reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Czesc dziewczyny!!Wiecie co u mnie tez bylo dzisiaj swieto,Dawid pospal do 7.30 godzine dluzej n iz zawsze:-):tak:ale przez ta temperature,ktora juz mu spadla:tak:a zabkow jak nie ma, tak nie ma:tak:My zaraz z Sylwia wyruszamy na wycieczke do Hull do oceanarium:-)

KAMA-Dzieki za opis na NK ,wiem wiem ja zawsze tak na zdjeciach wychodze:-D:-D:laugh2:Ale Dawidek tak sie super usmiechal ,ze musialam te zdjecie wstawic:tak:A ty masz takie zdjecie w czarno -rozowej bluzce,gdzie ja kupilas??pewnie w Polsce??Bo jest bardzo fajna i ty w niej super wygladasz:tak::tak:Wejdz sobie w moja NK mam specjalna dedykacje dla ciebie.
NIUNKA-To super,ze ci sie udalo z tym mleczkiem, a ile zoaszczedzisz kasy:-)A powiedz musialas mowic dlaczego chcesz te mleko??Sprawdzala Szymka skore,czy badal go??Bo ja kupuje Dawidowi mleko sojowe,bo po tym co mu dawalam NAN HA mial zatwardzenie i nie moglam tego mleka tu dostac.Moze tez pojde do GP i da mi recepte.Ale nie wiem ,bo moze mi powiedziec ze wymyslam u dziecka tylko alergie a wszystko jest ok.
ASIUNIA-Tobie tez dzieki za opis na NK .A co tam u ciebie,co bedziesz dzisisaj porabiala?

reklama
Czesc dziewczyny :-)

Udalo mi sie przeczytac wszystko co napisalyscie przy sniadaniu :-) Sporo tego bylo, przyjemna lektura.

Melduje sie po krotkich wakacjach. Wrocilismy wczoraj o polnocy i pogoda mnie dobila. Przez chwile nawet myslalam, ze nie wysiade z samolotu i wracam z powrotem. Zimno tu u nas, szaro i ta mgla wczoraj (na autostradzie widocznosc byla prawie zerowa!!!) Na plazy niestety sie nie wylegiwalismy, bo to nie z moim mezem. On nawet w kolejce 10 min do katedry w Wenecji nie mogl wystac :wściekła/y: W koncu poszlam sama zwiedzac, a jego zostawilam z dziecmi. Spedzilismy sobie 2 dni na jeziorach (D'Iseo i Garda) i 2 dni w Wenecji. Niestety Macius nie jest taki twardy jak Kubus byl i 2 dnia po obiedzie musielismy sie juz ewakuowac z Wenecji (halas mu bardzo przeszkadzal, nie mogl spac biedaczek :-() Nastepym razem to pojedziemy tam sami bez dzieci. Z maluchami to niestety, ale tylko na zielona laczke mozna pojechac. Pogoda taka srednia byla, cieplo, ale deszczowo :-( W zasadzie to dopiero poniedzialek i wtorek byl sloneczny. Ale mimo wszystko wyjazd udany i na brak wrazen nie moglismy narzekac. Nawet tu po wyladowaniu okazalo sie ze nam akumulator padl w autku (Kubus ma manie wlaczania tylniego swiatelka i nie zwrocilismy uwagi wysiadajac, a 5 dni zrobilo swoje). Strasznie sie tym przejal, ze zepsul autko i chyba juz tak nie zrobi. Maciusiowi przetkal sie kanalik i przestalo mu oczko ropiec :-), ale niestety nabawil sie katarku i kaszelku na wyjezdzie :-(
A wylegiwanie na plazy (o ile to mozliwe przy 2 dzieci) czeka mnie w Swinoujsciu juz za 2 tygodnie i mam nadzieje, ze pogoda na to pozwoli.

Witam nowe kolezanki.

Doris, Sylwia - udanej wycieczki, oceanarium jest bardzo fajne, moj Kubus uwielbia tam jezdzic :-) i w sam raz na taka pogode.

Kasiek - ty chyba pisalas o mleku, ja zaczelam podawac Kubie po skonczeniu 2 latek, wlasnie tak jak pisaly dziewczyny ze wzgledu na witaminy i mineraly, bo on nie chcial jesc owocow, ale jadl wszelkie przetwory z mleka, a jedynym argumentem jaki dala mi HV, zeby wczesniej wprowadzic (mowila, ze jak skonczy rok to juz mozna zamienic na zwykle mleko) to to, ze taniej wychodzi :dry:

kama - nie ma to jak spokojne dziecko i dzieki temu szczesliwa mama :-) super, ze Maksik sie zmienil

A teraz zmykam do domowych obowiazkow. Nie sadzilam, ze przez tydzien moze sie zebrac taka warstwa kurzu :wściekła/y::-:)no:

Kasiula witaj! Ja tez sie zalamalam pogoda jak wrocilismy,wiec nie jestes jedyna:tak:
Doris dziekuje za dedykacje na NK:-D:-D:-D. Bluzke rzeczywiscie kupilam w Polsce,tez bardzo mi sie spodobala,ale najlepsza byla jej cena-22 zl.:szok::-D:-D:-D
W Polsce bylam z malym u pediatry i pozwolila mu dawac raz dziennie staly posilek. Wiec testujemy sloiczki hippa. I teraz mam pytanie,bo w Polsce prawie wszystkie sa warzywne,a tutaj kurczak i inne miesiwka,i co? Podawc mu takie? Przeciez nie bede dawala mu ciagle marchewki:crazy: Co mi doradzicie?

