reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolka ja bardzo chętnie bym sie z Wami spotkała ale do Katowic ja mam kawał drogi jakieś półtorej godziny samochodem !! że też musze na TAKIM zadupiu mieszkać !! moze wiosna jak mała bezie wieksza to sie wybiore na taką wycieczke !!

Kurde szukam fotelika dla małej bo z tego nosidełka wyrosła juz prawie i mam taki mętlik ze szok !!

reklama
Kasiu I Leszku wielkie gratulacje!!!przepraszam ze tak pozno ale dopiero przeczytalam!!!!!!!! Zdjecia sliczne!jeszcze raz gratuluje!

Mokkate przeleci przeleci!!!! ja sie juz niemoge doczekac jak bede w tym tygodniu co ty! bo to chwilka moment i juz!

MMM hihi no fakt pamietam jak mi pomagalyscie i co chwilke pocieszalyscie ze mam sie nie martwic ze wszystko bedzie oki!
A w ciagu weekendu wydarzylo sie to : ze oja mala zaczela kopac prawie pod zebrami - dziwne chyba:) no i wczoraj pusicla misie 1 siara:):):)

no i oczywiscie mam super humorek...choc znow mezus ma 2 zmiane i to powoduje znudzenie i smutek...ale starams ie jakso trzymac i znalezc sobie zajecie!

a najgorsze jest to ze wyjsc sie nie da...baa nie oge bo mam zakaz:(:( zreszta i tak niemialaym co ubrac...
a w srode mialam jechac do katowic ale tacie auto sie popsulo i wogole u nas dzis - 27 stopni bylo:(:(
aha znalazlam takie sklepy w katowicach i zabrzu!:

http://www.polskiesklepydzieciece.pl/alamakota.php
http://www.polskiesklepydzieciece.pl/viki.php

Witam wszystkich ze Śląska. Ja jestem mamusią z Dąbrowy Górniczej. Wiem, ze może niektórzy się oburzą, że Dąbrowę G. nazywam Śląskiem bo przecież to Zagłębie. Faktem jest jednak to, że jest to woj. śląskie.
Jak już wcześniej pisałam jestem mamusią prawie 3,5 letniego Adasia, natomiast obecnie jestem w 6 tygodniu ciąży.
Na to forum trafiłam przed kilkoma dniami i coraz bardziej mi się tu podoba...
Pozdrawiam Ślązaczki i Ślązaków!!! :D

sandros, dziekuje bardzo za te nazwy lekarstw. przy nastepnej wizycie u okulisty moze zasugeruje te specyfiki (??? chyba lekarze tego nie lubia...). pocieszajace ze Twojemu malenstwu to pomoglo. jestem wiec dobrej mysli.

mokkate, dlaczego sie wyprowadzilas z takiego pieknego cieszyna ? :)
pewnie dla meza. ja wlasnie dla meza sie tu sprowadzilam z podlasia. baaardzo pokochalam to miasteczko!

ewaunia75, niektorzy cieszyniacy tez sie oburzaja ze slask cieszynski zaliczany jest do tego industrialnego slaska. wola mowic ze to podbeskidzie. ale jakbym zaczela watek: podbeskidzie, to chyba rozmawialabym sama z soba :) wiec dobrze ze ten slask taki duzy!

w cieszynie juz -23. ogrzewanie leci na maxa, zeby dzidzius w nocy nie przymarzl do lozeczka! zartuje, nie jest tak zle :)
pozdrowionka

Witam,

my dzis wyszlysmy... ale pare metrow do nagrzanego samochodu  ;) Dzis dopiero odwiedzalismy babcie, bo w weekend ja na uczelni  ::)

Zimno jest, pierwszy raz od trzech lat ubralam rajtuski pod spodnie...

Dozuce zdjecia:

choinka2fg.jpg

wszafie0bx.jpg

Pozdrawiam,

Ewelina pisze:
Elfiko witam Cię. Ja mieszkam blisko Ciebie dokładnie w Bytomiu a dokładnie na osiedlu Stroszek. Mam do Ciebie pytanie czy może chodzisz do szewca na przeciwko Zus- u. POZDRAWIAM

hi hi ja tezmam na imie Ewelina ;D
Tak , czasem tam chodze, dawno nie byłam ale jak coś potrzebuje z butami zrobić to zaglądam.

