reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Viv Ty bedziesz miala cc, wiekszym ryzykiem byloby gdybys miala rodzic sn, ale nawet przy porodzie sn podaja antybiotyk, aby maluszek sie nie zarazil, a potem i tak badaja i sprawdzaja czy wszystko jest w porzadku. Musisz to ze swoim ginem skonsultowac, masz do niego telefon? To zadzwon i powiedz co i jak i on Ci wszystko wytlumaczy. Ale przy porodzie cc nie masz sie co martwic, a i tak po porodzie zrobia malej szereg badan. Ja w poprzednich ciazach nie mialam wykrytego paciorka. W tej tabelce masz podane jakim antybiotykiem to zwalczyc. Nasz drugi synus mimo wszystko zlapal gronkowca albo przy porodzie albo tuz po nim, zrobili antybiogram i probowali leczyc wlasnie antybiotykami z antybiogramu.

reklama
Znalazłam coś takiego. Muszę zadzwonić jutro do gina i zapytać co on o tym myśli :dry:
Cesarskie cięcieZakażenie Streptococcus agalactiae wynika z bezpośredniego kontaktu rodzącego się dziecka ze środowiskiem pochwy, w której ta bakteria bytuje. Dlatego też w przypadku planowego porodu operacyjnego, kiedy zachowana jest ciągłość błon płodowych a więc kiedy dziecko jest w naturalny sposób izolowane od kanału rodnego, nie ma potrzeby stosowania chemioprofilaktyki. Sytuacja przedstawia się odmiennie, jeśli decyzja o cięciu cesarskim zapadła po rozpoczęciu porodu lub w przypadku pęknięcia błon płodowych.

Viv - mnie przy paciorkowcu napisano, że nie wyhodowano ... nie chce cię straszyć, ale wydaje mi się,że złapałaś to paskudztwo a na dole masz antybiotyk, co możesz wziąć i co ci pomoże a co nie .

Dzięki, właśnie oswajam się z myślą, że łapię wszystko w tej ciąży, co się da ;-) nadciśnienie, cukrzyca, paciorkowiec. Aż dziwne że nie mam anemii. Coś mi jeszcze grozi? :-D

Dzięki, właśnie oswajam się z myślą, że łapię wszystko w tej ciąży, co się da ;-) nadciśnienie, cukrzyca, paciorkowiec. Aż dziwne że nie mam anemii. Coś mi jeszcze grozi? :-D

To co np dokucza mi, hemoroidy:rolleyes2::-p twardnienia brzucha:unsure::-p zgaga:oo2::-p problemy ze spaniem:rolleyes::-p itd itd itd....

Ach niech juz bedzie czas naszych porodow to wszystkie nam te niedogodnosci wynagrodzi:rofl2::-):-D

Viv powiem ci ze ja tez mam caly paket chorob w tej ciazy z ta roznica ze mam anemie zamiast nadcisnienia. A dzis mialam wizyte u gina ba nawet dwie wizyty u dwoch roznych gin. Po pierwszej tak mi sie cisnienie podnioslo ze mialam 135/90.
A i to na pewno chlopiec :). Wizyty opisywac nie bede chyba ze ochlone..

Noukie Twoje dolegliwości też mam, oprócz hemoroidów :-D przyznaję, akurat z zaparciami odpukać problemów nie było, hemoroidów też, uff! :-)

Neska ja dziś wstałam z ciśnieniem 130/90 ;-)a w środę przed wyjazdem na izbę miałam 162/90 i puls 150 :szok:
Gratuluję Syncia :tak:

reklama
Do góry