reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witajcie Dziewczyny!

WIem ze prawie tu nie zagladam ale postanowilam pochwalic sie moja coreczka. Oliwka rosnie jak nadrozdzach. W 7 tygodniu wazyla rowne 5kg. A teraz ma juz prawie 11 tygodni :-) Bardzo ladnie podnosi juz glowke, choc woli trzymac sztywno glowke w pionie i sie rozgladac niz podnosic sie na brzuszku. Bardzo nie lubi lezec na brzuchu, niestety :-( i troche mnie to martwi. Jestem najszczesliwsza mamusia na swiecie (tak jak pewnie kazda z Was;-) ). Wrocilam juz na uczelnie i bardzo mnie to meczy ze musze ja zostawiac w weekendy z tesciowa :wściekła/y: no ale coz... wyksztalcenie jest wazne.

reklama
witam Drogie Panie....

Oluś właśnie zasypia.... a ja zamierzam sobie zrobić relaksującą kąpiel z książką.... coś mi sięteż od życia należy:-D

shinue... Olek miał 2 tygodnie jak był na pierwszej imprezie rodzinnej, 4 jak zaczęłam z nim na spacerki jeździći nigdy go nie werandowałam (podkreślę iż był to grudzień:-) ) jest prawie cały czas na butli a nie na piersi i pierwszy katarek miał jak miał 11 miesięcy.... myślę że to zależy od dziecka no i matki... ja tam nigdy sterylnych warunków nie popierałam i jestem zdania że czym prędzej zacznie się dziecko uodparniać (ostrożnie oczywiście) tym lepiej:-D

luczynka.... Oliwcia wygląda super... nawet zOlek bije brawo.... będzie co podrywać:laugh2: , a leżeniem na brzuszku się nie przejmuj... Olek też nie lubiał.... późno zaczął przewracać się na boczki, późno zaczął siedzieć a jednak "roczek" sobie "podeptał".... każde dziecko ma swoje tempo rozwoju i swoje upodobania....

Witam wieczorem!

Luczynka Oliwcia ślicznusia! Tak jak pisze Diablica nie przejmuj się, każde dziecko jest inne. My z Karolinką mamy na odwrót, ona tylko na brzuszku by leżała, a to też nie jest dobre :no:
Masz rację każda z nas jest najszczęśliwsza pod słońcem :tak: chociaż zdarzają się wyjątki o których słyszy się potem w Wiadomościach itp.
Diablica też bym sobie taką kąpiel zafundowała ale nie mam wanny :no: :sick:

Shinue obecnie na tak-taku chyba nie ma tych suwaczków, bo chciałam 2 dni temu zrobić zmianę i też ich nie znalazłam, ciekawe czemu ich nie ma, mam nadzieje że to chwilowe. A ta bawarka to naprawdę przesąd, chociaż sposób naszych babć i moze coś w tym jest kto wie.

Witam

luczynka ale masz już dużą dziewczynę w domu...:tak:

kubusiowa szkolę się, żeby móc ezgaminy gimnazjalene sprawdzać...:-)

a ja sobie jutro zafunduję taką kąpiel, bo dziś chyba bym zasnęła w wannie...a tak idę do łóżeczka

DOBRANOC

diablica dziekujemy za mile slowka pod adresem Oliwki :-) ciesze sie ze podobala sie Olusiowi ;-) bo obecnie jestesmy na etapie poszukiwania partnera na przyszlosc w piaskownicy :-D

iza staram sie nie myslec o tych wyjatkach o ktorych tyle mowi sie i pisze w mediach i prasie bo jest tego niestety coraz wiecej:-( ostatnio znowu byla taka przykra sprawa u nas w Gliwicach :sick: a ja poprostu nie rozumiem jak mozna jakakolwiek krzywde wyrzadzic malemu bezbronnemu dziecku :wściekła/y:

kubusiowa Oliwka faktycznie wazy sobie konkretnie :-D ale na szczescie rosnie tez na dlugosc, daje jej juz Humane plus-specjalnie zageszczana bo zwykla traktowala jak wode ;-) ale od dwoch tygodni zaczely sie jej wydluzac przerwy miedzy karmieniami no i je juz troszke mniej, moze potrzebowala sie najesc a teraz juz wystopowala ;-)

A co dotych kapieli to ja sobie tez dzisiaj taka zafundowalam. Wanan pelna goracej wody z pianka, swieczki zapachowe, gazetka w reke i gin z tonikiem :-) :tak: poprostu miodzio ;-) nalezy mi sie takie cos raz w tygodniu. A do tego jestem dzisiaj po zajeciach i bylam kompletnie padnieta. KAzdej zycze takiego relaksu :-) AA! A wszystko przygotowal mi mezus:tak:

reklama
Witam w niedzielny poranek!
Widze że dziś ja jestem pierwsza :szok: :-D chociaż raz :laugh2: Niestety Karolcia nie dała już pospać :no: więc napisze posta i biorę się za obiadek, zawsze w niedziele mam sporo roboty :baffled: ale trudno, jutro do teściówki idziemy to sobie odpoczne :tak: .

Do góry