reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej hej !!!

ja znów dzis do 23 przed kompem walczyłam ze zdj, już mam łeb kwadratowy :nerd:
ale co tam wolę siedzieć do nocy a do południa być z moim gizdem małym !!

MamaBoo no jak dla mnie to te rytmy to jak disco polo i wygląd im jakoś na mój gust nie wyszedł bo maszkaron :-D ale fajnie sie Liwia przy tym bawi i tańczy i skacze więc ok !!

Ewcik a gdzie i kiedy jedziecie ! bo umkneło mi bo ostatnio czytam tak w locie posty !! My jedziemy autem i mam stracha !! :-D Byle juz w czechach nie zawrócimy :-D

Baśka wielka szkoda że nie poznam Cie u Czarnulki !!

Monysia cieszę sie z Wami !!! super że mała zdorwa no i że zamówienie na dziewczynkę sie zrealizowało :-D

Kubusiowa jak to nie ??? zawsze odpisuję jak ktoś mnie o coś pyta :cool2: w każdym bądź razie przepraszam jeśli umkneło mi !!

Karolka fajnie że jestes !! no i Lenka jak zwykle czudna !!

Liwia też całuśna ale podobnie do Oskarka czasem jak udaje pieska to jezorkiem atakuje i lize :-Dostatnio w ogóle co chcwile na czworaka i wszędzie tak łazi i warczy, szczeka i jezykiem macha :eek:

reklama
hej:-)

Ja przed pracą ostsnie porządki w domu, instruktarz dla mężusia zapisany;-) i ruszam do pracy jak tylko Jarek wróciz pracy. Widac że zapowiada sie piękna pogoda, ojojojoj a ja w pracy i właśnie tego najbardziej nie umie przeboleć, tych naszych wypadzików szybciutko na działaczke:-( ale cóz jakos to tzrba zgrać, dobrze że jutro wolne:-)

justyna - :-);-)

miłego dnia kochane

robię sobie przerwę w pakowaniu...
a wiec tak: mój mąż pochodzi z Katowic, ja z Gliwic, a póki nie kupimy sobie mieszkanka będziemy mieszkać w Gierałtowicach (kolo Gliwic) z moimi rodzicami. Szukamy mieszkania ok 70-75 m2 (najlepiej 4 pokoje) najchętniej w Mysłowicach (bo dośc tanio) ale mogą być też Katowice, Siemianowice... może ktoraś z Was coś wie? :-) albo pracuje w agencji nieruchomości?? :-D

a propos pracy to ja w chwili obecnej jestem pelnoetatową kurą domową, ale dobrze mi z tym. Przed ciążą i urodzeniem Zuzulki pracowałam najpierw w hotelu w Sopocie, a potem w firmie organizującej duże kongresy medyczne. Mój mąż zawodowo gra w hokej na lodzie i to ten fakt byl przyczyną, że przez 3 lata mieszkaliśmy w Trójmieście. Teraz dostał transfer spowrotem do swojego macierzystego klubu w Katowicach stąd nasza - kolejna już - przeprowadzka.
W sumie nawet cieszę się z powrotu (Zuzka będzie bliżej dziadków) i napewno będzie można od czasu do czasu gdzieś wyskoczyć bo mała będzie miała opiekę... ale wiecie... bardzo ciężko mi żegnać się z Gdańskiem (stąd pakowanie idzie nam po grudzie). Mamy z tym miastem wiele super wspomnień no a najwazniejsze, że tu urodzila się nasza córunia :-)

Prosiłyście o wklejenie zdjęć naszego malego łobuziaka, ale w chwili obecnej stan mojego kompa zupełnie na to nie pozwala - ale... jak jestescie ciekawe to zapraszam na blog, ktoy założylam kiedy dowiedzialąm się, że będę mamą... tam sa wszystkie zdjęcia... ostatnie zdjecia Zuzolca jakoś sprzed 3 tygodni...
adres do bloga jest w podpisie.

Pozdrawiam i wracam do ladowania w kartony :eek: jutro przed poludniem ruszamy z calym majdanem w trase..

czesc dziewczynki :-)
dziekuje za mile powitanie :tak:
kurcze troche mi to zajmie zanim was wszystkie poznam -sporo was tu,
ja wczoraj zaliczylam pierwsza dniowke , synus zostal z moja siostra , mialam lekkiego stresa bo synus ma dopiero 8 tyg no i przyzwyczajony do cycusia a tu nagle mu butle cisna do buzki, poza tym odciaganie mleka w pracy - tez niezbyt przyjemne
no ale co tam jakos to bedzie , na szczescie maly jest grzeczny jak aniolek -spi , pije mleczko , pomacha raczkami i nozkami i znowu spi i tak w kolo :-D
dzis pedze na zakupy bo jutro swieto, no i jeszcze chce sobie jakies buty kupic
monysia gratuluje coreczki - super ze wszystko w porzadku;-)
AbEja witam :-)
pozdrawiam serdecznie cala zaloge

.Hej.

.Lenka ma stan podgorączkowy po tej szczepionce wiec chyba dziś się nie ruszamy z domu.

.ewcik ok nie będę zapeszać;-). A fotelik to mamy coś w tym stylu,tylko bez tej wkładki i inny kolor SENA fotelik REMI PLUS welurowy z wkładkami SUPER (202909135) - Aukcje internetowe Allegro
on jest do 18 kg i myślę ze starczy nam jeszcze na jakiś czas:tak:.

.kubusiowa super ze dzień ci fajnie minął w pracy i że twoi mężczyźni poradzili sobie sami:cool2:.
Ale dziś wcześnie wstałaś:szok:.Miłej pracy;-).

.abeja w Katowicach też jest super więc pewnie szybko przestaniesz tęsknić za Gdańskiem:laugh2:.Obejrzałam blog,fajna ta wasza Zuzinka:-D.

.justa dzięki za komplementa pod adresem Lenki:-). Oj widzę ze ten urlop ci się przyda,bo latasz zapracowana ze hej:eek:,no ale dzięki temu będziecie mieć kasę na fajniaste wakacje:-D.

.monysia no to gratuluję że będziecie mieć córeczkę.Nie wiem czy pisałaś to już ale macie jakieś pomysły na imiona:confused:.

.majkam no to niezłego masz śpioszka w domu:tak:,no i dobrze że dzień w pracy szybko minął.A gdzie pracujesz ,jeśli można wiedzieć:confused:.

.
spotkaniejk9.jpg
DZIŚ O 20.00 CZAT.

.Miłego dnia.

Witam,

Przybyly nam mamusie - wszystkie serdecznie witam.

Karolina fajny fotelik.
My mamy dla Soni fotelik taki od 0 - 18 kg. Uzywamy go juz prawie dwa lata i jeszcze pewnie troche nam posluzy. Sonia jeszcze ma sporo miejsca, a pewnie wczesniej z niego wyrosnie niz dobije tych kilogramow... Moj chudzielec ma niecale 13 kg :baffled:

Monysia gratuluje coreczki

Zazdroszcze Wam jutrzejszego wolnego... Ja w pracy az do piatku wlacznie. A od soboty imprezuje - miedzy innymi u Wiki na urodzinkach :-D

Pozdrawiam,

.sandros dzięki:tak:.Oj chudzinka faktycznie z Sonii,moja Lenka ma teraz 11 kg. Z tego fotelika wcześniejszego do 13 kg to szybciej wyrosła i nie dobiła do tej wagi no i trzeba było zmieniać;-). A może jutro zaprotestuj że musisz pracować tak jak pracownicy marketów:rofl2:,choć coś mi się wydaje że ty lubisz tą pracę:tak:. No i zapomniałam dodać ze Sonia słodko wygląda w okularkach aczkolwiek całkiem inaczej:tak:.

.Tak sie ciepło zrobiło na dworze,cieplej niż w mieszkaniu więc chyba wyskoczę dziś z Lenka na króciutki spacerek do sklepu:rolleyes2:.

Hej Kobity!

SPotkalam sie wczoraj z kumpelami z liceum, pierwszy raz od dwoch lat w starym skladzie. Ale sie wybawilam-nagadalam, naplotkowalam i nasmialam za wszystkie czasy. Lubie takie babskie combry:tak::-)

Monysiu-GRATULACJE! A macie juz moze wybrane imiona dla dzieciatka?

Karolina fajny fotelik :tak:my kuplismy ostatnio Oliwce Coneco Atos do 25 kg i jest swietny. Życzymy z Oliwoskiem duzo zdrowka dla Lenki. Moja Mała na szczescie nie miala jeszcze do tej pory zadnych problemow po szczepionkach. A co to byla za szczepionka ktora szczepiona byla Lena?

Abeja skoro bedziesz mieszkala w Gliwicach tymczasowo to bedziesz niala w sumie bliziutko do mnie bo ja mieskzam w Rynniku i czasami jezdze do Gliwic na zakupy:tak:Masz sliczna coreczke. Rewelacyjne sa zdjecia w okularkach przeciwslonecznych i z chrzcin:tak::-)

Kubusiowa no to super ze Kubus tak dzielnie zniosl rozlake z TOba, nic tylko sie cieszyc z tego;-)

Justyś nawet nei wiesz jak CI wspolczuje, tyle godzin przy fotkach:baffled:chyba bym zwariowala:eek:

Czarnulka oj jak bym chciala Was poznac i wbic sie na ta Wasza imprezke u WIki ale niestety nici z tego bo ja caly weekend jestem na uczelni, od piatku do niedzieli wlacznie:baffled::wściekła/y::wściekła/y:ale mam nadzieje ze wkoncu Was poznam;-)

Majkam na povzatku zawsze jest cizeko, moja kumpela ze studiow odciaga pokarm w toalecie na uczelni i nie nalezy to do zuper przyjemnych miejsc, bidulka zawsze sie tak stresuje tym ze ciezko jest jej cokolwiek sciagnac:-(

Ewcik polecam fotelik COneco Atos do 25kg
FOT. CONECO ATOS 9-25 KG -wys.0zł+SUPER NACZYNIA (200621204) - Aukcje internetowe Allegro
My mamy ten czerwony.

Baśka miedzy mna i G. juz jest dobrze :-) tyle mojemu mezusiowi przeprosiny zajely az 3 dni :szok::wściekła/y:ale dobrze ze wogole sie na nie zebral;-)
Oliwka jeszcze nie raczkuje ale zasuwa na brzuchu w takim tempie jakby raczkowala :szok: no i najlepiej czuje sie wlasnie na podlodze:tak:chce otwierac wszystkie szafki, o wszystkiego sie lapie i wstaje w ciagu sekundy :szok::tak::-)

reklama
Gratulacje dla Monysi będzie dziewczynka :-):-)
U nas klapa totalna ja też mam zapalenie ucha i obydwie bierzemy takie same antybiotyki ja w tabletkach mysza w syropie. Kicha totalna na truskaweczki jedziemy jutro i nie będzie nas do niedzieli. Może się trochę podleczę ucho zaczyna mnie boleć i jestem przygłucha.Te wakacje to chyba spędzimy na leczeniu.
Już mamy alergologa, laryngologa ciekawe co dalej.

My na urodzinki Wikusi niestety nie wybieramy się z powodu wyjazdu, choroby u nas to nigdy nie można nic planować. W niedzielę chcieliśmy oglądać mele na Rozdieniu i co nici z wyjazdu były.
Ja to już chyba nawet meble, będę przez internet kupować ostatnio kupiłam małej 3 pary spodni na allegro.

Będę się powoli pakować życzę udanej imprezy urodzinowej Wikusi rodzince i wszystkim imprezującym.

Odezwę się w niedzielę.

Co do fotelika ja polecam dwie firmy Maxi Cosi i Concord.

Do góry