zostawila żebym mogła dolać kwasku i wymieszac wyszłam na korytarz dolałam wymieszalam i wypiłam na 2 razy:happy:eliksir to to nie jest ale bez kwasku to nie wiem jak bym to przełkła:baffled: Clodi-mam nadzieje że szybko ci czas zleci i będziesz mogła po sierpniu odpoczywać sama wiem po sobie jakim terrorem jest dla mnie wstawanie rano:dry:

Fiolka, ja też się tak zamartwiam cały czas tym bardziej że jedno poronienie już miałam ;/ ale od kiedy czuję ruchy dziecka to przynajmniej wiem że żyje :) ostatnio uslyszałam że brzuch mam mały jak na 5 miesiąc ;/ jak patrzyłam po zdjęciach to są tu mamy które mają mniejszy niż ja :)

ale jestem zmęczona z tą wesołą trójką:-) i tak sobie dziś pomyślałam, że jeszcze trochę i taką własną trójkę będę miała w domku :-p
stracha mam przed wizyta że nie wiem co....a gdzie tam 20.00....

nathani- nie stresuj sie, wszystko bedzie wporzadku :)
wiolka- czyli jednak ta glukoza nie taka straszna :D ja jestem ciekawa czy mi ja zrobia jak polece we wrzesniu do Polski, czy nie bedzie za pozno na taki test?

My po obiadku, duchota taka- niby fajnie cieplutko, wkoncu nie pada, ale goraczka niesamowita.
Czy ktoras z Was bierze moze zelazo?

reklama
Neska -wiadomo że każda z nas inaczej przechodzi to samo ale trzeba sie też dobrze nastawić ,ja sobie cały czas mówilam że ide wypije szybko i będzie ok a samkuje jak woda z cukier i kwaskiem cytynowym i tak smakowalo:tak:wiem że po 30 tyg ciąży też nieraz robią ale zobaczysz jak będzie u ciebie:-)jak dla mnie to kwasek cytrynowy poprawia dużo smak glukozy:happy2: Nathani-przyzwyczajaj sie zleci ci szybciej czas jak na zegarek nie będziesz kukała:blink: Neska ja od półtora miesiąca zażywam żelazo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry