Witajcie wieczornie, ja juz prawie spakowana, dzieci tez, juz spia sobie. Jutro wyruszamy

Nie lubie sie pakowac, bo ciagle mam wrazenie, ze czegos mi brakuje.
AsiaBp no niestety, moj maz jest alergikiem na pylki traw, zboz,drzew. Ja mam alergie na nikiel. Maja nasza ogolnie miala skaze bialkowa, nietolerancje laktozy, przez jakis czas miala nietolerancje glutenu, uczulalo ja jablko, cebula, pomidor, prawie wszystkie owoce, ale wyrosla z tego, teraz je wszystko ma niewielkie dwie plamki na skorze, no ale juz sie tym nie przejmuje. Co do synka obawialam sie, ze moze miec skaze, jak skora zaczela sie pogarszac to przeszlismy na pepti i tak juz mati jest na nim poltora miesiaca. Powoli zaczelam rozszerzac diete, po marchewce, ziemniaku i jablku nic nie bylo, ale ostatnio ponioslo mnie i dalam mu troszke zupki ktora jadla Majka i to pewnie dlatego, bo byla przyprawiona lekko, duzo roznych warzyw, do tego zaprawiona smietana. A po poludniu jakgdyby nigdy nic dalam mu troche zupki z bobovity"marchewkowa z ryzem" kurna ale jak juz zjadl to przeczytalam, ze w skladzie jest jeszcze seler

no wiec sama go tak zalatwilam podejrzewam, narzie nic mu sie daje oprocz mleka i wapna. W polsce pojde z nim na testy, do dermatologa, porzadnego pediatry. Mam nadzieje, ze nam pomoga. Mateuszek ma juz 5 miesiecy a je jedynie mleko, mysle, ze jak bedziemy u babci to sprobuje mu wprowadzic kaszke, tu nie kupowalam bo bym musiala brac ze soba, szkoda wywalac.
Co do sprzatania w domu to ja tego nie znosze i dlatego moj maz sprzata.
Ela ja przechodzilam stopniowo, tzn jak Maja miala juz skonczone 6 miesiecy to zjadla caly zapas mleka 1 do reszty a przy ostatniej puszce stopniowo mieszalam jej z 2jka. Najpierw dodawalam jedna miarke na drugi dzien dwie i tak az sie skonczyla jedynka i juz jedlismy potem 2.