reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Hej spiochy wstawac:-):-)
Ja znowu nie moglam w nocy spac:wściekła/y:chyba sie juz wchodze w ten wiek-starosci-ze mam problemy z snem:-(

HALINKA666-a ta szkola do ktorej ma czekac jest dobra??bo jak tak to raczej warto poczekac,moim zdaniem:tak:sprwadzc sobie:-)
Wiesz w sumie tak i tak bedziesz siedziala z drugim dzieckiem :tak:
Moj Kuba tez jest z dziecmi w klasie o rok mlodszymi,bo jest z grudnia i reception zaczal jak mial 5 i pol roku:-)

MAMATROJECZKI-to dobrze ze juz chociaz mleka nie pije w nocy:tak:mi sie wydaje ze u Niego to nie jest to,ze mu sie chce piciu ,tylko przyzwyczajenie:tak:mowilas ze On smoczka nie ciagnie,no to wlasnie z butelki sobie smoczka zrobil:dry::sorry2:

Ale ja tez wiem ,ze bede miala problem z odzwyczajeniem Dawidka od smoczka:dry:bo to jest Potwor Smoczkowy:-:)-(

BOZENA M-no to my na szczescie pracowalysmy w czasach gdzie pani A ,nie miala tyle do gadania :))))

reklama
Halinka666 nawet w szkole katolickiej są kolorowe dzieci. Moja corka chodziła na Leeds road i muszę powiedzieć, że ta szkoła to wielka pomyłka. Niczego jej nie nauczono tylko cały czas albo siedziała i przepisywała z tablicy albo wysyłali ją do maluchow by się nimi zajęła. Katastrofa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Do tego nauczycieli rasistki (dużo pakistanek :szok: ) Pracowała tam jakiś czas polska nauczycielka ale zrezygnowała :-(
Doris z tą butelką może i tak jest , że traktuje jak smoczek, ale jak ma mało picia to nadal marudzi. Jak wypije tyle ile potrzebuje dalej śpi :dry:

Niom, dzisiaj DOris mozesz nazwac mnie spiochem!
Marecl dał pospac do 8.30:-D.......A TY co wymyslasz sobie strarość?!:-D:-D
Niom jak ja pracowąłam to Ona miała tam wiecej do poiwedzenia niz ON:-:)-(

Halinka666 -mój Marcel ma juz prawie 4 latka i ja GO w zesżłym roku zapisalm na 2,5 do mieszanego zwykłego, do dzisiaj pamietam jak rozpaczał:-:)-:)-( i z przerażeniem tam chodził do przedszkola po 3 tyg zabraliśmy GO z tamtad, kiedy zobaczyłam ze pada śnieg z deszczem a Tylko Marcel na podwórku w koszulce na ramiączkach, bo niby "było mu gorąco i bardzo chciał na podwórko!".....
Teraz chodzi na BD4 do Katolickiej i jestem tak zadowolona , na 5 dzieciaczków jest 1 opiekunka, dziecko sie nie błąka po przedszkolu.....No i od września zaczyna Recepcions udało nam sie na ostatni "gwizdek" zapisać, a ON jest bd zadowolony!

czesc dziewczynki
juz myslalam ze dzisiejszy dzien spedze w szpitalu,od polnocy do 2 lapaly mnie skurcze,coprawda nieregularne ale bardzo bolesne :shocked2: ale chyba to byl tylko przedsmak tego co mnie wkrotce czeka :oo2::hmm:

czesc kobietki piszecie otych przedszkolach ja tez chce zapisac wiki tylko nie wiem do jakiego napewno nie zapisze ja do przedszkola gdzie sa pokistanskie dzieci bo ostatnio kasia widziala co sie dzial bija sie kopia a popiekunki nie reagowaly moze wy znaie jakies dobre przedszkole w ktoym sa tewz polskie dzieci:confused::confused::confused::confused::confused:
i zycze milego spotkanka nie zabalujecie za bardzo:-D:-D:-D:-D:-Dja nie przyjde bo moja wiki sie przeziebila wielka szkoda

Hej witam z rana:-).U mnie znowu kiepska noc:-(.Ja odwiedzałam cołą noc ubikacje a moje dziecko co jakiś czas budziło się z płaczem podejrzewam że idą mu zęby z tyłu bo jak jadł wczoraj owoce to pojękiwał i się tulił:-(.Muszę pózniej jakoś go przekonac żeby dał mi oblukac czy to na pewno to:sorry2:.I tak tak cała noc razem aż do rana wiecznie tylko mnie kopał jak nie w brzuch to w plecy:wściekła/y:.Masakra!Jak go wyniosłam do jego pokoju to chyba po 3 minutach był już unas w łóżku:wściekła/y:.mamatrujeczki moje dziecko do teraz jeszcze potrafi zawołac w środku nocy że chce mleka ale ja już żadko na to reaguje bo ile lat można pic mleko w środku nocy:baffled:.Nawet dzisiaj chciał mleka ale powiedziałam mu stanowczo nie i jakoś dał sobie spokuj:tak:.halinka666 trudno jest mi cos doradzic:baffled: bo mój jeszcze nie chodzi do szkoły:no:.

Ostatnia edycja:
Czesc

No u mnie jakas niewielka zmiana na lepsze. Gardlo mniej boli, goraczka mi spadla i jakos moge funkcjonowac, bo znienawidzialam juz wlasne lozko.

mamatrojeczki - ja mialam tak z Kubusiem, budzil mi sie dlugo na mleko, potem go odzwyczailam to i tak sie budzil i trzeba bylo do niego isc, a poniewaz bylismy z mezem miekcy to postanowilismy czekac az mu to przejdzie, przeszlo jakis rok temu :baffled: przy Macku powiedzialam sobie ze tego bledu nie powtorze, jak zaczal mi sie budzic coraz czescie w nocy na mleko odstawilam zupelnie i zastosowalam metode drastyczna, zero mleczka, mowilam tylko ciiiii! i poskutkowalo, teraz przesypia cale noce w lozeczku bez nocnych pobudek

halinka666 - ja bym sie szczegolnie nie upierala przy katolickiej, bo te sa rozne tak samo jak zwykle szkoly, warto starac sie poslac dziecko na 2,5h do przedszkola przy szkole, do ktorej ma chodzic, bo wtedy ma pierwszenstwo, oczywiscie jesli mieszkasz w rejonie, teraz trudno cos bedzie znalesc od wrzesnia, bo juz sie skoczyla alokacja dzieci, trudno mi doradzic, ja bym sprobowala puscic, moze akurat mu sie spodoba, nie zniechecac, im wczesniej zacznie z angielskim tym szybciej zalapie i nie bedzie mial trudnosci

tynia - to musisz zaczac juz teraz cos szukac i zapisac, bo tu sie liczy kolejnosc, a te lepsze sa okupowane

reklama
Mojadzidzia no teraz to już w każdej chwili można się spodziewac że się zacznie:tak: Śmiesznie będzie jak zaczniesz rodzic wieczorem i ja z wrażenia też zacznę:-D Ale by miały dziewczyny ubaw:-D
A jak się teraz czujesz???

Okazało się, że nie muszę brac Marcela nawet na godzinkę:tak: Najpierw szwagier powiedział że chce przyjechac do nas na noc więc zostałby z małym a później mężo moje powiedział że będzie w domu już o 18:tak:

Do góry