reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
karolina, fajnie że już po szczepieniu. Mnie panie poinformowały, że ponieważ jest przed Świętami, to dziś ostatni raz szczepią w tym tygodniu i kazały przyjść za tydzień. Dziś było bardzo dużo dzieci. I za tydzień znowu stres.
Ale u lekarza byłam, bo mały miał kontrolę z powodu kupy. Dostałam skierowanie do gastrologa. Poszłam się zapisać na termin i dostałam na....czerwiec!!!!!
Pani pielęgniarka powiedziała że jak to pilne, to mam iść na oddział i w szpitalu potrzymają małego na kilka dni w celu zdiagnozowania. No i chyba Kordian tego szpitala się wystraszył bo zaraz uwalił kupsko. Ufff. Bez czopka. Ale na syropie na przeczyszczenie. Pediatra mówi, że może mie taką urodę. Trzeba odserwować, dawać czopki raz w tygodniu. Ale nie dłużej niż miesiąc. I syrop na przeczyszczenie, soki na czczo, herbatkę z miodem..
Och koniec o kupie. Basta. Idę spać. Dobranoc :)

reklama
koreczek83 pisze:
justyna juz sie kiedys pytałam gdzie chodzilyscie na basern
oj i sie wydało że ktoś tu nie czyta do porządku  ;)
Koreczku do Rybnika chodzimy  :)

A nam dzis dzień fatalnie sie zaczoł, Liwia calą noc co chwila sie budziła i efekt był taki ze rano byłam nietomna i nie słyszalam jak sie obudziła i gizd jeden spadł z lóżka, na szczęście skończylo sie na krótkim płaczu ale prawie zawału dostałam i do teraz ręce mi sie trzęsą !!! Od dzis koniec spania z nami !!!  Ale ze mnie dupa wołowa a nie matka !!!!!!!!

Czarnulka niech sie mezuś nie dopytauje tylko za masaż zabiera !!!! a moze potrzebuje instrukcji od ktoregos mezusia ??? Mój to tez raczej z tych leniwych ale ciiii powiedz Twojemu ze tu Waszyscy męzowie masują  ;D

OlaK pisze:
Ale u lekarza byłam, bo mały miał kontrolę z powodu kupy. Dostałam skierowanie do gastrologa. Poszłam się zapisać na termin i dostałam na....czerwiec!!!!!

normalnie jaja sobie robią !!! przeciez to małe dziecko !!! Wiesz co jak masz możliwosć to poszukaj jakiegos dobrego gastrologa i idź prywatnie !!!

vitam .

u mnie nie za fajnie,przez tą szczepionkę mała miała już wieczorem temperaturę ( nie wiedziałam że te smoczki inaczej pikają jak się przekroczy 37,6OC ::) ) i dziś rano jest wyższa :p ,po poprzednim szczepieniu tylko w nocy gorączkowała i był spokój na drugi dzień,dałam jej panadol ,mam nadzieję że do wieczora wszystko przejdzie :(

olak no jaja sobie normalnie robią ::) brak słów.

mokkate kurcze,nie zwróciłam uwagi która niższa a ze obie mają ciemne włosy to nie powiem Ci która to z nich była ::)

frezja w końcu coś napisałaś!

justynka oj,dlatego ja nie chcę spać z Lenką,bo boje się że ją przygniotę bądź właśnie spadnie :p ale dobrze że małej nic nie ma.

jejku :o a co tu takie pustki ???
zwarowalem.jpg

Lenka chyba zacznie ząbkować od górnych jedynek ;D pediatra powiedziała że dziasełka trochę opuchnięte a dolne dziąsła nic ;D

i przypomniało mi się jak wczoraj pediatra badała Lence gardło ta drewnianą szpatułką i jak moja dziewczynka przygryzła tą szpatułkę dziąśsłami :D nie chciała puścić i myślałam że zaraz ta szpatułka pęknie ;)

