reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
MamaBoo .... jesli masz skórcze łydek to może to być z powodu braku w organizmie magnezu i potasu, spróbuj zastosować dietę bogatą w te składniki, a więc wcinaj jabłka, pomidory, kaszę gryczaną, płatki owsiane, pieczywo razowe i nie odmawiaj sobie codziennej porcji czekolady :)
A poza tym rozgrzewaj nogi np. przez moczenie w ciepłej wodzie, a także stosuj masaż i stretching podudzi :)

Karolinna .... jesteś jedyna, która wierzy w tę córeczkę ... reszta znajomych zapiera się na synka ;D A co do wstawania z mężem ... hmm to coś mi się wydaje, że mąż będzie wstawał, by posiedzieć z nami, a nie odwrotnie, jak do tej pory ;)

Luczynka ... jeśli już uwiłaś gniazdo, to spokojnie i bezkarnie sobie leniuchuj ... należy ci się :)

A ja się wzięłam, za porządki ... wyrzucam wszystkie niepotrzebności ... takie materianle katarsis :) a też robię miejsce na nowe "zabawki" ;)
Czy to już z leksza można nazwać wiciem gniazda ?? Czy to tylko wyładowanie energii II trymestru ??

reklama
MariaOla - ja pamiętam jak bylam w tym tygodniu ciąży co ty to wlasnie dwoiedziałam sie co do płci maluszka ;) Na początku niezbyt byłam zadowolona, że to chłopczyk ale z czasem zaczęłam się tak bardzo cieszyć, że teraz wręcz już nie mogę się go doczekać :laugh: Czas tak szybko leci, że szok...nie mogę uwierzyć, ze ja już jestem na dniach i troszkę się boję :) A maż strasznie się cieszy i chyba jest bardziej nerwowy niż ja. Jak idzie codziennie do pracy to zawsze mi powtarza "Dzwoń jakby co" to on rzuca pracę i szybko przyjedzie ;)

MamaBoo- wierzę ci, ze mily dzień dopiero będzie po pracy. Teraz atmosfera w pracy jest taka, że człowiek nie chodzi tam z taką przyjemnością. A co do łydek i żylaków nie pomogę ci bo nie mam pojęcia ale myślę, ze MariaOla ma chyba rację.

Mokatte - ja też nie lubię piwa chyba, że z sokiem albo KARMI. Piję zazwyczaj takie tylko wtedy jak jestem nad morzem na wczasach ;)

to znowu ja :)

iza o tym ze macie dziś rocznicę to pisałaś na bb z pól miesiąca temu ;) wiec od razu sie domyśliłam jak mokkate napisała że macie dziś święto ;)

mokkate mam nadzieję ze lubisz chociaż drinki ? no bo tak za parę miesięcy moze sobie wyskoczymy bez dzieciaczków ;D ;)

sandros rzecz w tym że te zdjęcia z media markt są rewelka ::) drukowane na kodak gold,kolory o dziwo są idealne z rzeczywistymi ,intensywne :) ja jestem w szoku że takie dobre zdjecia i tak tanio! bo do zwykłego punktu w kiosku w życiu bym nie oddała ;) ja strasznie lubie zdjęcia w albumie bo na kompie to nie to samo,więc widzisz że ja też przykładam wielką wagę do jakości fotek ;D

mamaboo a to czemu nie dali ci na imię Anna? ::) a mnie coś strzela w kolanie po ciąży ::) słychać jak u staruszki :-[ :p

baska pod tym względem ze mam Lenę przy sobie to faktycznie wielki plus :) jak byłam w ciąży też miałam takie długie dni sama i chciałam gryźć ściany ;)

mariaola lepiej zeby to jeszcze nie było wicie gniazda ;) to pewnie nie wyładowanie energii tylko n u d a :p ;D ;)

:) .

Karolinna sama nie wiem - na drugie mam Anna, ale niektózy twierdzą, że Aneta i Anna to to samo imię :)
Więc ja już sama nie wiem jak się nazywam :) Może Anetanna :)
Qrde - przypomniało mi się, że dzisiaj kończę o 16:00, bo do pracy miałam na 9:00 - zapomniałam, ze dzisiaj poniedziałek, ale ze mnie doopa :(
MariaOla może i masz rację. Qrde poszłabym do lekarza, ale u nas na Piastów jest taki durny lekarz dla dorosłych, ze głowa boli..... A co do wicia gniazda to ja też miałam gdzieś II trymestrze, zaczęłam ciuszki układać w szafce, kupować już rzeczy dla Oskarka. Normalka :)

