reklama
Domi siły życzę i chyba trochę olania jego pretensji,może nie będzie się tak nakręcał jak nie będziesz się denerwować i wiesz co chyba bym prze kilka dni rzeczywiście nic nie robiła tylko jadła,spała,oglądała tv i forum,nie zmywaj,nie rób zakupów,nie gotuj dla niego tylko dla siebie no i nie sprzątaj i nie zmywaj!!! Skoro i tak Cię wyzywa że nic nie robisz to pokaż jak wygląda taka sytuacja.Skoro chcesz z nim być to on musi w końcu zauważyć ile ty robisz. Trzymam kciuki.
Domi, ale pamiętaj, ze miłość to nie wyszystko i nie mozesz w jej imię godzić się na takie traktowanie.. wiadomo każdy ma gorszy dzien, ale Twój G traktuje Cię czasami tak, ze brak słów.. Przykre to wszytsko, ale musisz uważać, bo któegoś dnia moze się zrobić niebezpiecznie- będziesz wymęczona psychicznie a dzidzia nie bedzie miałą dzieciństwa. Nie wiem, moze przesadzam, ale mi się na takie akcje nóż w kieszeniu otwiera. Mój ojciec nie szanował mamy, ale była z nim bo była.. tyle raazy prosiłam ją zeby się rozeszli itd, ale nic..
zozzolka
Fanka BB :)
Olaszy a ty w domu lezysz? Myslalam ze w szpitalu, ja bym na zawal zeszla przy tkich skurczach, gin jie mysli zeby cie w szpitalu położyć? Tam magnez w kroplowkach dadzą i moze skurcze powstrzymaja bo pasowalo by wytrzymac trochę.
Co do obuadu to tesciowa mi temat rozwiązała
wiec cgwali sie jej to 
Zaliczylam dzis dwa sklepy do kupilam recznik, kocyk, smoczki i butelkę
Co do obuadu to tesciowa mi temat rozwiązała
Zaliczylam dzis dwa sklepy do kupilam recznik, kocyk, smoczki i butelkę
OlaSzy
Zozzolka - powiem Ci, że przez tą ciążę spędziłam tyle czasu w szpitalu, że obiecałam sobie iż następny "turnus" będzie przy porodzie. Mam dobrą opiekę, jestem przeczulona na co zwracać uwagę, poza tym przy tym wszystkim co przeszłam podczas in vitro, operacjach, wczasach all inclusive w trzech różnych szpitalach, mam nerwy ze stali;-)
Chodzę na wizyty, badam ciśnienie, piszę pamiętnik z godzinami skurczy i spowiadam się co kilka dni przez maila lub telefon. Poza tym, biorąc pod uwagę, że wszyscy otaczający mnie mężczyźni (mąż, wujek ginekolog, tata czy nawet mój lekarz prowadzący) strasznie panikują i żaden z nich teraz nie ciągnie mnie na siłę do szpitala, to też daje mi to pewność i spokój ducha
Chociaż powiem szczerze, że dzisiejszej nocy prawie spanikowałam. Budząc się na siusiu, zobaczyłam że na materacu, tak na wysokości mojej pupy jest mokra plama ( tak 10 cm x 5 cm) i już chciałam panikować, że wody mi odchodzą, ale jak tak zaczęłam podnosić kołdrę, zobaczyłam, że pies śpi pomiędzy mną, a mężem i jego głowa znajduje się na poziomie pupy i zrobił drugą taką plamę od.. śliny, tylko kawałek dalej. Przez łzy zaczęłam się śmiać

Chodzę na wizyty, badam ciśnienie, piszę pamiętnik z godzinami skurczy i spowiadam się co kilka dni przez maila lub telefon. Poza tym, biorąc pod uwagę, że wszyscy otaczający mnie mężczyźni (mąż, wujek ginekolog, tata czy nawet mój lekarz prowadzący) strasznie panikują i żaden z nich teraz nie ciągnie mnie na siłę do szpitala, to też daje mi to pewność i spokój ducha

