reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hejka

Dorotko i Mamo Boo witam Was na ślązaczkach ;)

Dor1976 pisze:
Dorota mam na imię, mam męża, córę. jesteśmy szczęsliwym małżeństwem od 4 lat (31 sierpień - rocznica śłubu).
bardzo ładna data, zwłaszcza, że ja w tym samym dniu zmieniłam stan cywilny ;D

Mamo Boo widzę, że msasz absorbującą pracę - w końcu znalazłaś czas na marcowe mamy i już w nowym dziale dziłasz ;D ale fajnie, będzie  nas tu więevej :D

karolinna pisze:
anian druga fotka jest świetna :D

też mi się bardziej podoba ;D ;D ;D

mokkate Patrycja wszystkim pokazuje język, a Martynka ma super jedzonko :D

reklama
Baaaaaaaardzo absorbująca ta moja praca :) :) :)
Dzisiaj pracownicy sojalni ludzi nie przyjmują i od godziny 8:00 było w sekretariacie może z 6 osób i 10 telefonów.......
Masakra - nie lubię takiej bezczynności.....

dor1976 słyszałam ze na bogucicach też jest bardzo dobry szpital :) ten właśnie i na raciborskie ponoć są najlpesze w k-ce :) Tak,Lenka wstaje na nóżki ale za nic ma raczkowanie,leżenie na brzuchu bardzo mocno ją denerwuje ::) ale nic to :) coś mi sie widzi że Niśka niedługo bedzie zasuwać na czworaka ;D fajna historyjka ;D oprócz dzieci urodzonych w grudniu mamy też coś wspólnego... niestety :p moja mała też ma skazę i co jakiś czas wyskakują jej różne zmiany na szyjce :( nie mam pojęcia z czego ???

mokkate dziś wiec mamy podobny obiadek ;D Ekstra fotka :) widać że ma czyste stópki skoro tak jej smakują ;) albo właśnie je czysci ;D ;) .Jak wyhaftuję ten obrazek to go wkleję na bb ale coś ostatnio mam lenia :p huśtawki są puste bo są mokre ;) ale co idę na spacerek to oczy mam wokoło głowy ;) dzis cię wyciągnełam na dwór po wątróbkę ale sie nie spotkałyśmy :p

mamaboo ;D ;D ja to mam siłę perswazji ;) tysiaclecie to ładne osiedle :) byłam tam wczoraj :) szybko poszłaś do pracy po porodzie,jak dzidzia zniosła rozstanie ? a jak ty? hi hi mokkate jużprzepadła i tu siedzi :D Ciebie też to niedługo czeka ;D ;) buziaki dla oskara z okazji skonczenia 5 miesiąca :-* :-* :-*

anian heh :) mamy podobny gust :)

w bibliotece naszło mnie na romantyczne chwile z książką :) wypożyczyłam Jane Austen "Emma" :) czytała może któraś z was ?

lecę dalej przygotowywać obiad :) Lenka drzemie :) .

Bry, ale mnie długo nie było i nikt nawet nie wspomniał  :p

Więc tak nasze sprawy mieszkaniowe posunęły się o dokonanie przepisu ::) ale czekamy na księgę wieczystą, jak ją będziemy mieli to zaczniemy dalsze poczynania.

Witam serdecznie Mamusie które dołączyły kiedy mnie nie było  ;)

Iza na wiochę do "NAS" tzn do mamy też jeździ  PKS i z tego co mi wiadomo to dzieci do 4 lat jeżdżą za darmo, co do wózka to o ile po złożeniu zmieści Wam się pod nogi i nie będzie przeszkadzał to nie zapłacicie za niego w innym wypadku trzeba płacić tak jak za dodatkowy bagaż-ale to też zależy od kierowcy.

MariaOla co do szkoły rodzenia to ja nie chodziłam bo za droga była, a tak szczerze mówiąc to i  bez niej sobie świetnie radziłam i radzę  ;D w porodzie mi nie pomogła bo miałam CC a co do pielęgnacji to myślę że zawsze jakieś ciekawostki, sposoby radzenia sobie możesz się dowiedzieć- masz za darmo to idz.

I jeszcze jedno WSZYSTKIE dzieciątka na fotach boskie.

Straszne spuźnienie ale pamiąć się liczy GRATKI dla MMM za kolejne M

Wszystkim bobolom które kończyły kolejne miesiące słodkie buziaki :)

No i jeszcze muszę się pochwalić że Nati rośnie 4-ty ząbolek i przechodzi to baaardzo dzielnie.
J jeszcze jedno!! Natalia w końcu zaczęł raczkować!!! A myśleliśmy że czołganie jej wystarczy i nie doczekamy tego momentu raczkowania :laugh: Wygląda to BOSKO :D

Justyna jak mam być szczera to mi bardziej podobałaby się ta sukieneczka gdyby była jednak trochę któtsza. A Twoja Lala wygląda w tym stroju ślicznie, kapelusz 1 klasa :)

karolinna pisze:
dor1976

mamaboo ;D ;D ja to mam siłę perswazji ;) tysiaclecie to ładne osiedle :) byłam tam wczoraj :) szybko poszłaś do pracy po porodzie,jak dzidzia zniosła rozstanie ? a jak ty? hi hi mokkate jużprzepadła i tu siedzi :D Ciebie też to niedługo czeka ;D ;) buziaki dla oskara z okazji skonczenia 5 miesiąca :-* :-* :-*
Dziękujemy za całuski dla Ozika :) Wysłali mnie z UP od razu po macierzyńskim na staż absolwencki. Na początku było ciężko dla Nas obojga, ale jakoś musieliśmy to wytzrymać... Teraz jak wracam to nie umiem się Nim nacieszyć.... Ładne osiedle, ale za duże :) W ogóle nie mam tu znajomych...... Ale jakoś się już pryzwyczaiłam :)