Dziewczyny przypominam o akcji z kartkami:
Jeśli chcesz dostać (Ty lub Twoja Dzidzia) kartkę urodzinową od dziewczyn z BB (chodzi tylko o Śląsk) to napsiz na maila: krywalska@onet.eu - adres pod który ma być wysłana kartka, daty urodzin (obie lub tylko dziecka).
Kiedy uzbieram już listę chętnych osoób wtedy powysyłam tym osobom listę z datami i adresami.
Także - jeszcze czakam, bo póki co mam tylko :
Ewcik,Czarnulkę, Mmm, Izę1 i Kubusiową !

MamaBoo ..... nie mów, że jest tylko jeden lekarz dla dorosłych ??? Zresztą ja wolę najpierw próbować sama zaradzić, a potem, jak sama nie dam rady, mogę iść i męczyć ten nasz "biedny" NFZ ;)
Co do sypialni ... jutro o 9.30 przyjadą mierzyć moje podłogi i będą chcieli się umówić na termin robót ... fajnie by było wiedzieć, czy nas poratujesz i zdecydujesz się na tę sypialnie, czy nie ... Ja bym tak chciała umówić się na roboty w październiku, a wiem, że wszystko może potrwać, głównie z powodu braku czasu :)
A co do kartek ... to ja ci podam w styczniu ... wiadomo czemu, prawda ;)

Karolinna ... Nuda ... swoją drogą, w domu siedzę sama z psem i na okręta do niego gadam :) radzę się czy coś zostawić czy nie ;D A wszystko przez to, że mąż teraz do Piotrowic śmiga, a kiedyś miał 15 min do pracy, a i do tego zostaje po godzinach :(

Baśka ... oj czas leci jak szalony ... już 5 miesięcy jestem zaciążona, to trochę więcej niż połowa, ale kaj tam koniec :) Pocieszam się tm, że słonie chodzą w ciąży przez 3 lata. A do tego tyle trzeba przemyśleć, zaplanować, nauczyć się ... uufff ... ale i tak KOCHAM TEN STAN :laugh:

karolinna ja tez juz od dawna nie chodze nigdzie bo strasznie mnie to meczy, zwlaszcza siedzenie w jednym miejscu :( a po ostatniej wizycie znajomych u nas powiedzialam ze mam dosc odwiedzin do konca ciazy; zasiedzieli sie i nie mieli zamiaru w ogole chyba wychodzic, poszli dopiero o 24 !! a ja ledwo zylam, poszlam sie juz nawet polozyc na chwilke ale oni tak jakby niczego nie zauwazali, niektorzy wogole nie mysla o innych :mad:

baska jak urodzisz to daj mi znac :) zawsze to razniej ;)

MariaOla no niby nalezy mi sie teraz troszke wypoczynku, tym bardziej ze jak Mala sie urodzi to nie bede miala na to czasu; ale jakos tak mnie nosi od kilku dni, to chyba te nerwy ze nadal nic sie nie dzieje

MariaOla no niestety - jest tylko jeden lekarz :( A co do łóżka to napiszę Ci jeszcze dzisiaj a najpóźniej jutro rano, bo muszę najpierw z Rafałem porozmawiać.
Luczynka,Basia trzymajcie się - już niedługo !
A gdzie się Karlam podziewa???

Luczynka ..... nie dziwię ci się, ty już wisisz na włosku ;) Pewnie czujesz się jak przed wielką podróżą .... Eh, a ja jeszcze mam tyle przed sobą, a też już bym chętnie zobaczyła te maleńkie stópeczki, które teraz tak wierzgają ;D

MamaBoo ... czekam i myślę pozytywnie :)

reklama
Luczynka - ty napewno urodzisz prędzej niż ja. Twój suwaczek pokazuje 4 dni a mój 16. Ja mogę zostać jeszcze pażdziernikową mamusią a ty napewno we wrześniu urodzisz ;) Jak urodzę to tutaj powiadomi was Iza1  :D A jak ty dasz nam znać, że urodziłaś???

MamaBOo- wiem, że już na dniach :) cieszę się i boje sie jednocześnie ;) Ale chcialabym mieć to już za sobą.

Karlam - po ślubie nie ma czasu dla nas ;) Własnie miodowy miesiąc mają  :laugh:

Kubusiowa - coś nie podobne do Ciebie, że cisza od rana u Ciebie. Co z Kubusiem???

Do góry