reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Wow Marysia juz 7 mcy ma!! Gratulacje.
Naty szczerze przez pierwsze 3 miesiace bylam taka szczesliwa, ze jemu nic nie jest, zadnych kolek, skora piekna...a potem sie zaczelo i w sumie to ma gorzej niz nasza Majka. Bo je pepti i mimo to ciagle cos na tej skorze ma. Odkad jest na tym specjalnym mm tez robi zielone kupki i puszcza bardzo smierdzace baki. No ale pocieszam sie tym, ze niedlugo zrobie mu badania i obejrzy go specjalista. A co do zakupow, wreszcie cos dla mnie :-)

Ja tez czytalam o nowalijkach artykul, ze wcale nie sa takie super, bo mi tesciowa tez mowila, zebym malej nowalijki dawala. Zaraz poszukam to wam tu wrzuce.
Nowalijki - produkty - kuchnia+

Basia, moja Nina jest na Nutramigenie i kupki też są zielone. Pediatra mówi, że to ze względu na to, że białko w tym mleku jest hydrolizowane, także się nie martw. Poleciła też do skóry kosmetyki SVR.

A seler jest bardzo uczulający, więc alergikom na początku się go nie podaje.

Ostatnia edycja:
My już po ważeniu, mierzeniu i bilansie pół roczniaka - ale ten czas leci :) ani się obejrzę, a Lena będzie zdawać maturę...No mała jest wciąż ta moja Mała, zobaczymy co będzie za dwa tyg, jak już trochę będzie jadła inne rzeczy.
W weekend przyjeżdżają do nas teściowie na świętowanie 6 miesięcy Lenki więc muszę coś posprzątać i przygotować, jakieś ciasto upiec itp.
Mam dziś troszkę gorszy humor, martwię się tym żelazem, wagą, wszystkim...eh...no nic...Lenka właśnie zjadła dynię z indykiem, zaczynamy z mięskiem :)
Wiolka, Naty - dzięki za rady co do jedzonek, macie racje, suplement suplementem ale w pokarmach też można dostarczać żelaza...zobaczymy czy będą rewelacje żołądkowe...
Basia - biedny Mati, czyli u Was z tą alergią to tak genetycznie, oby w PL lekarz wiedział co i jak - a kiedy wyjeżdżacie dokładnie?
Wiolka - no z tymi powodziami to koszmar, moja rodzina mieszka na Podkarpaciu i ich też często zalewa... :(
Zmykam do mojej jubilatki :)
Miłego dnia!

Naty jak dzieci śpia to mamie tez cos się nalezy:tak:w sumie w jednym wieku sa tylko nasza Juli apetyt ma ale ona raczej z tych drobniejszych dzieci wazy 8 kg i ale krupka nasza wierci pięta niesamowita jest żywioł po prostu:-D Viv większość nowalijek to warzywa które w sklepach pojawiają się zanim zdazymy my je np. wychodowac u siebie w ogródku ziemniaki sałaty truskawki itp. .Z reguły przywozone z zagranicy i z bardzo duza iloscia nawozów dlatego często ci którzy maja możliwość wyboru nie kupuja ich nam lekarz nie pozwolił podawac takich Juliciek żeby nie miała problemu z brzuszkiem.My mamy większość jedzenia eko wiec i tak takich produktów nasze dziewczyny nie jedza,najwazniejsze że Mani nic nie było:tak:
Nam lekarz mówił i pielegniarka żeby od 4mca wprowadzać dziecku inne jedzenie oprócz mleka żeby nie maiło braku czy niedoboru witamin,anemi zawsze w innych produktach sa wartości odżywcze a samo mleko większemu dziecku nie wystarczy do funkcjonowania.Naty ty sama z siebie robiłaś małemu badanie krwi czy lekarz wam zlecił? my nie robiliśmy krwi małej ani razu nas pięknie robie obiad piore Juli zasneła,miłego dnia:happy: AsiaBp nie martw buziak dla małej na 6mcy różne sa dzieci m siostry córka ma 2,5 roku a wazy 10 kilo dopiero była strasznym niejadkiem ale co jej mieli zrobić taka jest

