reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Jestem jestem!!! W końcu coś ruszyło i się posty posypały co bardzo mnie cieszy ;-) :tak: :-)

Karolinna no śnieg pewnie juz niedługo będzie.

MamaBoo z tym podobieństwem to trudno powiedzieć, pewnie mały jest mieszany ;-) Jest po prostu podobny do siebie :tak:
A co do jedzonka to ja mając 3 miesiące to już jadłam wszyskto normalnie z rodzicami (no może z pewnymi wyjątkami) i piłam normalne mleko, bo te w proszku było na kartki i żyję :-D

A Karolinka to może by już wcześniej ruszyła tylko ten szlaban na leżenie na brzuszku :-( 2 listopada idziemy na te ćwiczenia, muszę zapytać tego gościa czy mogę ją tak dawać żeby trenowała te ruchy posuwiste do przodu :-D bo lekarka mówiła że najpierw musi dobrze siedzieć, ale to chyba niekoniecznie tak jest, zresztą trochę już siedzi. Ale myślę że to kwestia miesiąca i będzie tak jak Martynka zasuwać po dywanie :laugh2: Juz się nie mogę doczekać :tak:

Shinue uważaj na siebie! Co do tego skrótu to nie pomogę, może poszperaj w necie, może coś znajdziesz na ten temat. A zazdrościć nie masz czego, jak urodzisz dzidzie to może być całkiem ładna pogoda jesienią bywa bardzo ładnie, a zimą przecież też jest pięknie, biało :tak: A na wiosnę Twoja dzidzia będzie już duża :tak:

Muszę kończyć bo mnie moja dzidzia wzywa, zaraz obiorę kartofelki na obiadek i jarzynkę na zupkę dla Karolci i fru na spacerek bo piękne słonko świeci :-) .

To ja przepraszam - wszytskim pzrerywam. Nie tak mnie wychowano :-D :-D :-D
Shinue ja urodziłam w marcu i wbrew nazwie miesiąca wcale nie była wiosna wtedy. Zimno było a my już z Oskarkiem po tygodniu poszliśmy na pierwszy spacer, takze nei martw się. Oczywiście zacznij od werandowania. Nam położna powiedziała, ze taki duży i zdrowy z niego chłopak, ze nei ma na co czekać. I faktycznie - dopeiro tydzień temu dostał pierwszego kataru.
A jak Ty urodzisz to pewnie jeszcze mrozu nawet nie będzie. Jeszcze sobie pospacerujesz :-) .
Własnie dzowniłam do żłobka :-( :-( :-( . Wyjedzie mnie to około 190 zł - jesli Oskarek byłby tam 21 dni. Czyli w zasadzie niewiele, ale trochę mi się przykro zrobiło i kulka mi w gardle stanęła :-( . Pytałam pani czy pierwszego dnia mogłabym trochę zostać a ona powiedziała, ze na chwilkę pewnie,a le na dłuzej to raczej nie, bo potem inne dzieci będa płakac, że ich mamy nie zostały. Jest 5 opiekunek na jedną grupę - w tym 2 pielęgniarki. Mleka kupowac nei muszę, pieluchy tak, bo tam sa tylko tetrowe a po roku już ucza nocniczka. Pani tez powiedziała, ze dl amnie to pewnie będzie trudniejsze niż dla Młodego, bo on jeszcze tak abrzdo tego nie rozumei i szybko się przywyczai do innego otoczenia.
Rafała własnie pojecał po paszport, bo ma już wyrobiony..... Dziewczyny - jak ja sobei poradzę ?????????????????????:-( :szok: :-( :no:

witam

My jesteśmy juz od lekarza i Kubus jest zdrowy:tak:, wynik moczu w porządku, a gorączka i wczorajsze wymioty przy obiadku to od ząbkowania, ma bardzo spuchnięte dziasełka na górze, czasami w trakcie zabowania dzieci przechodzą zaburzenia jelitowe i wtedy są wymioty. Więc jestem juz spokojna, ale dzisiaj odpuścimy sobie spacerek, bo Kubus jest troche osłabiony, no moja siotra przyjedzie o 15 więc pobawimy sie w domku. A jutro smigniemy w nowym wózeczku i porobie fotki to wkleję :happy:

A jeszcze co do nocy........to było koszmarnie Kubuś prawie całą noc był w naszym łóżku bo płakał (chyba tak go bolało, ibifen i żel na dziąsełka łagodził na chwilkę ) ja i Jarek nie spalismy prawie całą noc:-(. Może dzisiaj bedzie lepiej:confused: :tak:

mandarynka - wszystkiego najjjjjjjjjj....... duuuuuzo miłości i pociechy z pociechy!!!!!!!!:-) :happy: :-) :happy:

mamaboo - poradzisz sobie napewno, silna kobbieta z ciebie! prawda?!:tak:, bardzo ładnie wyszliscie na zdjeciu:tak: ale nie moge powiedziec do kogo bardziej jest podobne:confused: wklej fotke od R. o ci powiem szczerze:-)

karolinna - no no czyzby jakieś prorocze sny:confused: ;-) , trzeba bedzie juz opony w autkach zmienic i przede wszystkim Kubusiowi "SANIE" sprawić:tak: a Lenka ma juz sanki:confused:

