reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Zawalka avatar:-p Ale bardziej na nim poznałam Twojego P. I pisałaś tu o tych wodach, które ci odeszły i nic;p To mi się skojarzyło, ze leżałyśmy razem :-)
A wiem o którą ci chodzi też ostatnio ją widziałam ze swoim była na zakupach w Auchan:tak: Też chwilkę z nią porozmawiałam;-)
U nas dobrze.. Mała bardzo grzeczniutka tylko szkoda, ze w dzień nic nie chce spać.. Ale noce są cudowne od samego początku:tak: Więc jest ok..
I rośnie jak na drożdżach.. Właśnie w środę będę szła z nią na szczepienie aż się boję.. Pierwszym razem płakałam razem z nią..

A tak pytanie ogólne..
Czy o dodatkowe 2 tyg. urlopu macierzyńskiego muszę iść wypisać wniosek do pracy czy mogę podejść do zusu??

reklama
dzień dobry!

Jestem zmasakrowana:) Ciężka noc o ile Betka budziła się tylko 2 razy to ja nie mogłam spać... Młoda chyba faktycznie ząbkuje bo jest niesamowita marudzi, i dziś miała lekka gorączke. zgroza niech już wyjdą jak muszę te zęby i będzie po:)

JA właśnie lecę do pracy i mam nadzieję, że uda mi się jakoś dotrzeć do Beti ale pewnie około 16;/

Miłego babeczki

hejka....po wizytach rodzinnych, i tym podobnym mam nadzieję napisać coś więcej:)
spróbuję odtworzyć to co mi sie wtedy skasowało:)

Zawalka, Katoryba - włosy strasznie wypadają, mi pozostało jakaś 1/3 tego co miałam;/ więc ściełam - tylko fajnie były ułożone przez fryzjerkę, a ja jakoś do tego ukłądania nei mam ręki i coś nei bardzo mi się widzi, bo jedkan układać je lekko trzeba;/ bo jak poszłam z wigotnymi włosami dzisiaj spać, to miałam "baranka" na głowie:)kręcą mi się - a tu fryzura na proste włosy :p a jeśli chodzi o włosy dzieciaczków - Ali też bardzo zjasniały, od skóry rosną jasne:0 a moje teściowa jaką ją zobaczyła, to powiedziała - ooo ruda będzie :p hehehe a neich będzie, nie będzie musiała farbować :p ale tak poważnie..to taki kolor przejsciowy dziwny - te czarne włoski po prostu jaśnieją teraz i tak jakoś wychodzi.

Katoryba - co do pracy...to rozumiem Ciebie doskonale, - tylko taki stres i nerwy codziennie, to wykańcza!no ale z drugiej strony to praca - jakby nie było...źródło finansowe;/też muszę się jakoś z Tobą spiknąć - ten laktator oddać:)Alcia w końcu załapała picie z butelki, - wczoraj przy tym upale podałam i w końcu zassała:)a oprócz mojego mleczka łyknęła też wody:)

Madzioszka, Vii - no niestety z zębami to nigdy nic nie wiadomo;/ dzieciaki się męczą a my razem z nimi;/...no cóż...a do tego ten upał i parówa - nam ciężko a co dopiero tym maluszkom??

Alcia dzisiaj i wczoraj w nocy po 4rtej też się zbudziła na cyca, - pić się jej chciało strasznie. Ale napiła się i poszla dalej spać - za to Bartek wypił w nocy z pół litra wody!!!! i potem wstawał z trzy razy na siku...

Paula super wiem co to za uczucie wiedziec kiedy malenstwo przyjdzie na swiat;) Mnie tez mial nasz doktorek ciac ale przesuneli mnie dzien pozniej i ordynator ciol tezbardzo fajny;)

hejo popołudniowo. Moja B dostaje wycieku cały czas wyje, miałam się wybrać na spotkanie i co jak już się zbierałam to zasnęła i obudziła się 17.50 i ryk. powiedzcie że to pogoda a nie ząbki bo jakaś masakra.

Vii - no ja mówiłam, że będę sobie potencjalne synowe wychowywać - a że same lgną....AniaS dzisiajdzisiaj opowiadała jakie są dziewczyny - przerażona jestem....nie żebym Hanią była przerażona:) ale uświadomiłam sobie, że kiedyś będę "teściową":p:szok::-D

ps..
rozpływam sie w domu!!!!!!!!!

paulazg - jejku to już wkrótce!!!!a Hania nie taka mała:) duża już laska:):):) do wtorku na bank z 3kg będzie ważyć:):):)niesamowite, że to już! pozdrowienia dla Gogoi:)

madzioszka - to ta pogoda - ja sama mam dość, a co dopiero dzieci:eek:

Ostatnia edycja:
dziewczyny niestety ząbkowanie to dłuższy proces współczuje waszym dzieciom... bo moja córka też źle znosiła ząbkowanie a pogoda parna i upalna nie pomaga w wytchnieniu... smarujcie żelami, ochładzajcie... wiem jakie to ciężkie bo sama nie tak dawno to przechodziłam :(

marzenka to upał męczy moje wiecznie śpiące dzieci dziś też rozdrażnione

Juhu upalne mimo że wieczorne,
Gdyby nie klima w pracy to bym chyba padła :/ Powinnam być zatrudniona na stanowisku Specjalista ds. reklamacji :/ kolejni niezadowoleni klienci - dzisiaj chyba z 5 nowych. Nic innego tam nie robię tylko odbieram reklamację i wysłu****ę jacy to jesteśmy źli :| Ale na szczęście już weekend :)
Zakupiłam wczoraj łóżeczko - turystyczne. Muszę jeszcze dokupić uchwyty do wstawania. Widziałyście to gdzieś w ZG?

paula - czyli będzie cesarka czy będą wywoływać? na patologii jest dostęp do netu? Cieszę się, że nie jest tak źle na patologii i dzielnie się trzymacie. Pozdro dla gogoi :)

przegięcie z tą temperaturą dziś :/ dziecko się męczy. niby zaśnie, ale budzi się co chwilę :( mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk pogody i już trochę zluzuje, a u nas ze skarajności w skrajność.

Dziewczyny co to była za maść na ząbki? nie zapisałam od razu i tak to jest właśnie :/ zapamiętałam za to żeby nie kupować Bobodentu ;)

zawalka - ja się cały czas zastanawiam nad dodatkowymi szczepieniami :( czasu co raz mniej a ja nie wiem co robić :(

reklama
e_v szczepienia trudny temat zwlaszcza, ze one tylke kosztuja:( a ta masc to pewnie dentonox n:)

paula trzymaj sie cieplutko:) ciekawe czy bedziesz mogla zasnac w noc przed rozwiazaniem;)

gogoja daj znac co tam u was!

vii no widac bylo, ze Hania garnie do dzieci:) chyba czas na rodzenstwo;)

katoryba dobrze, ze chociaz ta klima:) a z reklamacjami wspolczuje, nie ma to jak naprawiac czyjes bledy:/

Do góry