Witajcie Kochane!!! Dotarłam. Na studniówce ok. Doszłam juz do siebie. Wczoraj przespałam niemal cały dzień, a i dzis pokimałam troszkę. Juz dziś musiałabym iśc do pracy, ale lekarka )pediatra) wypisała mi L4. Całe szczęście!!! Dostałam całe 5 dni, więc wracam do pracy po feraich. Jakos sobie nie wyobrażam, że będę zmuszona zostawić Mateuszka. A ten to dzisiaj dał mi popalić!!! Ojojojojoj!!!!!!!!!!!! Nie dość, że marudny, nie chce jeść, to w dodatku nie można go niczym zabawić. Uff!!! Dobrze, że już zasnął. Juz zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem nie idą mu ząbki. Nawet sprawdzałam w necie. Mogą juz iść - nawe koło 3-4 m-ca. Ponoc to niedobrze, jak ida za wcześnie, więc mam nadzieje, że to nie to. A może nasza kochana Chochlikowa, wie cos na ten temat??? Bardzo proszę o info, bo zaczyna mnie to niepokoić.

Karolinnko na spotkano reflektuję bardzo chętnie. Jak tylko nie będę w pracy :(, no i oczywiście jak dostanę zaproszenie.

Mmm dziekuję za słowa otuchy w sprawie studniówki. Było ok, więc chyba juz zawsze muszę Cie słuchać ;). O nosidełku też myslałam. Znalazłam takie (wydaje mi się, że to to samo co Karolinnki): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81285713

Kasiu178 cieszę się, że jestes taka szczęśliwa, jeszcze raz składam najserdeczniejsze gratulacje. Jak tylko Maleństwo Ci pozwoli to zaglądaj do nas jak najczęściej i pisz proszę relacje z bycia mamusią.

Witam nowe mamusie. Ewaunio75, Elfiko i Krox cieszę się, że jesteście z nami.

Wiecie co, jak teraz słucham opowieści przyszłych mamuś i tych całkiem świeżych to aż mi się znowu chce byc w ciąży?? O Boże, co jak gadam ;).

Witam,

Beata Sonia zaczela sie bardzo slinic i marudzic jak miala ok 3 miesiaca - stwierdzilismy, ze zabki, pediatra potwierdzila i tak z przerwami czekalismy przez pare miesiecy, bo pierwsze zabki wyszly Soni jak miala gdzies 6, 7 miesiecy.

Karolina ja tez jak mozna to jestem chetna na spotkanie, mam nadzieje, ze Sonia nie rozniesie Ci domu ;)

Pozdrawiam,

Beatko,o ile wiem to ząbkowanie może się już zacząć takimi objawami ale to nie znaczy,że tego ząbka zobaczysz wnet.Dzieciaki różnie reagują i w różnym wieku im te zębolki rosną.Nawet u moich dzieci było tak własnie.Starszy facet dorobił się ząbka w 8 m-cu życia a ślinienie i marudzenie było już na duuuuużo wcześniej.Małgośka za to każdego zęba okupiła katarem.I nic więcej,zawsze po katarku zaglądałam w buźkę a tam niespodzianka :-)).Pierwszego ząbka zauważyłam jak już był mocno widoczny,miała 4 miesiące a ja nic nie poczułam mimo karmienia wyłącznie biustem własnym.Taka ze mnie gapa-mama

reklama
]Karolinko W moim wieku mozna mieć spóźniony refleks. ;-)) Gdzies będę pracować za 2-3 lata tylko gdzie??? Emerytury nie chcą mi jeszcze dac mimo,że mam za sobą 23 lata pracy....buuu.Jeśli uważam się za ZBYT młodą to tylko w tej kwestii,emerytalnej. Marzy mi się być w domu,zajmowac rodzinką,mieć więcej dla siebie czasu. Od kiedy pracuję to moje najdłuższe wolne to urlop macierzyński.Jakoś tak się złożyło,że nie mogłam skorzystać z wychowawczego.Hehehe,jaka ja byłam głupia!!!!! Nie chciałam mojemu mężowi przeszkadzać w spokojnym dokończeniu studiów dziennych.To długi temat i jak będziemy chciały ponarzekac na świat to mi przypomnij,świetnie sie nadaje na marudzenie.
No więc,jak mnie nie wyleją do tego czasu ze szpitala,albo jak sama nie ucieknę w spokojniejsze miejsce to tam mnie szukaj w razie potrzeby ;-)
Jaklie robisz te placki ziemniaczane,bo my mamy rozmaite pomysły na urozmaicanie placków,tylko zależy co lubicie....ja przyznam szczerze nie pilnuje dietki i uwielbiam niezdrowe żarełko ale za to jakie pyyszne!

Do góry