reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Hejka poświątecznie :blink:

My dalej się rozpakowujemy na naszym mieszkanku ale już zaczyna to przypominać mieszkanie a nie składnice pudeł :-p
kamilka - w jakie dni i godziny są te zajęcia na basenie?

A mam nadzieję że nie zapesze - w przyszłym tygodniu mam rozmowę o pracę i może wrócę do apteki dalej sobie pracować. Wszystko będzie zależało od tego jakie warunki mi facet zaproponuje. Bo jeśli zechce mnie zatrudnić z urzędu to podziękuje. Dla przyjemności to ja mogę z dzieckiem w domu siedzieć a nie pracować -żeby cała moja pensja szła na opiekunkę.

Karola dalej bezzębna ale za to wzrostem nie grzeszy i siłą. Chodzi przy meblach i w chodziku, szaleje ile się da a dzisiaj musiałam jej kupić kilka ciuchów na 86/92 bo już wszystko zaczyna być małe :sorry2: Ja oszaleje :baffled:

Buziaczki dla wszystkich ;-)

reklama
Hejka - dzwoniłam o ten basen - zobaczymy czy pójdziemy, to będzie zależało jak będzie z moja praca. Ale 270 zl za 12 spotkań półgodzinnych to trochę dużo.

Dzisiaj Karola dostała Danonka, bałam się że będzie wybrzydzać, ale wtryniła szybciej niż się spodziewałam i domaga się jeszcze :-D Wczoraj dostała jogurcik (taki od 6 miesiąca ) gruszkowy i też zniknął zanim sie obejrzałam a dziecko na mnie krzyczało że mało :sorry2::-D:szok: Więc zapycha się teraz chrupkami kukurydzianymi :-p Ogólnie to jestem przerażona ilością jej jedzenia :dry: Jej menu wygląda tak: (godziny w przybliżeniu)
9.00/9.30 - mleko 240 - 270 ml.
11.00/11.30 - deserek/jogurcik/kaszka (100 - 200 ml.)
13.30/14.00 - obiadek 200 ml.
17.00/18.00 - deserek/jogurcik/owocki (100 - 150 ml.)
20.00/21.00 - mleko z kaszką 240 - 330 ml.
W zależności od ochoty tyle je, a w między czasie pochłania chrupki kukurydziane i czasami ciasteczka hipolitki :sorry2: A najchętniej zjadła by to to ma się na talerzu :-p

Ale wage ma prawidłową, tylko wzrost ponad 82 cm :p

mnie sie wydaje ze dobrze jje moj ma taki spis
7 mleko 210
9 owocki
11 mleko
13 obiadek
16 mleko czasem kaszka
o 19 mleko z kleikiem lub kaszka

Jeny - o 7 je? Kaja daje mamie się wyspać do min 8 a ostatnio do 9 ;-)
A nie powinno być 3 mleczne i 2 inne? Tak żeby miał 5 posiłków w ciągu dnia? Mi kazali jej wszystko na 5 rozłożyć :-/

reklama
Hej dziewczynki,Shiraaine,mój Krystian wstaje codziennie ok 6.20 i zanim wyjde do pracy tj.ok 7.05 on juz jest po pierwszym śniadaniu,czyli chlebek z masełkiem i "kakałko",bez wedlinki, bez sera bez niczego,sam chlebek z masełkiem,nawet jak do przedszkola idzie to tez przed wyjsciem musi zjesc,albo samo kakao wypic,a młodsza córcia zjada wszystko co jej sie da,wiec ciezko mi jakikolwiek jadłospis napisac.

Do góry