reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Witam! Wybaczcie, że ostatnio nic nie pisałam.. ale niestety wysiadł nam komputer.. musieliśmy załatwiać nowego na raty.. a to troszkę trwało.. Tyle napisałyście, że nie da się nadrobić :)

Wybaczcie. Teraz postaram się być w miarę na bieżąco.

U nas w miarę ok.. Majka nadal nieszczepiona.. ciągle coś nie tak :(
Do tego zaczyna się bardzo denerwować przy jedzeniu cyca.. i słyszę jak jej w brzuszku bulgocze.. ciągle ma problemy ze wzdęciami.. koperek nie pomaga.. Espumisan też.. ehh.. tak chciałabym, żeby się już nie męczyła..

My niestety prawie całe dnie w domu same.. czasem jestem tak zmęczona, że nie mam siły usnąć..

Pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich mamuś i dzieciaczków:*:*

reklama
sallis - wytrwalosci we wstawaniu. a Domi jak sie obudzi to placze? bo ja ostatnio stwierdzilam ze jak Majka byla mala to sie budzila i poplakiwala na jedzenie, a od jakiegos czasu sie budzila i cos tam gadala po swojemu to ja odruchowo wstawalam i karmilam. no i sprobowalam ostatnio nie karmic tylko uspac na nowo i zasypia. czasem wystarczy podac smoczka poglaskac i po minucie spi, no ale dzis np jedna pobudka to bylo 20 min usypiania. w sumie 3 razy sie przebudzala ale mam nadzieje ze niedlugo dojdzie do ciaglego spania ;) takze probuj moze to cos da :) i dzieki za propozycje, jeszcze tylko trzeba by znalezc termin kiedy moj M w domu :/

beti - ja w takich sytuacjach mam ochote zamontowac na dachu auta megafon i opieprzac tych wszystkich glupich kierowcow ;)

milego weekendu wszystkim, my dzis zaliczymy spacer z...dziadkiem, zeby rodzinnie bylo ;)

Hej ho,

wpadłam zameldować, że LENA jest ZDROWA!!! (ale jeszcze tydzień z nią posiedzę w domu i pospaceruję :D) I przy okazji ma już 72cm i waży 7900 :)
Miłego dla Wszystkich! :-)

wspaniałe wieści Izuniek :) może we wtorek przyspacerujesz na zacisze? :)
mam nadzieję, że D też tak pięknie urosła, bo wagowo przegoniła i obciach będzie jak jest dużo krótsza ;P ale to się dowiemy w czwartek na szczepieniu :/
no ale najważniejsze że Lencia w końcu zdrowa :)
ucałuj ją w czółko na 8 miesięcy :*

marzenka - będę kombinować w przyszłym tyg jak A. będzie w domu. bo nie wyobrażam sobie opiekować się cały dzień małą po nieprzespanej nocy. obawiam się że źle by się to skończyło ;)

a w sumie jak jeszcze trochę ponarzekam to może sama się naprawi, bo już jest ciut lepiej - dziś i wczoraj "tylko" 4 pobudki z czego 3 na jedzenie :) niby niewielka poprawa ale dla mojego samopoczucia suuuupe :)
miłego dnia laseczki :* :*

Buziaki dla miesięczniaków :-) Dla marcowej panienki Lenki same zdrowe :-D

A moje ząbkowe słoneczko właśnie próbuje mi pomóc napisać posta :-) Mamy dwie dolne jedynki :-D I tym razem na weekend ja się rozłożyłam ;-)

Co do panów myślących o pracy w domku jako o niczym - polecam nic nie robić :-) Jak się potkną o brudną pieluchę :-D Będą mieli pusty żołądek - a skarpetki brudne - sami się opamiętają ;-D No chyba że nie dotrze bo i takie osobniki są znane :-)

Co do chust ja mam poucha :-) ja go lubię, Eli go lubi:-D

Pozdrawiam i przypominam że za miesiąc już święta :-D

Juhu,

sallis
- nie - to jest zupełnie inne zdarzenie - sprzed kilku dni :/
ZE wstawaniem w nocy to tak jak Beti napisała - nic od razu samo się nie dzieje - trzeba najpierw coś dać żeby dostać ;P kilka nocy się przemęczysz a potem będzie lepiej! Mogę zaświadczyć swoim przykładem :)
Nie mogę z tego szczerbola - :) śmieję się za każdym razem jak to widzę :)
Gotuję różnie - raz na kilka dni albo na jeden raz - zależy co. Pulpecików wyszło sporo - dałam na 2 dni pod rząd tylko z innymi dodatkami (raz z ziemniorami i kalafiorek a drugi raz z kaszą i ogórasem kiszonym). A resztę zamroziłam - będzie na jakieś 4 obiadki jeszcze. A jak robię na jeden raz to jest np. jajco ugotowane na twardo z ziemniaczkami z koperkiem i warzywkiem :)
Przepisy oczywiście skopiuj :)

Zapomniałam o Lilce i Jagódce - spóźnione :*

oleczka - ja niestety nie znam żadnego ze specjalistów o których pytasz. A co się dzieje, że pytasz o nich?