Chociaż powiem szczerze, że dzisiejszej nocy prawie spanikowałam. Budząc się na siusiu, zobaczyłam że na materacu, tak na wysokości mojej pupy jest mokra plama ( tak 10 cm x 5 cm) i już chciałam panikować, że wody mi odchodzą, ale jak tak zaczęłam podnosić kołdrę, zobaczyłam, że pies śpi pomiędzy mną, a mężem i jego głowa znajduje się na poziomie pupy i zrobił drugą taką plamę od.. śliny, tylko kawałek dalej. Przez łzy zaczęłam się śmiać

zozzolka
Olaszy jak wody odejda to nie mala plamka tylko chlupnie ze ci lozko zaleje, nie przeoczysz tego, widzialam jak dziewczynie odeszly w szpitalu na łóżku, czesala wlosy bo zpod prysznica wyszla, ona tez mnie pytala czy to wody jej odeszly :0, cala w kałuży ogromnej siedziała.
Olaszy ja to juz miekka jestem pod tym wzgleddm, sama bede mowic o wczesniejszym pójścia do szpitala to nie na moje nerwy.
Sliwka trzymaj sie
Domi ty też.
Olaszy ja to juz miekka jestem pod tym wzgleddm, sama bede mowic o wczesniejszym pójścia do szpitala to nie na moje nerwy.
Sliwka trzymaj sie
Domi ty też.
OlaSzy
Właśnie położna mi mówiła, że jak wody zaczną mi odchodzić to nie będę się zastanawiać "czy to to?" 
Ale też, natura lubi płatać figle i nie zdziwiłabym się, gdyby mi się sączyły tak delikatnie, po cichaczu
No nic, nie przewiduję teraz porodu, jeszcze Marysia musi się wstrzymać. Chociaż męża siostra już mi wróży, że będę 17.11 się rozpakowywać 

Ale też, natura lubi płatać figle i nie zdziwiłabym się, gdyby mi się sączyły tak delikatnie, po cichaczu