mokkate - no nareszcie sie pokazałaś kilka razy dzisiaj ale oczywiście jak mnie nie było:wściekła/y: ;-) :tak:

mmm - może to chwilowe u Grzesia:confused: , szkoda żeby sie teraz do smoka miał przyzwyczaić:tak: , a jak tam praca:confused:, i jak czuje sie mamausia rocznego szkraba:cool2: :confused: :-)

iza - no widzisz jak sie Karolinka rwie do raczkowania:tak:a jeszcze niedawno................wiesz co?;-) silna kobieta:laugh2:

oliwka - co tam u twojej córci słychac nowego:confused: :happy:

shinue - ja nie pamietam o takich oznaczeniach:no: , może na watku oczekujących mamuś ci pomogą:tak: , i oszczędzaj sie dla dobra maluszka:-)

a........ zapomniłabym : Kubus dzisiaj drugi raz zrobił siku do nocnika:tak: widac że mus ie to spodobało:happy:

My już po spacerku, pogoda nawet ładna, jak świci słonko to super a jak zajdzie to zimno :-( no ale w końcu to już jesień.

MamaBoo dasz radę, zobaczysz, najgorzej będzie na początku a potem się przyzwyczaisz.

Kubusiowa gratki dla Kubusia, pojętny chłopczyk z niego, za niedługo pewnie będzie wołał siusiu :happy:
To super że jest zdrowy, tylko bidulek męczą go te ząbki :( oby szybko wyszły!!!
A R. od MamyBoo możesz sobie zobaczyć na jej stronce: Mamaboo - Bobasy - Zdj

Kurczę nie wiem co jest z tym forum po zmianach ze mam problemy z wstawieniem linków.

Zapomniałam napisac ze dziś byłam na spacerku w okolicach Mokkate i Karolinny, ale niestety nie miałam okazji żadnej spotkać :-( Karolinka już nie robi koncertów na spacerkach, ciekawe jak długo :confused:

KUbusiowa dzięki za rade . Zapomniałam że tu są i inne wątki . Sprubóje przez ciekawość .
Mama boo nie martw sie ta opiekónka napewno wie co mówi . Napewno twój skarb będzie tam szczęśliwy . Daci se radę . Cała trójka .:yes::yes::yes:

Iza- uuuuuu...a my waśnie chciałyśmy się z Tobą spotkać, ale myślałyśmy, że nie jeździsz w te okolice.:-(
Może po południu koło 4 masz czas na wspólny spacer?:-)

Mandarynka- zapomniałam o życzeniach, bardzo przepraszam.:zawstydzona/y:
Wszystkiego naj, naj, naj...!!!!!!

MamaBoo i Iza- Mam trochę inne zdanie. Mnie tez mama szybko karmiła owocami, warzywami i butelką. Tak kiedyś było- nagonka na karmienie naturalne. Ja nie wzorowałam się na niej (na szczęście nastały inne czasy). Do teraz kamię Martynę piersią, a pierwsze owoce dostała pod koniec 5 miesiąca (warzywa po 6) I ona też żyje. Słucham zaleceń lekarzy, bo w końcu medycyna idzie z postępem, prawda? Nie twierdzę, ze jak dziecko dostanie przed 6 miesiącem coś innego niż mleko mamy, to od razu będzie chore, ale jak nie trzeba, to po co? Jeszcze w życiu naje się różnych smakołyków (i tych zdrowych i nie). A konsekwencje niewłaściwego odżywiania mogą wyjść dopiero na starość.
Przepraszam z góry, jeśli moje zdanie kogoś urazi. Nie miałam takiego zamiaru :tak:

Kubusiowa- no faktycznie, mijamy sie od dłuższego czasu. Super, że Kubus zdrowy. Szkoda, że te zęby nie wychodzą wszystkie na raz. Byłby mniejszy kłopot- tylko raz te wszystkie sensacje.;-) :-)

reklama
hihi,trochę za ładna pogoda jak na śnieg,ale w tym śnie to nieźle byłam zdziwiona ze śnieg już leży,działo się to w czasie rzeczywistym...ale powiem ze ślicznie to wyglądało:tak: bardzo lubię jak jest wieczór,ja w domku, cieplutko,pyszna herbatka a za oknem pruszy śnieg,i to wszystko tak łądnie wygląda w świetle latarń:tak:a rano aż w oczy razi:-D.Z dzieciaczkami w tym roku na pewno będzie jeszcze bardziej magicznie:-).

.kubusiowa sanek jeszcze nie mamy,ale teściowie się zaoferowali z kupnem;-)a wiedzą jakie sanki chcemy dla Lenki wiec zostawiam to na ich głowie.Chyba kupią w grudniu:tak:.

.Ja mam takie samo zdanie jak mokkate .:-)

.iza mam nadzieję że reflektujesz na spacerek dziś po południu.:confused:

.mamaboo ta pani pewnie ma rację ze Oskar szybciej się przyzwyczai,myślę ze najlepiej cię zrozumie mmm:sorry2:.

.oliwka przyznaj się ,ze chcesz zimy ,bo nie mozecie się z córką doczekać zeby wypróbować te buty:biggrin2:.

.Ja przy kawce:happy:.

Do góry