reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

hej
dzieki kobitki, moze macie racje, odciagne wczesniej kilka porcji mleczka,
a co do sukni to mam i to taka jaka chcialam:tak::-) , mi sie podoba i to najwazniejsze a czy sie spodoba innym to mnie juz nie obchodzi.

reklama
czesc dziewczynki,

niunka- napewno wszystkim sie bedziesz podobac :-) a Szymonkowi sproboj moze podawac mleko w kaszkach i tak go przyzwyczajac

My juz jestesmy na angielskiej ziemi. Ciesze sie, ze juz w domu, bo brakowalo mi troche mojego rytmu dnia. Troszeczke mi sie przytylo, ale nie potrafie sobie odmowic dobrego jedzonka. A kazdy kogo odwiedzalismy przygotowywal cos dobrego. Dostalismy tez od rodzinki "wyprawke", czyli domowej roboty soczki malinowe, wisniowe, ogoreczki, kompociki, dzemiki i takie tam. Mniam, mniam ...... Podroz minela spokojnie i bez problemow. Dzieciaczki byly bardzo grzeczne i nie marudzily, a tego najbardziej sie obawialam.
A pobyt w Polsce jak zawsze udany. Zwlaszcza ze mezus dlugo z nami byl :) Troche pozylismy jak ludzie, kino, wypad na rynek w Krakowie i na Kazimierz, pobyt w gorach, spotkania z przyjaciolmi i rodzinka, to jest to cos co tu nam najbardziej brakuje. A w zasadzie ktos - BABCIA :-D:-D:-D
A dzis bylo wielkie sprzatanie, bo uzbierala sie niezla warstwa kurzu w mieszkanku. I zakupy, bo lodowka swiecila pustkami. Jestem wykonczona, ale napewno pare kalorii spalilam :-)

Pozdrowienia dla wszystkich

Kasiu.j - super ze tak wam wszystko sie ladnie poukladlo, bo u nas Szymek zalapal katarek no i pokazala sie goraczka , podalam mu paracetamol w plynie , ale wymiotuje po nim, wiec dalam czopek, zobaczymy czy pomoze. Biedaczek ma zapchany caly nosek nie moze dobrze oddychac , dusi sie ma do tego wszystkiego kaszlek no i wogole malo spi i jest caly chorutki. Noc byla koszmarem , myslalam ze umre nie wiem jak mu pomoc:-:)angry:. Takie malenstwo i tak musi cierpiec. Dobrze ze ma ochotke pic mleczko z cycia , tylko ze sprawia mu to trudnosc , bo nosek caly zawalony.
Koncze kobitki
papa i caluski dla wszystkich

niunka - na katarek mozesz mu kupic kropelki do nosa, woda morska czy cos takiego (cos na bazie roztworu soli) bardzo pomaga, rorzedza ta wydzieline w nosku i latwiej jest maluchowi oddychac, moi tez w PL mieli katarki i te krople ratowaly ich (ja je dostalam tu od lekarza w uk), przyczyna moze byc za suche powietrze w domu, sprobuj obnizyc temperature w pokoju gdzie spi, u mnie to pomagalo

Witam kolezanki!!!
Dawno nic nie pisalam,ale ostatnio brakuje mi weny tworczej.
U nas czas zasuwa,Maksik dzis skonczyl miesiac,urosl juz niesamowicie.
Niestety u mnie w cycochach zupelna pustynia,nie pomogl laktator ani przystawianie malego. Po prostu sie chyba skonczylo.Maly od trzech dni tylko na sztucznym,ale widze ze sie najada i jest szczesliwy. Od czasu do czasu mamy problem z kolkami,ale podaje malemu Gripe water i widze poprawe. Znalazlam rowniez sposob na niego gdy jest marudny i nie chce spac:wlaczam suszarke i zasypia kamiennym snem.Tyle ze czasami juz mnie glowa boli od tego szumu,ale czego to sie nie wytrzyma dla wlasnego dzieciatka:-D
Coz jeszcze,aha przyznali nam child tax credit,niewiele ale zawsze... Teraz skladam podanie o becikowe:-)
Maz zaczal prace w Harrogate,wiec moze niedlugo sie przeprowadzimy.
W niedziele bylismy na wycieczce w waszym Bradford,calkiem mi sie podobalo,ale nie chcialabym tam mieszkac,ze wzgledu na te ogromne gorki. Dziewczyny jak wy macie sile pchac wozki,ufff:szok:
Bede sie starala czesciej cos napisac,pozdrawiam Was cieplutko z Maksikiem:-)
Dajcie znac co u Was?????

kama - takie maluszki szybko rosna, zmieniaja sie z dnia na dzien :-D tez to widze po swoim Maciusiu, a to pchanie pod gore wozka ma tez i swoje zalety, dobrze robi na nogi :)

My wczoraj bylismy na zabawach, Kuba bawil sie tak ostroznie. Miesieczna przerwa dala o sobie znac, raczej przesiadywal kolo mnie :-( Za to Maciek mial ochote wstac z moich kolan i zaczac baraszkowac z dziecmi. Caly sie trzasl z wrazenia :-) Do tego wszyscy sie zachwycali nim jaki dorodny ;-) dzieci go przychodzily glaskac,jak jakis talizman :) bo na tych poniedzialkowych zajeciach zwykle jestesmy jedynymi przedstawicielami naszej bialej rasy :) A dzis szalelismy w ogrodku, zrobilismy sobie z Kuba wyscigi zdalnie sterowanymi pojazdami, a Macius nas bacznie obserwowal. Teraz czekam na mezusia az przejmie obowiazki nad dziecmi.

Hej
Kama- Kasia ma racje z tymi zmianami w maluszkow, Szymon strasznie sie zmienil a w szczegolnosci wyszczuplal.:-)A to wszystko dlatego ze ma duzo ruchu. Fika ile wlezie,:-D
No ale wcale nie jest tak pieknie , bo biedeak sie rozchorowal na dobre ma zapalenie krtani :wściekła/y::zawstydzona/y:, biedaczek bylismy u pediatry ii mamy wszystko co najlepsze aby zwalczyc ta wstretna chorobe. Zaku[ilismy rowniez inhalator bo musi miec dwie inchalacje dziennie. Wizyta byla bezplatna , pomogla miedzynarodowa karta NHS. ,ale juz za leki trzeba placic. Nie wiem jak moge mojemu biedaczkowi pomoc, strasznie cierpi , kaszle ,dusi sie , placze i dalej nosek zapchany i tak wkolko:wściekła/y::wściekła/y:. Mam nadzieje ze te inhalacje pomoga.

Cfcgirl- jak tam samopoczucie? Juz niedlugo rozwiazanie , jak tam przygotowania, do przyjcia potomstwa na swiat.

Karolinko a co z wami??????????????????????????

Kasiek83- jak Michas , ile ma zabkow? Bo Szymek nie m jeszcze nicccccccccc.

papa buziaczki dla wszystkich

Hej dziewczyny
Kurcze dzis pierwszy raz w zyciu zafundowalam sobie tipsy -nawet nie wiecie jaka trudnosc sprawia mi pisane :sorry2: slub juz w czwartek wiec mysle sobie a co? musze byc piekna nawet na cywilnym hehe
nie wiem czy wiecie ale jest polski internetowy sklep :) dzis zlozylam pierwsze zamowienie, sa kaszki dla dzieci herbatki napisalam dzis nawet do nich wiadomosc cy rozszerza swoja oferte jak zglosi sie zapotrzebowanie heh chodzi mi glownie o rzeczy dla dzieci bo tutaj w PL jest kosmiczny wybor Michasiowi np podpasowaly kaszki "na dobranoc" spi po nich calusienka noc, tam tez chce miec ta cudowna kaszke :)
u nas pogoda wiosenna ale mimo tego Michas tez sie rozchorowal troche kaszelek i katar go mecza ale dzi juz jest znaczna poprawa -mam nadzieje ze mu przejdzie calkowicie po przeciez slub w czwartek, chrzest w sobote no i pozdroz w poniedzialek - mnostwo wrazen nas czeka.
Niunka zeby narazie sa 2 ale dosc duze -da sie to odczuc jak maly urwis ugryzie mame np w nos :-D ida nastepne -marudny sie robi znowu :-(Michas tez wyszczupla bo fika jak nie wiem co czasem sie dziwie skad ta energia w nim.
wspolczuje i Szymkow i Wam tego chorubska wstretnego. jak masz jakis nawilzacz w domu zaparzaj rumianek i nawilzaj pokoj a jak nie to wstaw na wieczor garnek z goraca woda z mocnym naparem rumianku- mowie ci dziala rewelacyjnie, u nas pomoglo
Cfc wiem co czujesz jesli chodzi o bol plecow - ja tez sie nacierpilam nie dsc ze swoje kg musze nosic to jeszcze Michasia w brzuchu ktory nie byl wcale maly ale to juz niedlugo... jeden usmiech Marysi a zapomnisz o wszystkim
Dziewczyny jak pogoda Uk?
pozdrawiam wszytskie i sle buziole dla dzieciaczkow

My wlasnie skonczylismy papierkowa robote z mezusiem i kierujemy sie do lozeczka na nocny spoczynek. Zasypali nas listami podczas naszych wakacji i trzeba to bylo w koncu nadrobic. Do tego gdzies zaginely 2 platnosci z tax credits i probujemy to odzyskac, ale nie wiadomo kto ma wiekszy balagan - my czy oni.

kasiek - trema przed wielkim dniem? ja tez sobie teraz przywiozlam pare tych kaszek dla Maciusia, mam nadzieje, ze bedzie lepiej sypial niz Kubus w jego wieku, jak na razie jest kiepsko, ostatnio przez te podroze bardzo mi sie rozregulowal, jada w nocy co 2 godziny albo i czesciej :-(

niunka - zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia dla Szymonka

kama - widzialam zdjecia "tygryska" :-D mam podobne spioszki Album/14.04.05 - Jakub i Maciej Jaroccy (www.rodzinka.info) jeszcze Maciusia zdjecie musze wkleic na stronke w tym ubranku

reklama
Cześć dziewczynki
U nas pomalutku. Bóle pleców są i zacznę sie chyba z nimi zaprzyjaźniac bo co innego mi pozostało. Dla Małej w 90 % mamy wszystko. Parę tylko pierdołek muszę kupić, no i przewijak na łóżeczko. Zaczynam odliczanie, bo to już mniej niz 2 miesiące zostało. 7 kwietnia mam spotkanie w klinice z lekarzem i kolejne USG. Właśnei dostałam list. Także trzymajcie za nas kciuki.
Edytko jest ta bluzka . Są dwie opjce - licytacja,albo Buy now za 9 funtów + 4 przesyłka. Czekam na odzew
Kasiu wszystkiego naj naj i spokojnego, choć pełnego wrażeń jutrzejszego dnia
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i wspaniałe dzieciaczki ;-)

Do góry