Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
hej dziewczynki ;-)
ta pogoda juz tez mnie dobija podgladam co piszecie caly dzien
kasia8118 nie ma sie czego denerwowac ;-) polozna trochce pogada zwazy cie zmierzy i poslucha serduszka malenstwa a Ty pierwsze dziecko w polsce rodzilas ??
ja jutro do pracy ide na 6 lepszej godziny nie mogli mi dac
Oj Natalka na pierwszej wizycie to chyba jeszcze nie słucha bicic serca
Przynajmniej u mnie nie słuchała Więc Kasia8118 żebyś nie była zawiedziona jakby co
To fakt, pierwsza wizyta bardzo długa ale to też dlatego, że położna ma dużo do wypisywania i to trochę czasu zajmuje
Ciekawe co mi jutro powie położna na temat tej mojej szyjki Muszę też pamiętac żeby wziąc od niej dwa zaświadczenia żeby kaskę mi wypłacili Nowe łóżko potrzebujemy
sylwia.m ja tez mam jutro wizyte i potrzebuje zaswiadczenie na MA a wiesz moze cos odnosnie Maternity Grant ( ł500),czy po forme trzeba dzwonic do JC jak w przypadku MA czy moze jest to jakis inny numer?
Mojadzidzia forme dostaniesz w job centre Jak masz położną później to jedź sobie z rana po ten formularz bo położna musi Ci go podpisac No chyba, że następnym razem sobie to załatwisz:-) No i od położnej też trzeba wziąc zaświadczenie na te 190Ł Health in Pregnancy
mojadzidzia ja forme na Maternity Grant dostalam w JC sylwia mi sluchala serduszka na pierwszej wizycie ale ja pierwsza wizyte mialam w 16tc dopiero bo wczesniej bylam w polsce i czasu nie mialam a jakie zaswiadczenia potrzebujesz ? bo ja dostalam od poloznej tylko jedno mat1 to dalam do pracy o macierzynskie a sa jeszcze na cos potrzebne?? no to daj znac od razu co Ci powiedziala o tej szyjce bo jestem ciekawa ;-) no i trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze i dala Cie do tego ginekologa ;-)
O rany parę minut temu zasiadłam do komputera i chciałam coś napisac a tu podbieg mały usiadł mi na kolana i całą mnie zarzygał .Nie wiem co się stało zjadł jajecznice i tak nagle wymiotował.Nigdy wcześniej nie było takiej reakcji po jajecznicy.Natalka pierwszą ciąze całą przesiedziałam w Polsce i tam rodziłam.A jeżeli chodzi o te papiery co mi przysłała położna to mam je wypełnic w domu czy na miejscu ona wypełnia?
kasia8118 no mi przyslali tylko jeden papierek tam trzeba bylo zaznaczyc choroby to ja to wypelnilam w domu ale nawet polozna tego nie chciala a i tak jeszcze na spotkaniu sie pytala o te choroby tylko chciala ta kartke ze skanu