reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy w danii

czesc laseczki!

niestety nie nadrobie... ale moge napisac co u mnie. mala wlasnie spi, mam nadzieje ze padla chociaz na te 2 h. coraz sprawniej idzie mi opieka nad nia, ale niestety M. juz do pracy wrocil, wiec nie bardzo ma mi kto pomoc. spie 4-5 h na dobe, bo w dzien kompletnie nie umiem zasnac, a w nocy to wiadomo... jest jak jest. czasem przesypia 4 h, czasem co 2 sie budzi i chce cycka :-D sloneczko wazy juz 4,6 kg. mialysmy problem z odparzeniami i ropiejacym oczkiem, ale kapiele w krochmalu pomogly na pupe, a sol fizjologiczna na oko. przewijanie i przebieranie juz nie stanowi takiej masakry jak wczesniej, ale nadal marudzi. polubila za to kapiele bardzo, tylko ze w bardzo cieplej wodzie. codziennie chodzimy na spacery. usypiam glownie w wozku, staram sie nie na rekach, bo juz i tak odpadaja...buziaki dla was dziewczyny! postaram sie zagladac czesciej!

a to moja perla :-)

anansie gratuluje synka :)
Echo wiadro skurczy! moze chociaz Ty nie przenosisz ;-) moja mala polozna oszacowala na 3400, wiec pomylila sie tylko o 250.

Ostatnia edycja:
reklama
Harbata śliczna ta Twoja Perełka - ale jak ona ma na imię??? Bo ja nadal nie wiem (może gdzieś przeoczyłam?) Zaglądaj do nas zaglądaj! Jak co to pytaj o wszystko. Pierwsze kroki w byciu mamą nie są łatwe, ale na pocieszenie powiem, że z każdym dniem, to się zmienia na korzyść. Choć Tobie chyba i tak świetnie idzie :-) Ja też usypiałam przede wszystkim w wózku i do dzisiaj Niko codziennie śpi sobie w nim na dworze jakieś 2-3 godziny!

ANIINKA niestety taka pora roku, że dzieci chorują intensywnie. U nas też pare dni temu była podwyższona temperatura, a teraz jest dość mocny kaszel. Ale nie ma tygodnia by w żłobku któregoś dziecka nie brakowało. Ciagle któreś chore i tak się zarażają na zmianę.

LuliM ja widzisz nie byłam zadowolona z prowadzenia ciąży według systemu duńskiego. Tak jak napisała Friggia są plusy i minusy. Zależy jakie kto ma podejście i czego oczekuje. Ja nie czułam się tu pewnie. Comiesięczne USG jest może przesadą w PL, ale tutaj przysługuje tylko 2 razy, z czego ostatnie w 20 tyg. o ile dobrze pamiętam. Bardzo się przez to martwiłam czy wszystko jest ok. Niestety mam trochę doświadczenia z lekarzami tutaj i ja im nie ufam :-(. Wiadomo, że wszędzie znajdzie się lepszych i gorszych lekarzy. Ja jednak mocno doceniałam polską złużbę zdrowia po przyjeździe do Danii. Ale to wynika z moich doświadczeń i odczuć. Może inni myślą inaczej.

Trzymam kciuki, żeby mieszkanko okazało się super i byscie szybciutko się tu przeniesli!:tak:

Echo Niko miał 3270 jak sie urodził - położna przewidywała około 3500 więc w sumie była blisko. Ale wśród większości znajomych przewidywania się nie sprawdziły. Mój mąż sobie zawsze kpi z tych ocen położnych, że w mięsnym powinny pracować skoro potrafią na macankę określić wagę dzidzi ;-)

anansie wspólczuję remontu. Zawsze straszny bałagan jest przy tym. Ale jak Twoja mała sie tak fajnie bawi w przebieranki to koniecznie róbcie zdjęcia i kręćcie filmiki - będzie z tego super pamiatka!

friggia ja też na poczatku się ciągle budziłam i miałam włącząną czujkę czuwania. Pomogło mi jak zakładałam małemu monitor oddechu (miałam taki na klipsa, przyczepiany do ubranka lub pieluszki), a sobie opaskę na oczy. Wtedy mogłam spać :-)

Hej :-)

Kochane, alarm odwolany, dzidzius bezpieczny, moj lekarz kreci glowa na tamtego, zreszta nie pierwszy raz. Plamienie bylo z nadzerki, niestety juz w drugiej ciazy meczy mnie ta przypadlosc. Moge tez odstawic hormony, na szczescie, bo glowa mi od nich peka :-p

Maz dzisiaj ogladal mieszkania, na 4 z nich sie zdecydowal, teraz czeka na odpowiedz, czy i ktore nam przydziela, bo sa tez inni chetni. Ale ta kobieta z DABu wypelniala z nim podanie i wszystko wpisala na nasza korzysc, bo maz pracuje wlasnie w tej komunie, siedziba firmy jest w innej komunie, ale po sasiedzku, ja w ciazy, spieszy nam sie, takze prawdopodobnie ktores z nich nam dadza :-D

Herbatka sliczna Dzidzia :-)

hopsasanka masz racje, ze to zalezy od doswiadczen, i od oczekiwan, ja mialam zdrowa ciaze, wiec patrze na to inaczej, a poza tym sama jestem troche panikara, wiec jesli na dodatek jeszcze lekarz mnie nastraszy, to juz w ogole zaczynam sie zle czuc :-pzobacze, moze jeszcze bede narzekac i na dunski system ;-) teraz to narzekanie i nerwy to tez niestety troche sprawka hormonow i stresu, ciaglego czekania na to mieszkanie itd.

