reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

anias:)

Fanka BB :)
Miasto
Zielona Góra
Witam wszystke mamusie rodzące w 2011r. Termin wg OM przypada na 18 stycznia 2011. Pierwsze dziecko rodziłam jakiś czas temu w szpitalu w Ustce, warunki porodu jak i roomingu oraz opieka były rewelacyjne. Teraz ze względu na świetny oddział neonatologii zamierzam rodzić w Zielonej Górze. Choć przyznam szczerze po opiniach kobiet tu rodzących zaczynam się bać;) A jakie są Wasze odczucia? Co o tym sądzicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Anias)) ja rodzilam w styczniu 2010 w ZG i jestem baaardzo zadowolona tak jak wiele innych mam))) naprawde, nie ma sie czego bac...warunki sie baaaardzo zmienily na lepsze, personel bardzo mily i pomocny.....ja nie moge zlego slowa powiedziec. Jedyne co bym zmienila to sale do poordu i po porodzie. Te platne sa super, ja mialam taka z prysznicem i potem jednoosobowa ppo porodzie dzieki czemu moj partner mogl ze mna byc dluuuuzej niz tylko do 19tej...ale to kosztuje. Sala do porodu 150 a poporodowa 250. Ale tak naprawde to nie ma znaczenia w jakiej sali rodzisz, czy jest tapeta czy odrapana sciana.......wazny porod))))))fajnie miec te osobna sale po porodzie ale i tu nie ma reguly, w salach grupowych spotkasz fajne mamy z ktorymi sobie porozmawiasz itp))))
Nic sie ni boj porodowki w ZG, jest napraawde dobrze))))

Witam serdecznie mamusie 2011, właśnie zarejestrowałam się na tym forum, ale podczytywałam Was już od dawna...Dobrze, że jest wreszcie wątek 2011...Termin mam na 2 lutego, choc pewnie się jeszcze zmieni...Jest to moje pierwsze dziecko i przyznam, że trochę się boję...nie tyle szpitala w ZG, co samego porodu...
W styczniu leżałam na ginekologii w Nowej Soli i szpital był super, lekarze i pielęgniarki też:) ale mój gin ostatnio wspominał, że przenosi się z Nowej Soli do ZG, więc liczę, że nie będzie tak źle...
Dziewczyny, planujecie pójśc do szkoły rodzenia?? Rozglądałyście się już??

Przy szpitalu ZG dziala szkola rodzenia, bezplatna, trzeba zadzwonic i sie zapisac)))
Dodatkowo dla uczestniczek tej szkoly rodzenia szpital oferuje zzo bezplatnie))
A szkola super, polecam)))))
Sa ciekawe wyklady, cwiczenia dla mam, wizyta na oddziale patologii i porodowym))))

A strach przed porodem normalny.....ale choc troche boli to naprawde to piekne chwile....piekne))))))))))))))

Ostatnia edycja:
witam wszystkie "zielonogorskie" mamusie :) ja ma termin dopiero na 5 kwietnia, ale juz sie pomalu wdrazam we wszystkie porodowe tematy :) tez mialam watpliwosci co do zielonogorskiego szpitala, wiele moich kolezanek rodzilo w sulechowie i byly zadowolone, ale mysle ze zosttane przy naszym wlasnie ze wzgledu na swietny oddzial noworodkow no i zawsze to na miejscu. od paru dni zastanawiam sie tez nad zmiana gin prowadzacego, obecnie chodze do pani dr M. Loroch, czy ktoras z was miala moze z nia kontakt? jakiego lekarza wy polecacie? ja sie zastanawiam nad dr Sandeckim, ma tez dyzury w szpitalu, takze mysle, ze to napewno duzy plus

Hej
Witam się i ja :-) Co do porodówki w 2008 jakoś mi nie przeszkadzała :-D ale i tak chciałam szybko do domciu :-) Już zaliczyłam ginekologię - co w sumie nie było straszne :-) i szpital zawsze jest blisko :-)

Choć Ja mam nadzieję go odwiedzić dopiero w 2011 w marcu :-)

Pozdrawiam

kma1982 - nawet w tzw boksie rodzisz obok męża :-) jeśli nie masz CC to jest on cały czas jeśli chce z tobą :-)

Wychodzi w momencie szycia po porodzie :-)

Pozdrawiam

Witam wszystkie Mamusie z terminem 2011 :)) właśnie się zarejestrowałam na forum. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że z Wami łatwiej będzie przetrwać różne troski i smutki oraz dzielić radości. Pozdrowienia

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry