reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

reklama
Maly uspiony a ja sie szykuje do pracy:dry:
Sylwiam- mow jak tam marcel zareagowal na krolewne- jaka ona fajniutka:tak:
Kasia8118- szymon wrocil taki zadowolony:tak: Tylko opowiadal co dzisiaj robili z krystianem:szok::-D:-D:-D
katin- a ty kiedy jedziesz?
4muchy- a mieliscie jakis konkretny powod do wyprowadzki? Czy tak wam sie zmian zachcialo?

Mi sie chce spac a jeszcze cala nocka przede mna:wściekła/y:

Sylwia Olivka sliczna :-D:tak: maly głodomorek :-p a Ty jak sie czujesz ? wogole jak porod bardzo bolalo ? lepiej teraz czy z Marcelem mialas ?:sorry2:

Marcel póki co reaguje na małą bardzo dobrze:tak: Co chwilę do niej zagląda i uśmiecha się. Jak w nocy mała płakała to usiadł obok i grzecznie czekał aż z nią skończę i przytulę się do niego:tak:
Jak narazie zaskakuje mnie ale i tak mam oczy dookoła głowy bo nie wiadomo co mu może strzelic do głowy:baffled:

Natalka tym razem było zdecydowanie gorzej:baffled::sorry2: ale nie wiem czy Ci opowiadac;-):-p Uwinęłam się szybko bo tylko niecałe 5 godzin ale za to bardzo boleśnie bo bez znieczulenia:szok:
W szpitalu stawiłam się o 14. O 15.20 dostałam żel. Skórcze zaczęły się o 16 i były od razu co 5 minut:baffled: Jak położna powiedziała mi że teraz czekamy do rana i potem następna porcja żelu to ja zaczęłam panikowac że nie wytrzymam do rana i po tym skórcze zaczęły mi się co 3 minuty:-D Po godzinie zawieźli mnie na porodówkę. Chciałam od razu znieczulenie ale powiedzieli mi że za pół godziny bo anestezjolog zajęty:wściekła/y::wściekła/y: W międzyczasie odeszły mi wody i zaczęły sie skórcze parte, które trwały chyba 2 godziny ale dla mnie całą wiecznosc. Myślałam że zaraz eksploduję. Rodziły ze mną chyba 4 położne i jeszcze 3 lekarki tam były:szok: Olivia była owinięta pępowiną dwa razy i była odwrócona buzią do góry i podobno dlatego tak ciężko było. Później dowiedziałam się że niewiele brakowało a miałabym cesarkę:baffled: Dobrze, że obeszło się bez:sorry2:
Potem jeszcze szycie, które też bolało:-:)-(
No i Rafała pomoc nieoceniona:tak::tak:

Sylwia to bidulko tez sie nameczyłaś :-( ale dobrze ze zel na Ciebie zadziałał :tak: no to juz widać ze Marcelek bedzie dobrym starszym bratem :tak: bedzie dbał o siostrzyczke :-)

mojadzidzi-gratulacje:-):-)
ja teraz sobie pomysle,ze sylwia i mojadzidzia byly zaledwie rzut beretem odemnie(one w szpitalu a ja w domku) i sie bardzo meczyly to mnie ciarki przechodza-i jeszcze to co sylwia napisala, ze Olivia byla owinieta pepowina:-(
moja nikolka jak sie urodzila tez byla owinieta pepowina:-( pamietam ten moment. u mnie jednak nie bylo tak zle z bolem(wspomnienia wrocily;-)) ja rodzilam 14 godzin, ale ze znieczuleniem, bo juz przy 3-ch centymetrach rozwarcia myslalam, ze umre:-(
ale co tu duzo mowic, dziewczyny sa bardzo dzielne:-)
natalka teraz twoja kolej:-)

Ostatnia edycja:
Witam mamy,
przepraszam za najscie, ale nie wiem,gdzie moge wstawic ogloszenie :sorry2:
mam do sprzedania wozeczek Baby Jogger City Mini w kolorze zielonym
o taki Baby Jogger City Mini Single - Green : mothercare
jest on hitem sezonu, wyrozniony nagroda Mother&Baby Awards 2008/09

stan: nowy, w pudelku
cena: 170f
wozek jest odpowiedni dla dzieci od 0 do 15kg, rozklada sie na plasko.
ekstremalnie lekki. sklada sie jedna reka (jednym pociagnieciem) do rozmiarow wrecz kompaktowych, ma uchwyt dzieki ktoremu mozna go przenosic jak walizke
ma duzy kosz pod siedzeniem i schowek za oparciem
posiada 5-punktowe pasy zabezpieczajace
wazy jedynie 7,7kg, wiec jest bardzo lekki
jednym z glownych jego atutow jest ogromna budka, ktora po rozlozeniu niemalze zakrywa dziecko
latwy do manewrowania
skretne kolko, wszystkie kola latwo zdejmowane

prosze o kontakt na priv i zapraszam do zakupu/ Marta

hej
Sylwia moj porod drugi tez był gorszy , jechałam z takim nastawieniem ze pójdzie gładko i szybko, bo drogi przetarte:baffled:i strasznie sie zdziwiłam.Natalke rodziłam dłuzej , ale nie miałam boli partych . Dopiero przy Hubciu doznałam co to bol ,bo własnie miałam parte,
Do PL jedziemy w srode ,wiec jeszcze troszke.Gdyby nie wesele brata nie było by takiej nerwowki:tak: musiałam wszystkich ubrac i o niczym nie zapomniec bo w Polsce juz nie bedzie czasu na dokupywanie.

Witam widze, że jestem dzisiaj pierwsza:]

Jaka tu cisza nastałą, już dziewczyny porodziły to już nikt z niecierpliwoscia nie czeka na wiesci:-):-)

Jaka u WAS pogoda u mnie wreszie sie slonko, przebija, a przez to ze go do tej pory nie było to Marcel dał pospac do 8.30:tak::tak::tak:

Zycze miłej niedzieli!!

reklama
Hej:-):-)

Moje dzieci śpią:tak: Jak to fajnie brzmi:-D
Z Olivii to taka mała cwaniara, nie chce sama w koszyku leżec. Musi byc przy cycu ewentualnie na huśtawce, no ale cwiczymy:tak: Przed chwilą sama usnęła w koszyku:tak:

Była położna. Śmiała się bo ja nawet nie chciałam żeby zobaczyła czy szwy mi się goją. Ja stwierdziłam że skoro mnie nie bolą to musi buc dobrze;-) Paradoksalnie drogi rodne nie bolą mnie wogóle ale za to napierdzielają mnie ręcę:szok::-D Mam takie zakwasy od zapierania się przy parciu że nie mam siły wogóle nimi ruszac:szok::-D
No i dowiedziałam się, że Nadia jest śliczna i ma cudną, czarną czuprynkę:-D:-D:-D Okazało się, że położna od Mojejdzidzi jechała do mnie:tak::-D

Do góry