reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Oj, zasiądę dzis sobie przy kompie, bo tęsknię za Wami. Dzidziuś się bawi w łóżeczku, więc mam trochę czasu.
Widzialam dziś, że mój status zmienił się na "listopadowe mamy" bez mojej interwencji. Fajnie
Gratuluję Karolinko, że córcia Ci się kula. Mój mały na początku też tylko w jedną stronę, a teraz dookoła lilka razy i sprawnie mu to idzie.
Siedzi, podobnie jak Grześ, stabilnie, ale sam jeszcze nie daje rady usiąść. Potrafi klęczeć, tak na pieska, ale nie opanował sztuki przekładania nóg i tylko się kiwa w przód i w tył. Śmiesznie to wygląda. Chyba niedługo będzie raczkowanie.
Ze smokiem jest podobnie. W ustach potrafi zniknąć cały. Kordian się oczywiście krztusi, ale to nie przeszkadza znowu wsadzać smoka prawie do gardła ;)

reklama
Wogóle syn mi tu walił w tą klawiaturę jakiś czas temu i mam teraz gigantyczne litery. Jak dla ślepca.
Przeglądarka też taka gigantyczna. Nie wiecie jak to zmienić?
Wkleję nasze foto, a co....niech sobie ciocie o nas czasem przypomną.
28055ft.jpg

A tu spokojny sen, niczym nie zakłócony.
img00055wb.jpg

Witam wszystkie mamuśki i dziękuję za udzielone rady. Widzę, że zdania były podzielone. Juz sama niewiem co mam robić , ale chyba pojdę za radą męża który radzi mi żebym szła na L4 i sobie odpoczęła zwłaszcza, że mam wysypkę na nogach, ze jak dużo chodzę to robi mi się takie odparzenie co mnie piecze. Idę w piątek do lekarza to mu to pokażę może przepisze mi jakąś skuteczną maść bo puder pomaga na chwilę. Nie boję się że się roztyję jak bede w domu siedzieć bo jak narazie za dużo nie przytyłam bo 7kg. Zresztą nie mam podójnego apetytu jem normalnie. Nawet mama już wieczorem wciska mi na siłe kolację bo czasem nie mam ochoty.

Sandros mam zdjęcia z usg. Takie fajne co widać główkę nosek (ma po mnie :)), usta, rączki, nózki, brzuszek.

Pozdrawiam.

Fajnie, ze za dwa dni bedziecie dawać swoim dzieciom pierwsze prezenty na Dzień Dziecka ja muszę jeszcze poczekać.

OlaK- ale Twój synuś ma radosną buzię. Słodziutki :D

Sandros- randkowanie-randkowaniem, ale co będzie jak mąż się dowie? ;D
Pisałas, że Sonia też lubiła spać na brzuszku. A kładłaś ją tak w nocy?
Ja moją kilka razy tak ułożyłam i smacznie spała, ale co na to współczesne zalecenia medyczne!!!! ;)

Mmm- myślisz, że jakby tak dłużej poczekać to jakoś samo się wyprasuje? ;)
A może znowu jakies czary? W końcu wiosnę udało się przywołać.
Pamiętacie? :D

Karolina- Daria wraca w sobotę wieczorem, wiec myślę, że zdąży na chrzciny ;D
Jeszcze tylko dom uprzątnąć i już będzie wszystko gotowe.

Ja też jeszcze pamiętam jak pisałaś o komplikacjach podczas porodu, a tu..prosze Lenka juz je kaszkę!!!
Rosną nam pociechy!!!

Smoczka Martynce nie kupiłam (jeszcze,bo czasami tak ssie łapkę, że zaczynam się łamać.)

Baśka- też jestem po stronie Twojego męża-idź na L-4. Tym bardziej, że jest 100% płatne.
A dla dzidzi to będzie z korzyścią!

Mokatte dzięki za rade i tak też zrobię. Muszę myśleć o dzidzi a nie tylko o pracy.

Dzień dobry Mamusie!

Ale naprodukowałyście!!!! Uff, ledwo przeczytałam. Zdjęcia Waszych Maleństw - prześliczne!!!!

OlaK w Widoku jest opcja rozmiar tekstu i tam mozna zmniejszyć. Już to wyczaiłam, bo też miałam taką samą sytuację, jak Mateusz siedział ze mna przy kompie. Poza tym synuś śliczniutki...

Karolinnko i co, dzwoniłaś do tej lekarki??? My też byliśmy wczoraj u lekarza, bo Mały miał takie same objawy, no i jest teraz na antybiotyku. No i dostał dużo innych różnych syropków, że strasznie mu się to podaje... Po prostu nie chce i tyle, no a takie ilości po prosu chyba go odstraszają. Poza tym lekarka powiedziałą, że może wychodzić na dwór (czyli mogę go wozić do babci), no i nie dostałam L4. Troszkę mnie boli, że nie moge byc teraz z nim, no ale cóż zrobbić. Dobrze, że pomimo katarku i kaszlu "pokatarowego" (lakarka jak usłyszała, to mówiła, że krtaniowy") czuje się chyba dobrze, bo jest wesoły i bryka na całego. Tylko by chciał stać i stać... :)

Basiu ja uważam, że to czy pójdziesz do pracy to chyba powinno zależeć od Twojego samopoczucia. Ja strasznie bałam sie porodu i jak nie pracowałam (groził mi przedwczesny) to tylko myślałam co mnie czeka, co by ty posprzątać itd. Żałuję, że nie mogłam do końca pracować... No, ale to tylko takie moje gadanie, zrobisz jak zechcesz...

