reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Kasia178: buziak ogrominaste dla Twojego dzielnego małego męźczyzny.

Gratulacje dla Izy i Karolinki.

Melduję posłusznie, że wczoraj też był kąpiel bezłezkowa, a nawet piotrek zamoczył jedną łapke na chwilkę, ale zawsze zamoczył. ;D

u mnie dziś też pochmurno, ale trza się isć dotlenić.

Gratulacje dla Izy i córci
Diablica, to cieszę się, że nie tylko mnie czeka stres związany z powrotem do pracy. I to tego samego dnia!!
Ciekawe jak sobie nasi panowie poradzą. Mój wstępnie karmi butlą od kilku dni w porach kiedy będę w pracy.

......Oj, i tyle mojego siedzenia prze kompie....w pokoju obok słyszę jakieś ryki i wrzaski. Lecę.

Iza- gratulacje!!! Buziaki dla malutkiej!!!! :D :D :D

Karolina- fajna ta stronka z przepisami.
Może i ja zacznę eksperymenty? ;) ;D

Kaśka- gratulacje "bezłezkowej" kąpieli.
Jeszcze kilka takich i Piotrek sam wskoczy do wanienki ;) ;)

Czarnulka- fajnie wyglądają te małe dzieciaczki z palemkami w rączce. :D

Wyjazd sie udał, babcia bardzo sie ucieszyła z odwiedzin.
Martynka dzielnie zniosła podróż- w wiekszości śpiąc :laugh:
Choć dzisiaj jest troszkę marudna, ale może to ta pogoda.
Mi ona też nie służy, bo chodzę senna jak mucha.

OlaK pisze:

Diablica, to cieszę się, że nie tylko mnie czeka stres związany z powrotem do pracy. I to tego samego dnia!!
Ciekawe jak sobie nasi panowie poradzą. Mój wstępnie karmi butlą od kilku dni w porach kiedy będę w pracy.

Olak:- ja o swoich panów się nie boję bo spokojnie dają sobie rady -przetestowałam- w ostateczności (oczywiście w sytuacjach awajnych) piętro niżej jest babci która myślę nie pozwoli im się pozabijać hihihi a pozatym ja prawie od początku karmię butelką i mąż też dość często mnie wyręcza.... przewijanie Alexa też już ma za sobą.... jedyneczego nie robił to kąpanie ale to nie będzie konieczne ;D ;D ;D

Właśnie, kąpiel. Tego się najbardziej obawiam. Zawsze to robimy razem. A z pracy będę wracała ok 22.30. Coś się wymyśli. W sumie to nie kąpiemy codziennie, więc to w tygodniu wyjdzie średnio raz. A właśnie jakie macie dziewczyny teorie na temat kąpieli.
Ja kąpię 2 albo 3 razy w tygodniu, za poradą mojej koleżanki-lekarza i prowadzącego pediatry. Ponoć częsta kąpiel pozbawia skórę dziecka naturalnej osłony lipidowej i jest bardziej wrażliwa. Może dlatego nigdy nie było u nas problemów skórnych, odparzeń (raz tylko, jak mały miał 2 tygodnie), nie ma wysypek, ciemieniuchy...
Co mama to inna na ten temat opinia.
Dziś już dzas do łóżeczka, bo mały był dziś wyjątkowym potworem i wymęczył nas psychicznie i fizycznie.
Dobranoc

ja kąpię małego codziennie i też nie mam żadnych problemów skórnych..... a jeżeli z jakiś powodów nie mogę Alexa wykąpać wieczorem to kąpię go na drugi dzień rano.....

olak ja też kąpię 2-3 razy w tyg i uważam dokładnie tak jak Ty :) ale codziennie przecieram chusteczkami pod paszkami i wszystkie fałdki skóry+oliwka w żelu :)

olak i diablica żąyczę wam bezstresowych powrotów do pracy,żeby mężowie stanęli na wysokości zadania 8)

mokkate to powodzenia w kulinarnych wojażach ;D jak coś bedziesz robiła z tej stronki to napisz co :) moze nie zauważyłam jakiegoś smakołyka :)

mmm dawno tu nie zaglądałaś..... a mam do Ciebie pytanie :) czekam aż się tu pojawisz ;)

ale u mnie pogoda,leje za oknem... a i tak muszę wyjść bo brakuje mi paru składników do obiadku

baletnica3ju.gif

reklama
Do góry