No, ale dzisiaj same dobre wiesci :-)

Buziaki dla Was i dzieciaczkow :-D

Witam po dluuugiej przerwie!!!!
Raczej nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego :-)
Herbatko, spoznione ale jakze szczere i wielkie gratulacje!!!!!!!
Duzo zdrowka i samych pogodnych dni Wam zycze!!!!!

Dlugo mnie nie bylo, z roznych wzgledow.
W chwili obecnej lecze moje niezbyt mocno ale bardzo uparte na wszelakie zabiegi przeziebienie.
Echo, dorzucam wiadro skurczy!!!!!!!
Fajnie, fajnie, ze nasz watek tak sie "rozrosl"
Milego popoludnia!

Witam:-)

friggia
fajnie ze Dimus juz coraz wiecej przesypia i wiem jak to jest budzic sie w nocy jak tylko uslyszysz szmer.ja mam tak do tej pory.Noemi spi z nami w sypialni i ja sie ciagle budze,a moj maz spi jak zabity.mamy wolny polkoj na dole i w koncu musze sie przelamac i tam jej wyszykowac,ale nie jestem jakos jeszcze gotowa.no i okaze sie czy przy drugim dziecku bede bardziej wyluzowana.:tak:

Echo dwa wiadra skurczy:-)u mnie z waga malej to chyba sie nie pomylili.tak jak mowili urodzila sie to wazyla 3200(przypominam,ze miesiac wczesniej)

herbata po prostu cudna perelka,do schrupania:tak::tak:zagladaj czesciej:-)

hopsasanka ja mam podobnie jak Ty,tez sie martwie czy wszystko jest ok.wlasnie tym bardziej,ze tak jak piszesz sa tylko dwa usg i niestety ja juz jestem po i pozostaje mi tylko czekac.tez jestem troche zawiedziona opieka tutaj,ale co zrobic.my nic nie poradzimy.a co do mojej malej modnisi to oczywiscie robie mnostwo fotek.ona jak tylko widzi aparat to pozuje i robi takie minki,ze pekam ze smiechu:tak:

Lulim super,ze wszystko ok z dzidzia.trzymam mocno kciuki za mieszkanie.mam nadzieje,ze sie zobaczymy niedlugo.:tak::-)

effaa no to duzo zdrowka:tak:

ja jestem juz po rozmowie w szkole i niestety nie mam dobrych wiesci.moglabym juz zaczac wczoraj,bo zaczynaja z nowa grupa,ale oczywiscie nie moge bo moj maz pracuje i dlatego zaznaczylam w formularzu tylko soboty.pani sie pyta,a dlaczego nie moze pani przyjsc w czwartek??ja na to,ze moj maz pracuje w takim systemie,ze jeden tydz od rana,jeden po poludniu i nie ma mozliwosci,zeby sie zamienic.a mamy male dziecko w domu i dlatego moge chodzic tylko w soboty,bo ktores z nas musi siedziec z mala.a pani patrzy na moj brzuch i mowi to oprocz tego dziecka w brzuchu ma pani jeszcze jedno male w domu.ja mowie tak.a ona no to jest pani bardzo odwazna i ze dwoje malych dzieci:szok:i zrobila mi wyklad,ze kobieta nie moze byc tak uzalezniona od mezczyzny itp itd.no ale w koncu stanelo na tym,ze moja grupa na soboty sie tworzy i musze troche poczekac,takze nie jest tak bardzo zle.
a jezeli chodzi o remont to sypialnia skonczona.dwa dni sprzatalam cala gore:tak:ale moje drogie to dopiero poczatek.beda remontowac nam lazienke,wymieniac okna,ganek.w tym miesiacu maja zaczac i mamy miec podtsawione wc i prysznice.jak chodze na spacery i ogladam jak to wyglada tam gdzie juz zaczeli to jestem przerazona,bo to sie ciagnie dlugo,ale musze przyznac,ze wszystko wyglada bardzo ladnie.ja sie martwie czy zdaza przed moim porodem:-(dobra koncze bo sie rozpisalam:tak:
milego wieczoru:-)

friggia weszlam wlasnie do galerii i Twoj misiek to juz juz maly mezczyzna,a jak slodko sie usmiecha:-)
jak Ty wstawiasz zdjecia.tez z fotosika??

Lulim Dobrze, ze juz wszystko w porzadku i po kolei wszystko sie uklada

effaa Witamy, witamy :-D

anansie Ale Cie z ta szkola przetrzymuja. Super, ze robicie cos w domku, remont jest meczacy, no ale trzeba to jakos przetrwac, zeby potem sie tylko delektowac nowym otoczeniem :-D.
Zdjecia wstawiam z [url=http://imageshack.us/]ImageShack , bo z inna strona mialam problem, zdjecia sie nie pokazywaly.
A Dimi rosnie jak szalony :-)

No tutaj się faktycznie jakiś przeciąg zrobił ;-) Też się zastanawiam co z kA-Milą???

A Nikodem znowu jakiegoś wirusa ze żłobka przyniósł :-( Siedzimy cały ten tydzień razem w domu.
A co u reszty?

reklama
cicho wszedzie, glucho wszedzie ;-)

No dziewczyny chlody sie zaczely, coraz nieprzyjemniej na dworze i jeszcze ta calodniowa mgla.
Planuje w styczniu poleciec do Polski z Dimkiem i mam pytanie czy ktoras z Was leciala z maluchem? Jak to wyglada odnosnie wozka i w ogole. Musze wymyslec czy dam rade, bo musze dojechac do lotniska z przesiadka i prawdopodobnie bez wozka.
A co u Was?

Do góry