reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

Izabell my juz spakowani i o 9 rano wyjazd do nich, a pozniej moj m ich zawozi na lotnisko i bedziemy juz 3 tygodnie tam...zmartwila mnie ta trasa kolo hanoveru, mam nadzieje, ze dacie rade...no i ten pech z autkiem...ale do odwaznych swiat nalezy, jak przyjedziecie do pl to dopiero beda super swieta!ogolnie to uwazajcie na siebie!!!bede o WAs myslec!!!moj em tez:)bo go wprowadzilam kto jest kto na bb, tak po krotce:)a ze wy z Londynu to tym bardziej - jakos blizszymi jestescie osobami dla nas!!!trzymajcie sie!!!gdybysmy mogli jakos pomoc, tutaj na miejscu, bo czegos zapomnieliscie, albo czegos zapomnieliscie wylaczyc, daj znac!!!jestemy na miejscu:)

reklama
mnsmile dobrze, ze trafiłaś na uczciwego pana. Niejeden chciałby coś wyciągną z takiej sytuacji.
Izabell to dobrze, ze M potrafi sie z siebie śmiać:-) w pracy pewnie mięli niezły ubaw:-)
A ja dziś nie mam mdłości jupi:-)

Qassandra my niestety mamy w domu (duży pokój i przedpokój) laminat i Lilianka jak zmęczy sie staniem np.przy stole to opuszcza ręce na dół, łapie się pod stołem, następnie klęka i zjeżdża do pozycji czołgającej. Na czworakach stoi a nawet trochę raczkuje ale jak wcześniej pisałam gdy musi się bardzo szybko przemieścić to czołganie jak w wojsku.

Izabell to szkoda, że używasz uniwerslanych płynów :-D bo jak szukam akurat tamtego a nie mam pojęcia jak się nazywa; brzuchatka może Ty coś takiego masz???
Te coś do chłodzenia piwa to jak "ubranko" na butelkę lub puszkę Cancooler, Coolie, Stubbyholder, Canholder, Bierkühler bei eBay.de: NATO-Shop (endet 23.12.10 21:27:12 MEZ)
Co do pogody to w czwartek zapowiadają duże opady śniegu zobaczymy jakby co to będę informować.
Tu można sprawdzić mapkę z opadami http://www.unwetterzentrale.de/uwz/

Wiecie co ja jestem w szoku bo tegoroczne prezenty zamawialiśmy przez neta, nawet kapcie z owczej wełny dla cioci :tak:

Ostatnia edycja:
Izabell to zależy jakie picie włożysz, jak z lodówki to będzie trzymało zimno.
Co do zamkniętych autostrad to najczęściej się zdarza jak dużo pada bo nie zdążają z odśnieżaniem, więc zawsze może sie zdarzyć.

Ostatnia edycja:
tina my też w tym roku wszystko z neta, normalnie masakra. ale dziś chwila za zakupach, masa ludzi, w rosmanie nerwowo bo płaciłam kartą od konta a babie za mną się to nie podobało że musi tyle czekać. normalnie masakra, ludzie są obłędni.

co do potraw gwiazdkowych ja małemu kupię barszcz ukraiński bo jest od 9 miesiąca i pasuje jak ulał jako potrawa wigilijna hehe :)

a mój wkład w te święta to zamówiłam tort bezowo-lodowy, a reszta obijanie się po teściach ( blok obok) i moich rodzicach. jestem leń co nie :)

Olena fajnie masz, ja na Wigilię robię tylko dwie sałatki, ale w pierwszy dzień Świąt będę miała gości to coś trzeba zrobić. Za to w drugi dzień Świąt my wyruszamy w gościnę więc za dużo się nie narobię.
Ten mój śpioch śpi już 2h, a później do wieczora znów będzie szalał.

olena Ty leniu ;-) ale masz dobrze.
My w pierwszy dzień też na urodzinki do bratowej mojego M. (ma 21 XII) a Wigilia u nas ale już prawie wszystko gotowe bo robię kapustę, barszczyk z uszkami (mrożonki to ogromny wynalazek) i kluski z makiem.
A co się u Was w wigilie jada???

Natkaa u nas Lilia śpi tylko w dzień około 1,5 - 2 godzin i potem do wieczora szaleje, o 20 kaszka i lulu.

Nasz Rumcajs właśnie wstał i gada cos do buta aż mi uszy puchną, że też to dziecko nie zachrypnie.
Chciałam zapytać co piją wasze maluchy bo ja tu dziecku herbatkę owocową po 8m. kupiłam niech popróbuje i co ... mój M. musi ją pić bo młodej nie smakuje, woli zwykłą wodę. Pija tylko ziołowe, teraz parzę te zwykłe w torebkach np. melisa i koperek lub koperek i rumianek. A jabłko-melisa z Bobovity to ulubiona.

Matko jak u mnie w mieszkaniu gorąco, w duzym pokoju prawie 25 st. Cały dzień świeci nam słońce i nagrzewa a kaloryfery się nie wyłączają. Na starej chacie było lepiej bo temp. 22 st i kaloryfer się wyłączały się samoczynnie.

Ostatnia edycja:
reklama
u nas herbatki najróżniejsze, soczki czasami rozcieńczane z wodą, i woda.

wiem że jestem leń ale co zrobić rodzinka sama mnie do tego przyzwyczaiła. mój wkład w wigilię to danie kasy na ryby teściowej hehe :)

Do góry