Sandros - powodzenia na egzaminach, no i przyjemnej i owocnej nauki!!!

Ja na Dzień Dziecka muślałam o jakimś panelu/zawieszce na łózeczko. Co o tym myślicie?? Macie takie, sprawdzają się??
Oglądałam w "Smyku", ale cyny kosmos. Oglądał na Allegro, ale też ceny różne, no i nie wiem czy nie wolałabym nowej. Może widziałyście gdzieś w sklepie coś takiego: http://www.gagu.pl/1,345,7251,zawie...sneyZabawka_edukacyjna_na_%B3%F3%BFeczko.html
lub takiego: http://www.gagu.pl/1,345,7256,zawie...koboZabawka_edukacyjna_na_%B3%F3%BFeczko.html
???

Dajcie cynk jakby coś. Buziaczki i miłęgo dzionka... Słoneczka w serduszku!!!!!!!!!!

nie było mnie tu chwilkę a tu tyle napisane ;)

olak ale masz super chłopaka :D te drugie zdjęcie takie ładne! :) jak ja Ci zazdroszczę że niedługo Kordianek będzie raczkował! jak ja mam zmusić do tego Lenę ??? ;) ma ktoś pomysł ? :)

baska życzę więc miłego L-4 :D mam nadzieję że dzięki temu będziesz się tu częściej pojawiać :police: . I fakt,super że możemy już dawać prezenty na dzień dziecka :D nie powiem,dzień matki też był super ;D no i niedługo dzień ojca!

mokkate och, to Daria już tuż tuż przyjedzie :) ja przez dwa pierwsze miesiące nie dałam Lenie smoczka,ale po rozmowie z pediatrą przekonałam się, że warto,chociażby z tego powodu że od kciuka o wiele ciężej oduczyc niż od smoczka.Inna pediatra powiedziała też coś w tym stylu no i żebym nie hamowała naturalnych odruchów :) (niby to, że jesteśmy od ssaków ;) ) .No i mała lepiej i dłużej mi śpi :)

beata78
nie dzwoniłam do lekarza bo jakoś temperaturka jej spadła fajnie,już rzadko kicha ::) poobserwuję ją jeszcze ::) ale cieszę się że Twój synalek zdrowieje :) tych zabawek nie widziałam nigdzie,ale może w marketach... słyszałam ze fajne zabawki są w tesco :)

Lenka właśnie kima :D

karolina, przyjdzie czas, trzeba tylko trochę cierpliwości. Za to minus tego jest taki, że już nie mogę sobie synka zostawić na tapczanie i odejść metr dalej do szafki. Nie mogę go spuścić z oka. Łóżeczko też obniżyliśmy, bo podciągał się, żeby wszystko widzieć (bo mamy turystyczne)
Literki pomniejszyłam, ale przypadniem i nie wiem jak to się stało :laugh:

reklama
karolinna - jakie ubranka kupujesz teraz Lence, chodzi mi o rozmiar? Pytam bo kupiłam fajny komlecik z polaru dla małej i nie wiem czy na jesień będzie jeszcze dobry  ;D, a Karolinka będzie w wieku Lenki w tym czasie i podejrzewam ze rozmiar bedzie miała podobny jak Lenka teraz. Fajnie że Twoja mała już zdrowieje :)
Co do smoczka to ja dałam małej chyba jak miała jakieś 1,5 tygodnia po rozmowie z położną, bo też wkładała rączkę do buzi, z tych samych powodów o których pisze Karolinna, smoczek zawsze można wyrzucić a palca nie  :p i potem idzie taki szkrab do przedszkola a paluszek w buzi. Zresztą Karolinka bardzo rzadko ma smoczka w buzi, potrzebuje go tylko do zasnięcia a potem od razu wypluwa, czasem się wtedy budzi i trzeba znowu jej go podać.

Kaska - fajny pycholek ma Twój synuś ;) a byłaś w tym sklepie na 3-go Maja?

A Karolinka też śpi :) dziś pierwszy raz zostawiłam ją samą z mężem, chciałam kupić sobie coś na chrzciny ale nic nie kupiłam, mleczko było odciągnięte, dał jej, a jak przyszłam to słodko spała. Radzi sobie z nią bez problemu, wiem ze mogę być spokojna jak ją z nim zostawiam :)
Byłam u jubilera odebrać obrączke- musiałam ją powiększyc po ciąży :( ale za to teraz jest jak nowa :)

Do góry