reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Krycha może i ja bym poprosiła o tą Twoją książkę ;D mailowo może i ja coś z niej wprowadzę w życie:-p ja ogarniam chatkę i się wściekam bo mój M o Dublina dziś jechał znowu ale ze szwagrem do konsulatu a mieliśmy razem dzionek spędzic:-( dziewczyny znaczie jakies przepisy na dobre sałatki ale nie Grecką czy warzywną bo te to zawsze podaje moze znacie jakieś inne fajniowe;-)

Krycha może i ja bym poprosiła o tą Twoją książkę ;D mailowo może i ja coś z niej wprowadzę w życie:-p (...) dziewczyny znaczie jakies przepisy na dobre sałatki ale nie Grecką czy warzywną bo te to zawsze podaje moze znacie jakieś inne fajniowe;-)

Nie ma problemu, tylko adresik @ mi podaj na priwa i prześlę ;-)

No i sałateczki:

*
sałata lodowa,ogórek konserwowy,czerwona cebulka,pierś z kurczaka podsmażona w przyprawach i majonez+jogurt naturalny

* ugotowane brokuły, ugotowane jajka podzielone na ćwiartki, pomidory, również podzielone na ćwiartki, układamy warstwowo (dla efektu a nie smaku ;-)) i wszystko zalewamy śmietaną/jogurtem wymieszaną z majonezem (pół na pół) i troszkę pieprzy, ewentualnie soli, do smaku

* owoce (banany, ananas, winogorn, gruszki, mandarynki, brzoswkinie) jakie lubisz pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z jakimś owocowym jugurtem! Ja jeszcze dodaję kukurydzę z puszki...

* ugotowany ryż zmieszać z ostudzonymi podsmażonymi pieczarkami, ze startym ząbkiem czosnku i majonezem

* puszka groszku, puszka kukurydzy, puszka fosolki, pokorjone w kostkę mięsko - wędlina lub pierś z kurczaka i cebulka - wymieszać z majonezem

* sałata pekinska, pomidory, ogórek, papryka, szczypiorek/cebyla - pokroić, wymieszać, zalać śmietaną/jugurtem wymieszanym z ketchupem i wszystko razem jeszcze raz wymieszać

* ugotowane ziemnaki i jajka pokroić w kostkę, cebulę również, wymieszać z dodatkiem majonezu (dość sporo), doprawić pieprzem i solą (SAŁATKA PO ŻYDOWSKU)

I wiem, że Sylcia007 ostatnio gdzieś wklejała jeszcze przepisy na sałatki, chyba na wątku obiadowym :sorry:!!! Smacznego życzę i czekam na adresik :-)

a my właśnie wróciliśmy z zakupków.teraz tylko obiadzik i położyć małą spać.a tu jakoś pustawo.i chorobowo...:sorry:
my na szczęście jakoś się trzymamy ale przy takiej pogodzie łatwo cosik złapać:confused2:

dzien doberek:)
witam sie w koncu:)
wczoraj wrocilam z pracy o 18.30 i tak jakos trpche z Majcia pogadalam,z dziewczynami ,z wezem i trza byla kapielszykowac i do smu malenstwo ukaldac.....no i nawet nie zdazylam sie przywitac....
w pracu ok....busy...ale to dobrze....lepiej niz siedziec bezczynnie.....namacham sie troche z tymi rampami do wozkow inwalidzkich no i z samymi wozkami....bo trza wepchnac do auta, pozapinac wszystkie 4 kola specjalnymi blokadami,zapiac pasy no i potem to wszystko rozmontowac i sprowadzic wozek na ziemie spowrotem....cwiczen przynajmniej mi nie brakuje....i jak fajnie wysoko sie jezdzi takim 9 osobowym kolosem:)
noooo
to chyba tyle...
ja posprzatalam,popralam, zrobilam obiadek na dzis i jutro od razu ....potem bawilam sie z Majcia zeby wynagrodzic ten czas jak mnie nie ma no a zaraz do szkoly po Anite jade.....pozniej moze jakis spacerek szybki zaliczymy jak padac nie bedzie a wieczorkim do lidla chyba po jakies zakupki trzeba bedzie podjechac...no i znow wieczor ...ech.....i weekend pracujacy....
no nic....
uciekam dziewczynki...moze pozniej zajrze jeszcze nie wiem...
milego dnia zycze i wszystkie serdecznie pozdrawiam....
hmmmm....i ja tylko pracujaca jestem?????????????????? ech.................

no Aguś to się nagimnastykujesz:sorry: na to wygląda że jesteś jedyną mamcią pracującą.no w sumie to jeszcze Cytrusek i chyba niedługo Justysia do was dołączy:confused2: widzę że teraz to masz dwa etaty-jeden domowy a drugi zawodowy.że też udaje ci się to wszystko ciągnąć i zachować jeszcze optymizm:cool2: w każdym razie super że spełniasz się i jesteś zadowolona,oby tak dalej

bylam z Jula kupic jej czapke bo z wszystkich tych takich nie zimowych powyrastala ale nic nie kupilam tylko czas stracilam ahhhh:wściekła/y:
babki mam do sprzedania gatki sciagajace funkiel nowka bo kupilam w pennym ale 10-12 za duze na mnie a 8-10 nie ma, moze ktoras chce odkupic??

Aga juz niedlugo ja dolaczam do mamek pracujacych od 2go do pracy smigam na tydzien pozniej 2 tyg urlopiku i juz na stale ale tylko 3 dni w tygodniu

A my już po spacerku i zakupkach:tak: BOŻENKO WYPRZEDAŻ W NAME.IT SUUUUUUUUUUUUPER CĘNY!!!! ja kupiłam tam świetną czape dla Matiego i bluzeczki dla Mareczka a i wogule zakupki dzisiaj udane;-) no i co Krycha możemy jutro się wprosić na kawke?? już z dziwczynkami uzgodniłam że moge się spóźnić hah:tak::-D no a teraz jeszcze troszke pracy w domciu mi zostało i obiadek dokończe i na mężusia czekam:-)i CZAS NA RELAKS:-D

reklama
A my już po spacerku i zakupkach:tak: BOŻENKO WYPRZEDAŻ W NAME.IT SUUUUUUUUUUUUPER CĘNY!!!! ja kupiłam tam świetną czape dla Matiego i bluzeczki dla Mareczka a i wogule zakupki dzisiaj udane;-) no i co Krycha możemy jutro się wprosić na kawke?? już z dziwczynkami uzgodniłam że moge się spóźnić hah:tak::-D no a teraz jeszcze troszke pracy w domciu mi zostało i obiadek dokończe i na mężusia czekam:-)i CZAS NA RELAKS:-D

Jasne, że tak, ja będe na Was czekać :tak:!!! O której godzince mogę się Was spodziewać? I kto zaszczyci moje niskie progi ;-)?

Aga_irlandia, to w dni wolne od pracy masz jeszcze więcej roboty w domu? Masz czas żeby odpocząć chociaż? No i widzę, że próbujesz dorównać Pudzianowi :-D te wózki do lekkich raczej nie należą, co?

Kaja_repsect, proszę bardzo ;-)

Do góry