reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

mojadzidzia na nieszczęście mój też w red rocku pracuje. No i dzisiaj dowiedzieliśmy się, że potrwa minimum 2 miesiące nim uruchomią fabrykę :szok: . Zaraz pojechaliśmy do firmy i udało nam się z przeniesieniem do innej fabryki. Mój zaczyna jutro , a ja w piątek na nocki. Inaczej nie damy rady z małym z wymianą a opiekunka za droga:wściekła/y: . Cały czas myślałam o zasiłku i nawet rozmawiałam o tym w biurze, ale powiedziano mi, że sama muszę się zwolnić. A nie wiem czy wówczas dostałabym zasiłek :confused2:. No narazie mamy pracę.
Sylwia i Doris cieszę się, że waszym rodzicom też się udało załapać. Sylwia - czy miałabyś możliwość zgrać mi na płytę ten film "auta" dla małego? Doris - a co z J. , też będzie pracował gdzie indziej ?
Agaam jeżeli mogę prosić o adres , może uda mi się dotrzeć ( też niestety autobusem) i mam nadzieję, że nie tak jak do Sylwii :zawstydzona/y::wściekła/y::zawstydzona/y:
AAAAAAAAAA i niestety suwaczka nie będzie :no2::no2:

Ostatnia edycja:
reklama
mojadzidzia a nam sie nalezy ten zasilek dla bezrobotnych ? bo tam trzeba byc dyspozycyjnym do pracy i szukac a mi nie kazda praca pasuje bo moze tez bym sprobowala sie starac o ten zasilek :sorry: ale z Nadusi glodomorek jak tyle sie w nocy budzi albo po prostu chce sie przytulac do mamusi :tak:

mamatrojeczki dobrze ze dali was do innej fabryki bo 2 miesiace to troszke dlugo bez pracy :-(

Monia22310 witaj :-) gratuluje ciazy ;-) rozzumiem ze to pierwsze dziecko ? nie wiem jak to jest jak nie masz ubezpieczenia :-( ale najpier musiala bys isc do najblizszej przychodni i sie zarejstrowac i oni Cie zglosza do poloznej bo przez cala ciaze Ona sie tylko Toba zajmuje i chodzisz do niej co 5 tygodni :tak:

witaj Monia22310 ,myślę, że jeżeli twój partner pracuje to możesz podlegać pod jego ubezpieczenie, przecież to wasze wspólne dziecko. Musisz tylko dowiedzieć się w sprawie wyrobienia NIN.

czesc kobietki mojej Wiki mozna powiedziec ze juz przeszlo ale okaze sie pozniej jesli jutro byloby tak jak dzis rano to jestem chetna na spotkanko :tak::tak::tak::tak:
mamatrojeczki jak nie w tym miesiacu to w nastepnym trzymam kciuki :tak::tak::tak::tak::tak:to dobrze ze macie prace wiem jak trudno bez niej:tak::tak::tak::tak::tak:
Monia22310 witaj kobietko wsrod nas z jakiego bd pochodzisz ???????mi tez sie wydaje ze nalezysz pod ubezpieczenie partnera jezeli mieszkacie razem to tak jakbyscie byli rodzina :tak::tak::tak::tak:
oki do uslyszonka kobietki

Cześć babeczki!
Wczoraj Adam tak dał mi popalić, że nie wiedziałam jak się nazywam. Filip też dostaje głupawki od siedzenia w domu:wściekła/y: No i z tego wszystkiego oberwało się J:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Poza tym kupilismy na ebayu router do internetu i J męczył sie z nim chyba ze 2 godziny a i tak nie udało sie podłączyć:wściekła/y: Co za dzień. Mam nadzieje, że dzisiaj będzie lepszy.

Monia22310- witaj na forum! Gratuluje ciąży. Na jakim BD mieszkasz? Jeśli chodzi o opieke nad ciężarnymi to nie potrzebujesz ubezpieczenia. Dobrze byłoby wyrobic sobie NIN ale to chyba bardziej Ci się przyda na przyszłość jak bedziesz starała się o zasiłki. Musisz iść do swojej przychodni i zarejstrowac się do GP. On zada Ci pare pytań i po jakimś czasie powinnaś dostać list od Midwife- położnej. Około 12 tyg. powinnas mieć juz pierwsze USG. To chyba tyle na poczatek:sorry:
mamatrójeczki- dobrze, że udało Wam się z pracą. Teraz masz przymusowy odpoczynek.
Natalka- mi się wydaje, że to nie za dużo. Adam jada podobnie tylko zamiast butli to cyca, jeszcze na noc kasze i w nocy cyca.
Graziul- powodzenia w poszukiwaniach. Ceny za ubezpieczenie faktycznie są kosmiczne.
Roksanna- no to dobrze, że się wykazał. Kupił chociaż jakieś ładne te perfumy? ;-):-D
Tyniaiwiki- ja za leniwa jestem. Dla siebie nie chce mi się robić. Może kupie sobie porcje w pierogarni:sorry:

Zmykam. Pa pa

Czesc dziewczynki:-)

Ja wlasnie czekam na kolesia z agencji mam nadzieje ze szybko przyjdzie i szybko wyjdzie ale znajac zycie przyjdze na ostatnia chwile:wściekła/y:

Dzieki dziewczynki za rady w sprawie katarku P kupil olbas oil i tak jak dalo sie zauwazyc pomaga wiec dzieki sliczne:-)

Zaraz powysylam adresy chetnym dziewczynom:tak:

mamatrojeczki wiem o czym mowisz bo moj brat z dziewczyna tez pracuja w redrocku i tez poki co nie wieadomo co dalej:no::no: a im zaraz dziecko sie rodzi wiec tez potrzebuja staly dostep do gotowki ehhhh:no:

Ok uciekam laski ogarnac jeszcze troszke chatke pozniej sie odezwe;-) Papa

Czeeeeeeść:-)

dzisiaj niestety mieliśmy słabą noc. Olivia miała zapchany nosek i ciężko jej było oddychać przez co co chwilę się budziła. A jak już zasnęła trochę lepiej to Marcel zaczął buczeć:wściekła/y: kompletnie nie wiem o co. Musiałam aż wyjść z pokoju i go zostawić bo chyba bym mu krzywdę za chwilę zrobiła:wściekła/y: Oczywiście Olivię obudził:sorry2:

Agaam kurczaki to Twój brat też ma niewesoło:baffled:

Natalka przecież Claudia nie jest otyła więc niech je tyle ile chce:tak: Wiesz ile ja bym dała żeby moja chętnie jadła:sorry2:

Ania to trzeba dzieciaki na te kulki w końcu zabrać.

Graziul to pochwal się jakie ferrari macie że taka wysoka grupa:-D My mamy chyba w 9 i nie placimy mało a co dopiero Wy:szok:

Mamotrójeczki mogę Ci nagrać ale jutro nie będzie mnie u Agaam więc może jak na kulki pojedziemy to Ci dam:tak: No a jak nie to się inaczej zdzwonimy;-) Tylko najpierw muszę odebrać nowy komputer bo ten notebook co mam teraz to nie odtwarza płyt:baffled:

Monia22310 witaj:-) dziewczyny już napisały wszystko co trzeba więc ja nie będę się powtarzać.

Mojadzidzia Agaam mieszka tam gdzie ja wcześniej tylko kilka domów dalej:tak:

Roksanna no no to się Łukasz postawił, a Ty co mu dałaś?

Agaam ja niestety nie moge do Ciebie przyjechac bo HV dzwoniła ze jutro przychodzi nie mam pojecia po co :no::wściekła/y:

sylwia ania dzieki bo ja to jeszcze ciemna jestem w tym wszystkim co mam dawac a co nie :(((

zajrze pozniej po sprzatac teraz musze ...

Ostatnia edycja:
Czesc:-):-)

MONIA22310-Witaj na forum:-)
Tez juz Ci nie bede pisala bo dziewczyny Ci opowiedzialy juz:tak::-)pozostalo Ci tylko to wszystko zalatwic:tak:;-)

AGAAM-mnie niestety jutro nie bedzie:no:mielismy dzisiaj jechac do Leeds,ale Kubus wczoraj chcial zostac u babci na noc i ja mu pozwolilam ,stwierdzilam ze do leeds mozemy pojechac w srode:wściekła/y:cakiem zapomnialam ze to bedzie sroda i ze jest spotkanie u Ciebie:zawstydzona/y:a jeszcze bardziej mi glupio ,bo w sumie ta sroda tylko mi pasowala :zawstydzona/y::zawstydzona/y:a w czwartek ,ani w piatek nie mozemy jechac bo przychodza do nas ludzie od remontu i to w godzinach miedzy 12-14 wiec ani rano ,ani popoludniu bysmy nie mogli jechac:no:

MAMATROJECZKI-J ma urlop do wtorku,ale poki jego szef nie wroci z urlopu tez ma obawy co do dalszej pracy:-(

GRAZIUL-jejku to ile Wy placicie za ten insurance:szok::szok:my mamy 12 grupe i jak dla mnie kupe kasy placimy i kombinujemy jak tu zmienic na tanszy:crazy:

reklama
Do góry