reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Ja mam juz dosyc tych upalow. Kolejny raz w zyciu dochodze wniosku, ze wole zime.

Usmiechnieta, wyczytalam na stroni cic, ze na odpowiedz czeka sie 62 dni, bo ja wysylam poczta. Cos tam zamotalam sie czytajac o aplikowaniu online, jakies podpisy elektroniczne, cuda wianki... W ogole to zla jestem, bo w emigracyjnnym nie da sie z zywym czlowiekiem porozmawiac - w sensie twarza w twarz- i wszystkiego musze dowiadywac sie przez telefon. No i niby mialam wyslac dokumenty tydzien temu, a do dzis nie wyslalam, bo ciagle cos nowego od tych konsultantow sie dowiaduje i co chwile musze cos zmieniac.

reklama
Wazne tylko zebys wyslala zanim twoja wiza, ktora masz teraz wygasnie. Ja wysylalam to online ale mi kuzyn pomagal wtedy.
Fakt, twarza w twarz to mozesz sie z nimi spotkac ewentualnie na lotnisku w emigracyjnym jak idziesz po wize.
U nas znowu szaro buro.. no i pon wolny a tu tez nie zapowiadaja rewelacji pogodowych.

Wlasnie malzon pobiegl zaplacic i wyslac dokumenty. Zobaczymy jak dlugo bedziemy z mala czekac. Usmiechnieta, oni przysylaja jakis numer petenta ;-) czy cos w ten desen, coby postep online monitowac?

U nas dzis tez pada, nareszcie, bo gorac byl koszmarny. Mam nadzieje, ze jutro bedzie jednak sucho, bo w ramach Ottawa Jazz Festival wybieram sie na koncert Marsalisa i wolalabym nie zmoknac.

Witam wszystkich.
Usmiechnieta truskawki zbieralismy na Andrews Scenic Farm w Milton,mimo upalu wszyscy sie dobrze bawili.
Zielona moj Mlody tyle gada i ciagle pyta czemu ze glowa boli ,no normalnie nie zamyka sie he he.
Baw sie dobrze na koncercie i trzymam kciuki za "papiery".
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
PS Ciekawe czy Kana urodzila czy jeszcze sie kula ...?

Pestka, dzieki.
Koncert bardzo udany. Na szczescie nie padalo, choc bylo zimno i wymarzlam nieco. Na rozgrzewke gralo jakies trio. Jazz wspolczesny, ktorego fanka nie jestem, ale daje rade. MIalam wrazenie, ze chlopaki byli uposledzeni, takie miny robili - pewcie cierpieli w tworczym geniuszu :tak:
Natomiast Wynton Marsalis & Lincoln Center Orchestra byli mega. Juz nie moge sie doczekac nastepnego ich koncertu, na ktory uda mi sie wybrac. Chyba zakochalam sie w jednym saksofoniscie. Tak gra, ze az ciarki przechodza a do tego szalenie przystojy (w moich kategoriach) i przypomina moja wielka milosc...

WLasnie zauwazylam, ze juz ktos wrzucil na youtube bisy, ktore byly absolutnie swietne. Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis in Ottawa Jazz Festival 2013 - YouTube

Hejka kochane:)

Przperaszam za moja nieobecności i brak odzewu, ale te ostatnie dni mialam pełne wrazen i jeszcze załatwiania i kupowania czego brakuje:p hahah

No i chciałam Wam powiedzieć, ze wczoraj o 5:14 rano w St.Joseph Hospital przyszła na swiat nasza córeczka Maja...
Wazyła 3150 g i miała 49 cm... Jest przesłodka:)
Wczoraj wieczorkiem wróciliśmy około 20 do domku....
Poród mialam w skrócie ekspresowy:)po 4:30 bylismy w szpitalu ,a o 5:14 urodziłam...pielęgniarki w szoku, bo na raz ze mna trafiła dziewczyna i tez urodziła kilkanaście minut po mnie:p hahaha także miały wczoraj urwanie głowy:)

Takze Majka jest czasowa o w pewnym sensie 100% KANADYJSKA:p HAHAHA

Wielkie Gratulacje Kana,Witaj na Swiecie Majeczka,bardzo sie cieszemy ,najwazniejsze ze Malenka zdrowa i mamusie nie cierpiala zbyt dlugo i jest szczesliwa :))))),ucaluj swojego Aniolka.Teraz to bedziesz zajeta odwiedzinami znajomych ale jak Majeczka podrosnie to koniecznie musimy sie spotkac.Jeszcze raz wszystkiego naj ,oby spala pieknie i pila Ci z cycusia tak jak sobie zyczylas :))

reklama
Do góry