Hej. Witam się w ten deszczowy dzionek. Marysia lekko marudna,ale ja muszę się pochwalić,że kręci mi się w głowie coraz mniej Mam nadzieje,że coraz lepiej będzie.
Dziewczynki część z Was wie ,część nie. Jestem konsultantką Avonu. Więc jeżeli ktoraś chciałaby kosmetyki to się polecam. Dowożę oczywiście do domku. :-)
Wczoraj z mężem rozmawialam na temat prawa jazdy i jak tylko doprowadzę do porządku swoją głowe i pozbęde się kręcenia, zaraz się zapisuje do Sylwii męża. A póki co będe się uczyła do testów:-)Sylwia może razem pójdziemy na egzamin;-)??

W niedziele byliśmy na wycieczce. Polecam , super miejsce. Na moim blogu są szczegółowe dane...

Doris- wykupilam mleko , Szymek juz jedna butlke wypil , niechetnie ale jakos wypil.
Powiedzialam ze takie pil w polsce ,,pepti,, i tu tez potrzebuje takie i bez problemu zapisala mi 2 opakowania.
Kasiu.j- witamy na obczyznie:-)

dziewczyny czekamy na fotki z oceanarium.

Doris, Sylwia- zycze udanej wycieczki. Dajcie znac jak bylo bo tez bym chetnie pojechala

Sylwia- ja sie przylaczam do prosby cfcgirl- ile takie lekcje kosztuja?

Cfcgirl- skad mozna wziac takie testy na prawko?

Niunka- ale fuks z tym mlekiem bo oni tutaj ciezko przekonywalni sa. No a jeszcze 2 opakowania:szok:. Twoja sila persfazji musi byc wielka
Ja wczoraj zakupilam bilecik i tez sobie z malym lece do polski 24.06 i wracam 09.07
Jak powiedzialam mezowi ze wy same jezdzicie to mnie tez puscil.
Wrzucam pare fotek z blackpool- chyba ze mi nie wyjdzie :sorry2:

Witam. Pogoda to dzis gorsza niz wczoraj. Chyba sie zalamie:baffled::baffled::wściekła/y::crazy::crazy:.

Kama- jesli lekarz pozwolil to mozesz zaczac wprowadzac nowe posilki, ale bardzo powoli. Na miesko to poczekaj jeszcze nawet 2 miesiace, bo dla takiego maluszka to zdecydowanie za wczesnie. Zacznij od marchewki, ziemniaczka, jabluszka jest tego zatrzesienie na rynku. Naprawde ogromny wybor warzywkowo-owocowy:tak:. Kazda nowa rzecz wprowadzaj powolutku, po lyzeczce lub dwie. Zobacz jak maly reaguje, jakie ma kupki, czy nie boli go brzuszek i czy nie ma zadnej wysypki. Zbytni pospiech moze czasami prowadzic do alergii, wiec badz ostrozna. Tak mysle, ale niech sie reszta wypowie co uwaza;-):-).

Cfcgirl- ja zamiawiam czasem kosmtyki Avonu przez neta, ale teraz jakby co to zglosze sie do Ciebie:tak::-).
Buziaki

Kama- jesli lekarz pozwolil to mozesz zaczac wprowadzac nowe posilki, ale bardzo powoli. Na miesko to poczekaj jeszcze nawet 2 miesiace, bo dla takiego maluszka to zdecydowanie za wczesnie. Zacznij od marchewki, ziemniaczka, jabluszka jest tego zatrzesienie na rynku. Naprawde ogromny wybor warzywkowo-owocowy:tak:. Kazda nowa rzecz wprowadzaj powolutku, po lyzeczce lub dwie. Zobacz jak maly reaguje, jakie ma kupki, czy nie boli go brzuszek i czy nie ma zadnej wysypki. Zbytni pospiech moze czasami prowadzic do alergii, wiec badz ostrozna. Tak mysle, ale niech sie reszta wypowie co uwaza;-):-).
Tak tez wlasnie pomyslalam ze na miesko to jeszcze nie pora. Maly juz od poltora tygodnia probuje marcheweczki,zajada sie jak szalony. Daje mu stopniowo,dzis np. zjadl juz 5 lyzeczek,potem domagal sie jeszcze ale juz mu nie dalam. Ale chyba dzieki tym nowoscia zaczal robic normalne,regularne kupki wiec cchyba bedzie dobrze:-)

reklama
Do góry