Mama Boo witaj wśród Ślązaczek! Pamiętam Cię z marcówek, ja miałam termin wątpliwy nie wiadomo było do końca czy urodze w marcu czy w kwietniu i trochę udzielałam się na marcówkach ;) Tysiąclecie to fajne osiedle, mój mąż stamtąd pochodzi a teraz jezdzimy tam do teściowej :)
Dor - CIebie również witam serdecznie :)
Dzięki za odp. odnośnie PKS-u, głównie chodzi mi o to czy jest wymagane nosidełko tak jak do samochodu, bo musielibyśmy je dodatkowo zabrać a to byloby troche klopotliwe, jest troche ciężkie i wolelibyśmy go nie brać. Boje się że jak go nie weźmiemy to kierowca nie pozwoli nam jechać :(
Frezja gratulacje dla Natuni z okazji ząbka i raczkowania!!!
Karolinna i Mokkate - kiedy się spotykamy na spacerku? No chyba że juz nie chcecie ze mną ???
Musze kończyć bo mała się drze  :p muszę ją wykąpać i pójdzie nynu :) póżniej coś jeszcze napisze.

Już! Karolinka wykąpana, nakarmiona, pazurki obcięte, uszka i nosek wyczyszczone (miała kuzke ble) i zasypia sobie teraz w łóżeczku, już by spała ale zmieniłam jej pozycję bo znowu się tak dziwnie wygięła.
Karolinna też nie wiedziałam że haftujesz.... czytasz też książki (tej o której piszesz nie czytałam)? Gotujesz małej, zajmujesz się nią, chodzisz na spacerki i jeszcze masz czas na bb? Jestem pełna podziwu  :)
Mokkate świetna ta fotusia Martynki zajadającej stopkę :) ciekawe kiedy Karolka zabierze się za swoje nóżki  ;D :D :laugh:
Anian - Twoja córcia śliczny ma języczek :)
Frezja - rośnie ta Twoja córa! Fajne fotki wkleiłaś :)

A ja dziś troszkę pokamerowalam moją córcie, ostatnio ją kamerowaliśmy jak miała miesiąc więc najwyższy czas. Jakoś tak nigdy nie chce nam się wyjąć kamery, potem będziemy żałować że jej nie kręciliśmy, postanowiłam od dziś nadrobić zaległości. Karolinka jak zobaczyła kamerę to była w szoku :o marudziła a jak ją wyjęłam to od razu przestała i bacznie się jej przyglądała :D Ale potem już się oswoiła :)

Dobra, spadam :) Mam jeszcze troche rzeczy do zrobienia. Do jutra kobietki! Dobranoc!

frezja miło cię czytać :) ale macie fajne kawasaki ;D gratulujemy Natalce ząbków :) jak już ruszyła to leci z nimi że hej :D .Załatwiajcie szybciej tą chatę bo jak dobrze pamiętam to obiecałaś spotkanie baby boom w nim (oczywście tylko ze śląska ;) ) ;D

mamaboo dont worry, może zorganizujemy kiedys spotkanko w parku chorzowskim to się rozerwiesz :) bedziesz miała baaardzo blisko :D A drugie imię twojego syna jest bardzo ładne :) mój straszy brat tak ma na imię :) A Oskar to tak jak od mojej kuzynki syn :) więc też fajnie :D .

iza1 nie no,nie przeceniaj mnie ;) staram się jakoś organizować sobie czas ale często nie łapię jednego z drugim ;) (no ale obiadki i spacerki dla małej to obowiązek nadrzędny :D ) .Kamera fajna sprawa! masz rację ze nadrabiasz :) bardzo chętnie spotkałabym sie w trójke! jak możesz pisać ze z tobą już nie chcemy ??? :p tylko teraz pewnie mokkate w szale pakowania siebie i rodziny ;) .

dobrej nocki! .

reklama
MamaBoo- witaj na Ślązaczkach :)
Z marcówek nie uciekłam, tylko więcej czytam niz piszę.
Ale zauważyłam, że się ostatnio pojawiłaś :)

Iza- oczywiście, że jestem chętna na spacerek, ale dopiero jak wrócę.
W sobotę jedziemy nad jezioro i mam trochę spraw do załatwienia.
M.in. jutro jadę do babci do Cieszyna z życzeniami, bo własnie w sobotę ma 80 lat.
(ominie mnie impreza :()
I przy okazji do dwóch dzidziusiów z prezentami z okazji urodzenia się
(u nas się mówi "z nowiecką")
A przy okazji- mój mąż też z Tysiąclecia ;D.

Karolina- osobiście sprawdziłam huśtawki: są suche!!! ;) ;D

Frezja- gratulacje dla Natalki!!!
Mam nadzieję, że Martynka też będzie raczkowała
(Daria wolała sie turlac, a potem chodzic, ominęła raczkowanie ::))

Dor1976- miło Cię poznać. :)

Anian- Martynka języka nie pokazuje jeszcze,
ale ona zawsze trochę po Patrycji osiąga nowe umiejętności,
więc wszystko przed nami :D

Pozdrawiam!!!

Do góry