reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

eh moi tesciowie zmieniaja plany co chwile, teraz okazalo sie ze tesc ma te szkolenia przez 3 kolejne weekendy i chca przyjechac w pon. M. nie moze wziac wolnego wiec bede z nimi sama. ciekawe co beda robic przez wiekszosc czasu bo ja sie przed tesciem nie obnaze z cyckiem :p eh no a chcialam ciotki do majci zaprosic ;)

reklama
Beti jakoś tak cały lipiec poza domem spędziliśmy, tylko przyjeżdżaliśmy się przepakować i oprać i dalej w drogę, trochę na wsi, trochę nad morzem, na szczęście mała szybko się aklimatyzowała w nowym miejscu :))) no ale wszędzie dobrze ale w domku najlepiej :))
Madzioszkaa a ta Twoja koleżanka zdradzi co jej tam wyszło z tych ankiet?

Dziewczynki mam pytanko- jakie polecacie łyżeczki, miseczki i inne takie do karmienia? babyono, canpol czy inne?
Vii pisałaś kiedyś, że ugotowałaś zupkę i wyszło Ci 15 porcji - w czym to pozamrażałaś?

miłego popołudnia :*

Bry dzień:)

Dzięki laski za spaceros;p B. wyświniona biszkoptem:) Spała dziś 3 razy po 30 minut i teraz godzinę sie udało nieźle jak na to że od 6 śmiga. Jestem wykończona;D

Marzena no my tu właśnie an tym froncie spacerowym się zastanawiałyśmy ostatnio kiedy to zaprosisz ciotki do Majki:D

Kordek nie za dobrze Tobie z tymi wyjazdami:>? Jak skończy badania to poproszę ją o wnioski i Wam wyśle:D Ja młodej mrożę zupki w słoiczkach po jedzeniu jakie jej najpierw dawałam.

e-v to chyba dobrze, że nie ma za dużo drastycznych zmian nie?

Dziewczyny udało mi się dzisiaj umyć okno w kuchni. Co prawda musiałam 3 razy robić przerwę, bo Jaśko szalał, ale dałam rade:). Teraz tylko zostało mi powiesić firanę, ale już nie mam siły.

E_V - widzę, że chustujecie się z Dominiką:). Ja też tak chciałam, ale chyba mogłam jednak kupić tą normalna chustę, a nie kółkową, bo z tą moją jakoś nam nie idzie. Jasiek dostaje histerii, jak go tam wkładam. Musiałabym spróbować z taka, jak Ty masz.

Cosa - a ja wyrzucam pieluchy do domowego śmietnika, nie mam jakiegoś specjalnego.

Jestem!

Izuniek ja cały czas jestem na bieżąco, tylko ostatnio więcej czasu spędzam na szlajaniu się po różnych miejscach:) A wczoraj napisałam pięknego posta tylko nie wiem, gdzie go wysłałam:p

Madzioszka nie chciałam wcześniej pisać, bo wiem jaka to wielka duma, jak dziecię ćwiczy nowe rzeczy, ale chyba raczej przewroty na plecki były przypadkowe...Podejrzewam, ze mała musiała wysoko podeprzeć się na rączkach, a przy tym coś bardzo zainteresowało ją z boku i fiknęła:) Ale spokojnie nie tylko Ty przeżyłaś takie rozczarowanie:) Ja mam je już za sobą:) Pamiętam nawet, jak Katoryba i Vii mówiły, że Filo od tyłu zabiera się za przewracanie, że najpierw przecież na brzuszek powinien. Ogólnie dzieci przewracają się na plecki dopiero jak dobrze opanują przewroty na brzuszek i raczej rzadko korzystają z tej opcji;) Wolą lądować na brzuszku, bo z tej pozycji wszystko jest ciekawsze:)

Kordek ja mrożę w pojemnikach BabyOno, tych z niebieskimi pokrywkami. Pisałam o nich na zamkniętym niedawno.

Zawalka zazdroszczę okien, u nas brud, aż wstyd! Do tego na dolnej szybkie balkonowej ciągle Filo odbija swoje łapki, oczywiście najpierw dokładnie ją całuje:)

Cosa do głowy mi nie przyszło, zeby kupować specjalny kosz na pieluchy:) Jedyne co to kupiłam woreczki na pieluchy i te mi się przydają. Na początku używałam ich tylko w gościach, bo jakoś tak głupio mi obsrajane pieluchy wyrzucać u kogoś, w domu lądowały bez niczego, bo te pierwsze kupki nie mają jakiegoś brzydkiego zapachu. Dopiero jak dziecko zaczyna jeść co innego to smród okropny, teraz właśnie przed wyrzucenie wkładam w te zapachowe woreczki, ale i bez tego można się obejść.

e_v ale ładnie wygladacie na tym avatarze:) My umówiliśmy sie na szkołę wiązania plecaczka:) Sama jakoś nie daję rady zamotać Fila na plecach...Dzisiaj wyszło nam najlepiej, ale brakowałao nam wiele do ideału;) Tak mi fika na tych plecach, ze nie mogę go tam utrzymać, a jeszcze gorzej, ze mi włosy wyrywa...

Juhu,
Dzisiaj już nie ryczałam co nie zmienia faktu, że ciągle jestem posrana. Już tylko jutro i łikend :) i znowu parapetówa i szykowania, sprzątania itd :/ Ależ Bolcio się znowu rozgadał, wydzierał się dziś w sklepach i na podwórku na maksa :) aż miło słuchać. Obraził się na jedzenie dziś i dużo spał babci. mamie już nie :p

e_v - fajowa chustowa fota :)

Wera - pracuję w handlu ogólnie rzecz biorąc ;P

kordek - ja też robię większe zapasy zupkowe i mrożę w woreczkach do mrożenia normalnie. A z łyżeczek polecam tomme tippe (czy jak to tam się pisze) z końcówką termiczną (taka, że się zmienia kolor jak za gorące jest). A nie dostałaś łyżeczek w paczkach z bobowity czy hippa? Ta część co do buźki ląduje jest z miękkiego tworzywa. Miseczki zwykłe z kerfura :) i mam też takie z misiem na dnie i mówię Bolciowi, że już oczko misia widać jak się dno pojawia :) fajny bajer :)

cosa - nasze pieluchy lądują w ogólnym koszu śmietnikowym

zawalka - gratuluję okna :) ja ostatnio myłam jak Bolo poszedł spać po 20 ;)

emri - bardzo chcę tego plecaka :) zrobię wszystko, żeby mi się udało dotrzeć!

Katoryba jeszcze z dwa tygle i będzie z górki! Staraj się staraj! Samej to smutno...:)

Kordek właśnie o łyżeczkach zapomniałam:) Dla mnie najlepsza jest z Hippa z paczki od nich.

reklama
Co do kosza to cos tam mi napisalyscie :) Muszę się przyznać ze jestem wrażliwa na wszelkie zapechy i dlatego padł ten pomysł z koszem, ale z zakupem jeszcze sie wstrzymam chyba ze na allegro znajde jakis tani. :D
A teraz problem wózka chcialam Graco SYMBIO ale ciagle sie zastanawiam. Jest to jakas nowosc roku 2010 w sumie to juz nie nowosc i ilosc opini jest zaskakujaco mala . Macie moze jakies polecane modele ?

Do góry