reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Chciałabym się przywitać i dołączyć do waszego grona, mogę? :-) 2 dni temu zrobiłam test licząc na 1 kreskę jak zwykle a tu niespodzianka piękne ciemne 2 kreseczki :-) O maluszka staraliśmy się ponad rok i już straciłam nadzieję, że pomiędzy moim starszym smykiem a młodszym będzie 2 lata różnicy a tu się jednak udało :-) Termin wychodzi mi w okolicach 20 grudnia a dokładnie dowiem się pewnie u gina bo ja mam PCO i ten cykl był 44 dniowy. Kurczę jeszcze nie mogę w to uwierzyć pomimo 2 pozytywnych testów :tak:
Mam nadzieję, że spędzimy razem wspaniałe chwile i każda pochwali się w grudniu zdjęciem ślicznego maluszka :-) Miłego dnia kochane wam życzę :tak:

reklama
Czy to możliwe, że test zrobiony 3 dni po terminie @ wyszedł fałszywie negatywny? Teraz jest 9 dzień po terminie a @ brak... Jeśli zrobię test o tej porze dnia to będzie miarodajny? Kurde, już myślałam, że nie będzie grudniowego dzidziusia, a tu nie zapowiada się na @ :-)

Czesc,

Ja tez sie dowiedzialam z wielka sobote. Z kalendarza 17 grudnia. Czekam wlasnie na 2gi wynik bhcg z zalecenia lekarza. W lipcu koncze 30 lat. Pozdrawiam cieplutko.

Asia
======

witajcie ciężarówki !:-)
mam na imię Monika lat 28, w Wielką Sobote dowiedziałam sie ze jestem w ciąży , oczywiscie ucieszyliśmy sie z mężem. to nasza pierwsza dzidzia. zrobiłam test krwi - 5tydzień. a z kalendarza porody, termin porodu na 9 grudnia

we wtorek ide do gina, boję sie , napiszcie jak wygląda pierwsza wizyta , jak wygląda badanie.
jesli chodzi o objawy , to boli mnie brzuszek, kuje i bol jak przed @ . piersi tez bolą :nerd:

jakie Wy macie objawy ? czy boli was brzuch ? jak sobie radzicie?

buziaki

Hej nie wiem jak teraz bo nie jest tak żle i daje rade bez wspomagaczy ale przy Przemku jadłam imbir taki jak od sushi np. IMBIR MARYNOWANY RÓŻOWY 1,4kg + WASABI GRATIS !!! (2260267546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Żadne herbatki itp nie dawały rady ale zauważyłam że po sushi w knajpce jest ok i zaczęłam szukać i okazało się że imbir wiec Szczerze Polecam

Dzięki, sprobuje ale najwszesniej za 1,5 tygodnia bo dopiero wtedy lece do Polski.
Dzis moze kupie sobie herbatke z imbiru <moze bo jestem tak oslabiona, ze dluzsza droga do przejscia to dla mnie klopot>

Wiec witamy nowe ciezarówki ;) Fajnie, że nas przybywa :)

witajcie ciężarówki !:-)
mam na imię Monika lat 28, w Wielką Sobote dowiedziałam sie ze jestem w ciąży , oczywiscie ucieszyliśmy sie z mężem. to nasza pierwsza dzidzia. zrobiłam test krwi - 5tydzień. a z kalendarza porody, termin porodu na 9 grudnia

we wtorek ide do gina, boję sie , napiszcie jak wygląda pierwsza wizyta , jak wygląda badanie.
jesli chodzi o objawy , to boli mnie brzuszek, kuje i bol jak przed @ . piersi tez bolą :nerd:

jakie Wy macie objawy ? czy boli was brzuch ? jak sobie radzicie?

buziaki
Witaj Moniko :) co do pierwszej wizyty to niczego sie nie obawiaj, ale psychicznie nastawiaj sie ze na usg zobaczysz jedynie pęcherzyk ciążowy bo z reguły za wcześnie zeby bylo widac zarodek. Ja na pierwszej wizycie bylam w 5 t 4 d i nie widzialam dzidzi zobaczylam dopiero 10 dni pozniej :) a kolejna wizyte tez mam we wtorek takze bedziemy sie wspierac myslami :)

powiedzcie mi jak brac kwas foliowy?
bo ja bralam do tej pory witaminy z kwasem foliowym, ale chce je narazie odstawic i zaczac brac sam folik- bo moze mam takie straszne mdlosci przez te witaminy.
Schudlam przez tydzien 2 kg :eek:

witam,
jakos mnie ostatnio mniej,ale albo nie mam czasu na kompa,albo checi..
caly czas bym spala..,ale ogolnie czuje sie dobrze ;-)
juz odliczam dni do spotkania z polozna..no i 1szego usg ;-),choc to drugie nie wiem jeszcze kiedy,ale pewnie niedlugo ;-)
neska folik bierzesz raz dziennie 1tab. ;-)
witam nowe mamusie i gratuluje !!!!

reklama
Do góry