No nic, nie przewiduję teraz porodu, jeszcze Marysia musi się wstrzymać. Chociaż męża siostra już mi wróży, że będę 17.11 się rozpakowywać 
Domi_Polka
@Kika7878 w sumie moglabym tak zrobic przez kilka dni, ale nie chce kolejnej klotni... nie teraz, kiedy dzidzius juz jest przy koncu siedzenia w brzuszku. Ale juz go uprzedzilam (G) ze jak sie maly urodzi to nie bede miala tyle czasu dla niego i wtedy dopiero zobaczy ze naprawde duzo dla niego robilam.
@quchasia no i wlasnie ja jestem chyba taka jak Twoja mama pod tym wzgledem. Duzo wybaczylam, zawsze mowie ze to koniec a pozniej serce mi mieknie. Nie umiem na to nic poradzic, nienawidze zmian w swoim zyciu. Bardzo wszystko przezywam. Kiedys jak sie rozstalismy i to on dal mi tzw kopa bo ciagle robilam afery to bylo ze mna zle. Potrafilam do taty zadzwonic i prosic zeby przyjechal bo nie chce byc sama, bo moje zycie juz nie ma sensu. To kazal mojemu rodzenstwu mnie pilnowac zebym nic sobie nie zrobila. Glupie wiem, teraz bym sie nie posunela do takich mysli, ale jak mialam 18-19lat to hormony mi strasznie skakaly i bylam glupia.
@zozzolka a co takiego tesciowa serwuje dzis? Ja robie jednak Spaghetti na obiad, bo mam mega ochote. Ah i zakupy brzmia swietnie. Ja jak ostatnio kupilam dwa smoczki do butelek to sie pol dnia nimi jaralam bo takie slodkie malutkie.
@OlaSzy haha slina psa. To niezle musial sie obslinic skoro spanikowalas i taka plame zrobil. Dlatego ja nie spie z psem. Kocham psy, ale mam uczulenie i jak mnie poliza albo sie przytula to zaraz wysypka. Ale mieszkalam z psem jak bylam w pl. Tylko wlasnie nie dawalam sobie nic lizac itd. A ta siostra meza to z zawodu wrozka? Hehe. To niech mi tez poda dokladna date, to sie jakos przygotuje
Wlasnie koncze rozpakowywac rzeczy G. On pojechal do pracy, wczesniej cos przy zlewie robil i zmywarce. Zrobilam mu tez kanapki do pracy i dalam kabanosy. Teraz chwile spbie odpoczywam zeby nie przesadzic. I za chwile znowu cos ogarne. W ogole lipa straszna, bo mam jeden ogromny garnek na zupe i jeden maly taki na ziemniaki np. No i zeby zrobic spaghetti musze najpierw ugotowac makaron w malym, bo ten duzy jest o wiele za duzy, a pozniej sos zrobie w nim. Ale kombinacje, ja cie krece. Kiedys sie dokupi wiecej jak bd pieniadze
Ah i dostalam wiadomosc ze moje wczorajsze badanie na te bakterie wyszlo dobrze i nie mam sie czym martwic przy porodzie naturalnym
@quchasia no i wlasnie ja jestem chyba taka jak Twoja mama pod tym wzgledem. Duzo wybaczylam, zawsze mowie ze to koniec a pozniej serce mi mieknie. Nie umiem na to nic poradzic, nienawidze zmian w swoim zyciu. Bardzo wszystko przezywam. Kiedys jak sie rozstalismy i to on dal mi tzw kopa bo ciagle robilam afery to bylo ze mna zle. Potrafilam do taty zadzwonic i prosic zeby przyjechal bo nie chce byc sama, bo moje zycie juz nie ma sensu. To kazal mojemu rodzenstwu mnie pilnowac zebym nic sobie nie zrobila. Glupie wiem, teraz bym sie nie posunela do takich mysli, ale jak mialam 18-19lat to hormony mi strasznie skakaly i bylam glupia.
@zozzolka a co takiego tesciowa serwuje dzis? Ja robie jednak Spaghetti na obiad, bo mam mega ochote. Ah i zakupy brzmia swietnie. Ja jak ostatnio kupilam dwa smoczki do butelek to sie pol dnia nimi jaralam bo takie slodkie malutkie.
@OlaSzy haha slina psa. To niezle musial sie obslinic skoro spanikowalas i taka plame zrobil. Dlatego ja nie spie z psem. Kocham psy, ale mam uczulenie i jak mnie poliza albo sie przytula to zaraz wysypka. Ale mieszkalam z psem jak bylam w pl. Tylko wlasnie nie dawalam sobie nic lizac itd. A ta siostra meza to z zawodu wrozka? Hehe. To niech mi tez poda dokladna date, to sie jakos przygotuje
Wlasnie koncze rozpakowywac rzeczy G. On pojechal do pracy, wczesniej cos przy zlewie robil i zmywarce. Zrobilam mu tez kanapki do pracy i dalam kabanosy. Teraz chwile spbie odpoczywam zeby nie przesadzic. I za chwile znowu cos ogarne. W ogole lipa straszna, bo mam jeden ogromny garnek na zupe i jeden maly taki na ziemniaki np. No i zeby zrobic spaghetti musze najpierw ugotowac makaron w malym, bo ten duzy jest o wiele za duzy, a pozniej sos zrobie w nim. Ale kombinacje, ja cie krece. Kiedys sie dokupi wiecej jak bd pieniadze
Ah i dostalam wiadomosc ze moje wczorajsze badanie na te bakterie wyszlo dobrze i nie mam sie czym martwic przy porodzie naturalnym
reklama
ja pod koniec I ciąży smarowalam bepanthenem. W II byłam leżąca od stycznia do kwiet nią to nie ryzykowałam.Auliya a jak mozemy uelastycznić sutek przed porodem?? z chęcią bym się tym zajęłamam dosyć okazałe sutki (jak ost moja mama zobaczyła mnie bez stanika to stwierdziła, że mała będzie miała za co ciągnąć
) Ale jakby się dało zahartować wcześniej, zeby nie bolały tak jak już zaczniemy karmić to byłoby super!
a co do golenia to ja bym nie chcia, zeby mnie mąż golił;p chodze na wosk![]()
Teraz jeszcze 2 tyg i mogę smarować.
Dzag ja mam wyłączoną korektę a i tak tel. Zmienia grrr wczoraj byłam bardzo senna jak pisałam i pewnie coś przegapiłam.
Dziś wizyta na nfz i mnie lekarz nastraszył. Do tego zapisał mi luteine na 2 tyg. Musze skontaktować się z moją położna.