Beti - tak trzymaj z darciem na kierowców! Tylko nie zapomnij szyby odkręcić - będzie lepszy efekt :)

outstanding - trzymaj się dzielnie! próbowałaś masaży brzuszka?

Izuniek - w końcu jakieś dobre nowiny - super!!! cieszę się :) oby tak już zostało :) No i wysoki lachonek z niej rośnie :) :* na miesięcznicę

Miłego i dłuuuuuugiego weekendu :)

Kobietki Wy moje wszystkie kochane :) powiedzcie mi w co Wy ubieracie dzieciaczki na spacerki teraz, ile warstw i z czego, bo ja zacofana w spacerach, ominęła Nas zmiana pogody...

Katoryba - ja chyba sobie spiszę Twoje pomysły na jedzonka, bo czuję się nierobem w tej materii, bo tylko słoiki idą u nas... Współczuję przeżyć z kierowcami...
Minesota - to się rozpędziła Eli z zębami, gratki za jedynki ;) (jeszcze jeden raz taki podwójny numerek wywinie i koniec, w szkole za jedynki nikt jej nie wyściska :p) Zdrówka dla Ciebie!
Sallis - na Zacisze to chyba nie dojdę :( narazie tak na pół godzinki przez kilka dni mamy wychodzić (masakra będzie, wynoszenie wózka, ubieranie się i za chwilę spowrotem :/) ale dziękuję za zaproszenie do grona ;) A Dami taka uroda, że waga wyższa od co niektórych naszych pociech. Pewnie jak zacznie się raczkowanie, chodzenie, bieganie to się uszczupli ;) a i my czekamy na szczepienie (trzecie podejście...)
Każda zmiana na lepsze cieszy, a jedna pobudka mniej to już COŚ! Będzie lepiej ;) Nam się poprawia.
Outstanding - znam ból odkładanych szczepień, ale spokojnie, wkrótce ukłują te Nasze Panny ;)

Buziaki (zaległe, ale) gorące dla Betki, Jagódki, Lilki i Zuzi na miesięcznicę :-* :-* :-* :-*

cześć dziewoje:D

Uwazajcie na swoje chore malenstwa. Ja mam troszke smutne wieści dotyczace chorubska u takich maluszków. Z powodu blędu lekarzy i poznego wykrycia choroby zmarło dziecko mojej koleżanki. Zapalenie mięsnia sercowego ponad 3 miesiace w szpitalu w Szczecinie W calym swoim krótkim zyciu było chyba z 2 dni w domku reszta to szpital. Więc nie lekcewazcie zadnych objawów chorubska. Lepiej dmuchac na zimne. Nawet ja ze swoim malenstwem ostatnio bylam przebadac bo mi sie wydawalo ze kaszle za duzo , ale to tylko przewrazliwiona mamuska ze mnie Oskrzela czyste płucka czyste . Efekt kaszlu to zbyt duzo sliny i niewyrobiony obruch połykania na czas . Taka była diagnoza lekarza . Kazała dawac aby wzmacniac organizm CEBION któras z Was stosowała?
Trzymajcie sie buziaczki dla miesieczniaków ***)))

jeszcze pytanko brała któras z was tabletki AZALIA ? jak samopoczucie po nich . Ja zaczełam wczoraj i cos mi po nich nie pasuje jakies bóle glowy i zawroty. Jak to po nich to nie za fajnie bo kupiłam 2 opakowania a do tanich nie należały :p

Ostatnia edycja:
reklama
cosa - ale historia :( oby żadnej z nas coś podobnego nie spotkało!
Ja daję Cebion od jakichś 2 mies. - codziennie ok 7kropli do wieczornego mleka. Azalii nie znam.

Izuniek - ja ubieram tak: body z długim, bluza z weluru (miśka takiego) ale nie jakaś mega gruba i kurtka/kombinezon jesienno/zimowe. Pod szyję cienką apaszkę (taki trójkąt) a teraz będę zakładać już chyba taki z polarku. Czapka ciepła i rękawiczki. Na nóżkach: rajtki z tych pośrednich grubości i spodnie ciepłe. Na stópki na rajtki skarpetki i takie papucie z podeszwą antypoślizgową. Owijam kocem grubym ale nie najgrubszym jaki mam i jak jest jeszcze zimno bardzo to osłonkę na nóżki wózkową.

Do góry