reklama

Mamy z Bradford

No, moje dziecię też już wreszcie śpi:tak:

Roksanna1 jak czytałam, że już duża dziewczynka i że poważnie z kucykami wygląda to myślałam, że ma conajmniej 7 lat:-D:-D a tutaj taki robaczek mały jeszcze:-D Julcia będzie miała koleżankę:-)
Fajnie, że dołączyłaś o nas.

Jaśmina ja też nie przepadam za gotowaniem:baffled: Ale mus to mus:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dobrze, że mój mąż "prawie" niewybredny i przez kilka dni może jesc to samo. Teraz np od trzech dni wcina piersi z kurczaka i surówkę z kapusty kiszonej:-D nawet ziemniaków nie muszę obierac:-D:-D

reklama
ROKASANA-oj wciaga te forum strasznie,ja jestem wciagnieta na maksa:-D:-D:-D:-D:-DNo to nam wkoncu kolejnA dziewczynka doszla ,bo tutaj glownie kroloja chlopcy:tak::tak::tak::tak:No i taki nasz los,siedziec w domu,ale ja mimo ze siedze w domu,czasami nie wiem w co rece wsadzic:-(:-(
Jasmina-JA ucze Kuby czytania,mam taki elementarz i on codziennie czytanke czyta,pisac na razie takie proste wyrazy pisze ,ale ma z tym problem bo strasznie mu sie myli z angielskim,pol wyrazu pisze po polsku pol po angielsku.Ja angileski tez z sie ucze ,ale czasami sa pewnie wyrazy ze nie wiem jak sie czyta:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a nie chce go uczyc zle:-(

Ja znowu dzisiaj zadzwonilam do szkoly-do tej w BRIGHOUSE I znowu mam czekac na liscie oczekujacych,maja mi przyslac forme.Wiec chyba to potrwa zanim Kuba pojdzie do innej szkoly:-(:-(

doris78 ja do piekarni mam jakies 4minutki drogi spacerkiem wiec to pewnie niedaleko twojej mamy :tak:
ale numer,poszlam na wizyte godzine za wczesnie,dobrze ze jedna kobieta nie przyszla wiec nie czekalam dlugo a ja sie balam ze sie spoznie :-) , nie mogli mi pobrac krwi bo moje zyly sa bardzo cienkie wiec wyznaczyli mi kolejna wizyte za 2tyg w BRI bo mam tez problem z prolaktyna ale to jeszcze przed ciaza,przytylam 2kg ale jakos bardzo tego nie czuje TERMIN MAM NA 9 LIPCA,WIEC kto wie moze spotkam sie z sylwia m.;-)

roksana1 to to Twoja Matylda jest tylko troszeczke starsza od Julki:-). Czy Ty mieszkasz gdzies w okolicy Lidla na bd7

Za gotowaniem obiadów to ja też nie przepadam. Ale niestety trzeba. Tak naprawdę najgoresze jest wymyślanie, no i żeby Julka mogła zjeść razem z nami.

Julka też śpi ale muszę jej skracać dzrzemkę bo wieczorem ostatnio jest strasznie rozbykana. Czasem przez godzinę szaleje w łóżeczku:crazy:

jaśmina ja też uczę Adasia czytać po polsku. Chodzi też do polskiej szkoły w soboty. Przy angielskim pomagam sobie słownikiem multimedialnym pwn. W nim można posłuchać wymowy. Także jak ja nie wiem włączamy słownik

Ostatnia edycja:
Witaj roksanna1 :-)
jasmina111 mój Damian w listopadzie skończył 5 lat i właśnie zaczełąm go uczyć troszkę pisać, tzn zaczeliśmy od szlaczków żeby wprawił rękę.
Nie wiedziałm za bardzo jak zacząć tą naukę, żeby go nie zniechęcić i zaczełam szperać w necie.Znalazłam polską księgarnie wysyłkową w UK. Mają bardzo fajne pozycje, między innymi zeszyty ćwiczeń, a co najważniejsze przesyłka jest wręcz ekspresowa i przy czterech pozycjach jest darmowa.:tak:Ja zamówiłam ksiązki w piątek, zapłaciłam przez paypal i we wtorek ksiązki mieliśmy w domu.:-)

Roksanna1 - Witamy! Ja tez niedawno dołaczyłam do klikania z laskami:)najlepsze co coraz bardziej to wciaga:)
Też zaczynalam niesmiało.....:):-):-)
Jakbym wczesniej wieziala o tym forum to bym napewno sie juz wczesniej skusiła a tak za kilka dni mija rok a ja dopiero od 2 tyg szalej na forum:):-D
Pozdrawaim!
Dziewczyny czy Wy zcasem tez macie tak jak ja dzisiaj ze zaczelam spzratac od 10 i jeszcze polowy nie zrobilam!!?:-):szok:

Autko nie zrobione. Nowe czesci troche drogie, sprobujemy na zlamiarni, moze cos beda mieli do naszego autka. Ale plus tego to moj maz dojrzal w koncu do kupna nowego. Chociaz trudno mi bedzie rozstac sie z tym :-(

Roksana - witaj na forum, pisz czesto

jasmina - do wynajecia, do kupienia bedzie trudniej, bo ja bym chciala blisko szkoly, a moj maz tak, zeby miec dogodny dojazd do pracy

doris - a pisalas do sprzedawcy skad opoznienie?

4 muchy - ja to z kolei musze tak gotowac, by Kuba mi zjadl, bo Maciek jest wszystkozerny :-)

U mnie Maciek tez zasnal w aucie, wiec wrocilam do domku i pisze do Was z autka :tak: Kuba w szkole, zachwycony. Ostatnio nic nie chce opowiadac co robi, mowi, ze to tajemnica :baffled:

MarzenaM - laska przeslij linka ze storna tam dgzie zamawialas ksiazki:).
Dzisiaj zapisaliśmy Marcela do nowego przedszkola teraz czekamy az zadzwonia:):-)
Czy ktoś słyszął o przedszkolu na Tong Street o ile pamietam St.Columbus Catholic Nersery <nie wiem czy dobrze napisalam>,?!
Mamy nadzieje z ebd lepiej niz w poprzednim!!!:-)

reklama
No właśnie wciąga strasznie, ja wiem że to pierwszy dzień ale siedzę i czytam z zapartym tchem, jak war...... Aż się nie poznaje.

4muchy
tak mieszkam na B7 niedaleko lidla, jeśli ty też i w dodatku masz córkę w podobnym wieku to naprawdę super. Jeśli robisz zakupy w lidlu to nawet mogłyśmy się kiedyś spotkać bezwiednie, gdyż często tam jestem. W morrisonie rzecz jasna też.

asiaj
strasznnie ci współczuje z tym gotowaniem pod dziecko, tez tak mam, a czasami to nawet ugotuję taki dobry obiad, że dorosły by się dał za niego pokroić a moja nic nie ruszy.

A teraz trzymajcie za mnie kciuki będę dzwonić do job centre do leeds w sprawie NIN i juz mnie w żołądku kręci ze stresu przez ten mój angielski.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry