reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Ja z Julką raz próbowałam nocnika, ale Julka jak udało się jej zrobić siku lub kupkę do nocnika to strasznie płakała. Owocella z książeczką to chyba dobry pomysł. Julka uwielbia książeczki. A ile dokładnie Twoja Julcia ma lat. Pisałaś o przedszkolu to pewnie bardziej już trzy.

reklama
Sylwiam przeczytałam ze masz problemy by Marcel ci zjadał obiad, u mnie tez tak było z Julcia przestałam dawac jej słodkie soczki gdzies przeczytałam ze hamuja apetyt i maja duzo cukru,teraz pije wode niegazowana dla maluchow i tylko raz dziennie sok do picia w maire bez cukru no i oczywiscie jak najmniej słodkosci (tego niestety nie da sie uniknąc) i zaczeła jesc a co najwazniejsze zaczeła sie interesowac tym co je!! ma tez czasem takie dni ze nie chce prawie nic zjesc wiec jej nie daje na siłe ale tych dni jest coraz mniej. powolutku małymi kroczkami a na pewno sama znajdziesz sposob by mały zaczał jesc!! Julcia czasem ze mna gotuje Tzn ja gotuje i jej mowie co robie a ona sie przyglada!!

4muchy w lutym skończyła dwa!! pytałam o przedszkole bo podobno wczesniej trzeba zapisac a co do nocniczka to jak probowałam ja posadzic to sie tylko prezyła!! aha lalki i misie tez pomogły bo patrzyły jak Julcia robi sisusiu i biły brawo:-D:-D

Ściagnęłam polskie czcionki to się nie będziecie już męczyć. Ale głupie uczucie pamiętać o polskich znakach:-D:-D:-D
Dzięki dziewczyny za rady. Ja używam wody morskiej w sprayu i podłożyłam zwinięty ręcznik pod materac, żeby miała wyżej. No i czasami aspirator z tym, że jak Majka go widzi to odrazu zaczyna machać rączaki koło twarzy:baffled::-Di sie wydzierać.
My dzisiaj mamy MOT pewnie mnie szlak trafi jak sie dowiem ile

.Sylwia.m a do położnej nie można wchodzic z dzieckiem?

Można z dzieckiem ale Marcel to piszczy zeby go z wózka wyciągnąc i potem ucieka albo wisi u mnie na szyi że o badaniu nie ma mowy:baffled:
Ogólnie poprostu przeszkadza;-)

Aj dziewczyny. Dostałam opierdziel z góry do dołu za te tabletki. Powiedziała, że szyjka ma prawo byc miękka tym bardziej że już rodziłam, najważniejsze że jest zamknięta. Skurcze mam przepowiadające, tzw braxtona. Jest to moja druga ciąża, dlatego są one bardziej bolesne.
To mi powiedziała położna:tak: ale wysłała mnie na konsultację do szpitala od razu. Tam lekarka powiedziała że te lekarstwa już dawno się nie stosuje w UK:baffled: Podobno wcale nie pomagają a mogą powodowac chest infection(sorki ale nie wiem jak to nazwac po polsku:zawstydzona/y:) i jakieś tam jeszcze szkody. No i powtórzyła to co położna, że z szyjką jest ok i że możemy się seksic do woli:-D
No trzeba im przyznac rację, że w Polsce lekarze przepisują leki z byle powodu i że 90% ciężąrnych jest na podtrzymaniu:baffled: nie zawsze słusznie:sorry2: Bo przecież tutaj tego nie stosują a jakoś nie słyszałam o masowej umieralności w UK:sorry2:
Postanowiłam zaufac tutejszym lekarzom:tak:

sylwia.m najważniejsze że ty już jesteś spokojniejsza.Czyli rozumiem że miałaś dzisiaj badanie ginekologiczne skoro lekarz stwierdził ze z twoją szyjką macicy wszystko ok?

Sylwiam dobrze że Tobie i maleństwu nic nie jest.:-) co lekarz to inna opinia ale z tymi lekami to troche maja tu racje, ja rodziłam w polsce i tam mnie nafaszerowali lekami ze potem mialam cięzko urodzic i zgrubłam w czasie ciązy 30 kilo:szok: a chyba lepiej dla dzidziusia jak mama nie bierze żadnych leków. wiec niczym sie nie przejmuj i wszystko bedzie dobrze!!

Kasia no co Ty :-DNie wiesz że oni tutaj na słowo leczą:-D:-D Ale to fakt, jestem teraz spokojniejsza:tak: Ta lekarka w Polsce trochę mnie wystraszyła:baffled:

Zapomniełam napisac, że potem położna dzwoniła do mnie zapytac się co u lekarza i co mi powiedzieli:-) Czyli przejęła się, miło:-)

Sylwia.m no to ja juz nic nie rozumiem:no:.To jak tu oni mogą coś gadac o szyjce macicy skoro jej nie widzieli :baffled:.Mnie jakoś nie przekonuje ich medycyna,ale to tylko moje zdanie:blink:.Ja jak będę w Polsce latem to na pewno odwiedzę dwóch różnych ginekologów żeby byc spokojniejsza bo nie mam zaufania do tutejszego podejscia lekarzy:no:.

reklama
Do góry