reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy z Kanady jestescie????

I ja gratuluje malenstwa ;) niech rosnie zdrowo, a jak podrosnie i sie nacieszycie wszyscy to mam nadzieje, ze sie gdzies spotkamy i nam tez ja pokazesz ;) Jak Marika tez sie cieszy z siostrzyczki ?

Maupa ja slyszalam, ze do 3 miesiecy maja termin na odpowiedz ale nie wiem czy to prawda, ja nie dostalam nic zeby sprawdzac status a moze dostalam ale o tym nie wiem bo moj kuzyn sie tym zajmowal, teraz za to do moich papierow dostalam wszystko na meila moj numer i gdzie moge to sprawdzac.

Home - Citizenship and Immigration Canada - Canada ja sprawdzam na tej stronie, tam mozna rozne aplikacje sprawdzac.

Pestka bylismy na tej farmie co pisalas pozbierac truskawek i czeresni, zanim dojechalismy lunelo niezle, potem juz bylo piekne slonce ale wozek Amelki wygladal jak kupa blota ale ona szczesliwa a ja sie tak najadlam, ze sie ruszac nie moglam potem..

Fakt ciekawe co z Maniuchna ale u niej to 3 malenstwo wiec ona to juz pewnie wogole nie ma czasu

reklama
Fakt ciekawe co z Maniuchna ale u niej to 3 malenstwo wiec ona to juz pewnie wogole nie ma czasu
Ale to co, urodzil sie juz synek?

Maupa ja slyszalam, ze do 3 miesiecy maja termin na odpowiedz ale nie wiem czy to prawda,
Na stronie CIC znalazlam, ze odpowiadaja w ciagu 62dni. Siedze zatem i czekam. Teoretycznie moja aplikacje dostali tydzien temu. Mam nadzieje, ze odpowiedz dostane jednak nieco wczesniej, bo oszalec mozna.

Usmiechnieta, dobrze ze sie odezwalas, bo juz zaczelam sie martwic, ze Waswszystkie w Toronto i okolicach zalalo...
U nas zaczal padac deszcz i wreszcie da sie zyc.

Maupa mysle ze na Maniuchne jeszcze za wczesnie ale chodzilo mi ze ona ma juz w domu dwoje a teraz trzecie w drodze to pewnie zalatana.

Co do ulewy to na szczescie mieszkam troche wyzej wiec obeszlo sie bez zalania ale mojemu znajomemu zalalo caly basement a na mall niedaleko jeszcze dzis nie bylo pradu bo chcialam kupic kawe jak bylysmy na spacerze a tam wszystko pozamykane.
Dzis znowu goraco i duszno.
Wcale Ci sie nie dziwie, trzymam kciuki zeby poszlo jak najszybciej ale teraz niewiadomo bo immigration strajkuje caly czas, jakby im za malo pieniedzy jeszcze bylo..

Witam Was wszystkie:-),

melduje się.....jeszcze 2w1 ,małemu dobrze w środku,ma jeszcze trochę czasu więc niech sobie tam jeszcze pobuszuje:-D:-D:-D,ach stracha mam z porodem tutaj.....

przez tą pogodę mam mega lenia,ciężko się ruszyć i zabrać za cokolwiek:zawstydzona/y:,
popołudniami jak jest pogoda chadzamy na splash park,żeby dzieci miały trochę fun-u,bo ja przy tej parówie przez dzień nie dałabym rady nosa z domu wytknąć...

hej maupa,
pogoda piekna to i nikogo nie ma ;) ale mysle ze to takie letnie pustki.
My tez caly czas na zewnatrz, to na ogrodku to na spacerze jutro jak bedzie ladnie to sie nad jezioro wybierzemy jak nie to chociaz na basen.

Jak u Ciebie ? tez slonecznie ?

Usmiechnieta, u mnie slonecznie to jest od maja. Do srody bylo w okolicach 40°, kilka razy pewnie nawet z 50... We srode, albo w czwartek spadlo na 15, a teraz sie dzwiga. Ja za to chora jestem jak mops, bo ciezko znosze gwaltowne zmiany temperatur. Do tego 2 tygodnie temu naderwalam sobie miesien trojglowy i przez tydzien o kulach chodzilam. Teraz juz chodze prawie normalnie, ale jeszcze pobbolewa jak zle stane. Tesknie za jesienia. Powiedzialñabym, ze za zima rowniez, ale jak pomysle, ze nie mam auta, to mi ta tesknota mija.

A no i mala mi sie rozgaduje. Zna tyle angielskich slow, ze nadziwic sie nie moge.

Caly czas powtarza: ja chce mamy, tata śtinki... Albo dzis tak mi przygadała: Mam, to maj rum, ałt! Goł ejej! Klous dor! - hehe w tej wersji fonetycznej mnie powala ;-)
Albo pytam: Co to jest?
K: rabbit!
ja: a po polsku?
K: kjuik :)

Ostatnia edycja:
Hej hej,wszyscy na dobre sie wakacjuja,piekna pogoda to trzeba korzystac bo zima dluga.
Moze jesli z ktoras z Pan znajdzie troche czasu ,to napiszcie co u was,jak lato zlatuje?No i nowe mamusie co u was,jak Maniuchna urodzilas,Kana jak Majeczka,ogarniacie haos he he ??
Dobrze ze Usmiechnieta mamy ciagly kontakt i widze jak jej Amelka pieknie rosnie :))
Pozdrawiam.

reklama
Pestka, ja tu wczoraj zajrzalam jakos pare minut przed Twoim wpisem. Pomyslalam sobie, ze watek nam umarl... :no:
Dzis przyszlo mi pozwolenie na tymczasowy pobyt i tymczasowa prace - do konca 2015 roku. Heh, biore sie wiec za szukanie roboty.

Do góry