i ostatnio małej udało się powiedzieć słówko,rano wzięłma ją do łóżka żeby ją nakarmić a Lena mówi : mniam ;D ale tak to jej idelanie wyszło i wyraźnie,śmieszne ;D już chcę żeby mówiła!!!! :)

karolinna pisze:
ostatnio małej udało się powiedzieć słówko,rano wzięłma ją do łóżka żeby ją nakarmić a Lena mówi : mniam ;D ale tak to jej idelanie wyszło i wyraźnie,śmieszne ;D już chcę żeby mówiła!!!! :)

czytając to coś mi się przypomniało.... ja OLO miał jakieś 2 miesiące.... to przez sen wyartykułował "aaaaaaaatos".... a my mamy psiaka co się tak nazywa (Atos) i w tej nocy Psiak zerwał się i podleciał pod łóżeczko ... i od tego czasu śmiejemy się że pierwsze słowa Ola dotyczyły psa.... więc wszystko w rodzinnym porządku ;D ;D ;D

Witam,

Zdjecie na wczorajszym spacerku ;D

kopiowaniezdjcie18mi.jpg

Zgadzam sie, te terminy to koszmar, ja mialam podobnie z badaniem bioderek, ale to niebyla tak pilna sprawa :mad:

Karolina, no, jak tak dalje pojdzie, to bedzie chyba najwczesniej mowiacym dzieciaczkiem ;), a Sonia bedzie miala z kogo brac przykald, bo ciagle udaje malpke ze swoim "ooo, uuu" :p

Justyna super, pierwszy dyplom do kolekcji.... Nam sie nie udalo dotrwac... Ale po swietach wybieramy sie na miejski basen, zobaczymy co Sonia pamieta, jak zareaguje na wode ::)

Wracajac do masazy, to ja musze pochwalic mojego Rafala. Zawsze jak prosze, to mam masaz i to od razu, tylko czesto pozniej zamieniamy sie rolami.... PEwnie dlatego taki chetny, bo ma nadzieje, ze sie oddzwiecze ;) Ale w ciazy mialam taryfe ulgowa, codzienny ranny masaz, bez zobowazan ;D

Pozdrawiam,

a jutro lecę do pediatry, bo Piotrek cały dzień przy cycu i głodny. a marudny, że głowa mała.chyba coś sztucznego będzie wcinał.

hej

justynko Grześ aż westchął jak zobaczył Liwcię :D
karolinna pisze:
mmm tak,mam takie miejsce do siatki :) mój starszy brat tam chodzi i na siatę i na kosza i od zawsze mnie namawia,w centrum katowic to jest :) ja oczywiście nie jestem zbyt dobrą siatkarką ;) raz nawet zarobiłam piłką w czoło ;) . Widzę ze wczoraj zamieniliście się rolami z grzesiem ;D to on Cię usypiał ;D

no to jestem chętna na siatkę :) a ja nie raz miałam wypadki :p nie mówiąc już o sinych kolanach :) dopiero od roku mam normalne, jak na dziewczynę przystało :p
Lenka to ciężko przechodzi szczepienia, mam nadzieję że już lepiej się czuje. Jutroczekam na relację :)

kaśka76 może nie śpiesz się ze sztucznym jedzonkiem, Grześ też miał taki etap że siedział non stop przy cycku, może pokarm Ci się zmienia ?

sandros patrząc na Sonie wyobrażam sobie co czeka mnie za rok :) Super z niej dziewczynka :)

Grześ zbiera się do siedzenia, wczoraj wziął sobie palucha u nogi do buzi (wcześniej sie tylko bawił stopami) a ja w tym tygodniu strasznie jestem zabiegana i dopiero teraz chwilę czasu dla Was :) Zapomniałam się pochwalić dzisiejszym zakupem małego koszyczka do święcenia jajek ;) ale mnie to cieszy :)

właśnie oglądam pogodę i zapowiadają się święta w deszczu :(

pozdrowienia

reklama
mmm: chyba jednak muszę, bo mało bardzo przybiera.a poza tym widać po nim, że jest głodny. niestety. trwa to już od trzech gdzieś dni.

Do góry