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny. Poczytalam co u was. Mi czasu brakuje, Synkowi ciagle sie nudzi i musze wymyslac mu nowe zabawy. Fascynacja zabawka trwa przewaznie 2 sekundy i zabawka laduje na ziemi. Najlepiej jest u mamy na raczkack:) Zawiesilam mu teraz zabawki z dzwoneczkami nad lezaczkiem i oszalam na chwile, ale pewnie zaraz mu sie znudzi. Dzisiaj ugotowalam pierwsza zupke, marchewka, ziemniak i brokul. Ekologicznej pietruszki niestety nie znalazlam, ale dobre i to na dobry poczatek:)
Asia Bp, ja tez zawsze o wszystko sie martie i potem spac w nocy nie moge. Mam kolezanke, ktorej coreczka ma teraz prawie 4 latka. Do 2 lat byla malutka i szczuplutka, a teraz jest najwyzsza w przedszkolu:) Zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze.
Naty moj po basenie tez pada, przesypia prawie caly dzien i budzi sie tylko na jedzenie.
Uciekam bo Mikolaj daje znac ze glodny:)

hej hej:) obiad ogotowany, kompot tez, posprzatane wiec sie poslusznie melduje hehe:p
asia bp miłego weekendu i swietowania:) mam przepis na fajne ciasto, slonecznik, robilam, pyszotka:) najlepszego dla Leny na te pol roczku!!:*
trzymam kciuki za kuracje Fe:)

Wiolka-zaczelo sie od tego ze wojtek miesiac przed reinem rodzony i ze mial wysoka bilirubine jak wychodzilismy to mial jeszcze 12,7 wiec po trzech dniach kazali nam wrocic tylko juz nie na oddzial tylko do poradni przyszpitalnej neonatologicznej no i zrobiono mu poziom bilirubiny i morfo i zelazo, kompletowo, no i wtedy wyszlo.. od tamtej pory sprawdzamy co poltora m-ca, jezdzimy do wawy ale badania mamy na nfz do konca 1 roku zycia wojtka w zwiazku z tym ze wczesniakiem jest. ale juz chyba nie bede tam jezdzic bo daleko i nic innego niz moj lekarz na miejscu tamta baba mi nie mowi wiec moj pediatra pow ze bedzie dawal skier na morfo i fe:)

andzia i jak zupka?smakowala?:)
viv a tu dla Ciebie:)Do nawożenia nowalijek używa się niestety dużo nawozów sztucznych ze związkami azotu. Rośliny przyswajają je nieselektywnie - to znaczy, że pobierają ich tyle, ile im dostarczymy, a nie tyle, ile im potrzeba. A dostarczamy ich zwykle zbyt dużo.Nadmiar związków azotu może być u człowieka przyczyną zatrucia, a na dłuższą metę również wywołać raka żołądka. oczywiscie w najgorszych przypadkach, ale nie jest to najbezpieczniejsze jedzenie:)

Andzia dzieci teraz się rozwijają ineteresuje je wszystko tylko wtedy kiedy mama albo tat to z nimi odkrywa u nas tez ostatnio Julita domaga się ciągłej uwagi i zabaw z nią a przez cały dzień potrafi mi niespać wiec też mi się z nią nie nudzi:eek: Naty acha ja podejdę w tyg z obiema do przychodni i może im kontrolnie zrobie mocz i krew tak w razie w ;-)
Ja tez się dość odrobiłam posprzątałam obiad zrobiony wyprany leżaczek pranie powieszone następne mi się chyba wyprało i mam sterte garów do mycia i prasowanie:confused2: zawsze coś dom to syzyfowa praca poprostu:crazy:

Wiolka-oj tak;/ dom to niekonczaca sie praca:( tu sprzatniesz a w drugim miejscu zaraz cos do zrobienia i tak w kolo, p;rasowanie to i ja mam, ale mieszkamy z rodzicami moimi to ja gotuje obiady, sprzatam ilew wojtek mi pozwoli, pieke ciasta bo lubie a mama wlasnie mi w takich sprawach pomaga:) i ogrodem siezajmuje bo ja jakos chyba "nie dojrzalam" jeszcze do pielenia sadzenia, przycinania^^hiehie:p

reklama
hej Mamuśki
ja tylko na momencik - bo w poniedziałek i czwartekj mam egzaim zawodowy z rachunkowości wiec udaje ze sie uczę
Mam pytanie o MM jak przechodzicie na 2 po 6 miesiącach tzn stopniowo mieszając to i to czy od razu i co jest lepsze dłuzej używać 1 czy wcześniej zacząc 2 kę ?

Do góry