reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

witaski
camomile no szkoda, mogłaś odreagować przy nas;-):-D:-D, z drugiej strony masz żarełko:-D:-D

Myśmy wczoraj odebrali od mamy mojej koleżanki pyszne pierożki, miały być na święta, ale....No co, zamówiłam jeszcze 100:D Ale pychota, takie prawdziwe domowe, mamine żarcie....
aine przedłużyłaś sobie święta:-D:-D, bo niby czemu trzeba wszystko zjeść w trzy dni no nie? można zacząć trochę wcześniej:tak::tak:

no lecę do polskiego sklepu po kapuchę bo właśnie sąsiadki ciocia ma nam zrobić gar kapuchy z fasolą:tak: aine ja nie lubię ani grochu ani fasoli a mój małż sam wtrąci cały gar -ponoć bardzo smaczne

reklama
Hmmm, po tej kapuście z grochem muszą być niezłe efekty...hmmmm...akustyczne:D
Ja na święta piekę pyszne ciasto według przepisu mojej teściowej, taka jakby mokra szarlotka z orzechami włoskimi, podobno mniammmm....

Wiesz Aine z ta kapusta to trzeba ostroznie. Ja wole zdecydowanie bigos bo jest wyrazistszy w smaku ale to taka tradycja. Poza tym moj R uwielbia kapsute z grochem.A co to za szrlotka???Brzmi apetycznie. Poprosze o przepis:-) Az mi slinka cieknie..... mniam....

Ależ prosze bardzo Camomile, wkleję z maila od teściowej, może jeszcze któras się skusi:)

superowe ciasto jabłkowo-orzechowe:
6 jabłek średniej wielkości, opakowanie cukru waniliowego, szklanka
cukru, garść rodzynek, 2 szklanki maki tortowej, 3 jajka, 4 łyzki oleju,
2 płaskie łyżeczki sody, szklanka orzechów włoskich, tabliczka gorzkiej
czekolady, kilka kropli olejku migdałowego.

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać rodzynki, cukier waniliowy i
cukier. Odstawić na pół godziny aż jabłka puszczą sok. Orzechy
rozdrobnić, czekoladę pokroić w drobną kostkę. Do jabłek dodać mąkę, 3
żółtka, olej i sodę. Wymieszać z orzechami, czekoladą i pianą ubitą z 3
białek. Całość wlać na blachę. Piec ok. 40 min. w temp. ok. 160. Gdy
ciasto ostygnie polać polewą czekoladową.

Jejku jaka tu cisza:szok: za to u mnie w domku nie bo Michal się drze jak poparzony, wydaje mi się że 3 mu sie pcha i to jeszcze po tej stronie gdzie juz ma 2 i 4:shocked2: a nie da sobie maznąć maścia i tylko na siłę dalam mu nurofen i proszek na kiełki wsypalam mu, na razie siedzi cicho bo wcina łyżke na przemian z myjka do okien < nowa nie używana:tak:>no i jeszcze Amela gada jak najęta hehhehehe:-D:laugh2: nawet bajka niczego nie zmienila:happy:

reklama
dzieńdoberek
mroźny ale ożywczy:-D:-D

u nas nocka w miarę ale chyba mojemu też idą trójki ząbki bo nie chce się rozstawać ze smokiem albo wkłada paluszki i nocki są niespokojne :confused2:
od rana mały chodzi za tatusiem więc mam spokój:-D:-D:-D

martuana nie dotarłam , chociaż wczoraj już byłam w samochodzie ale jak zobaczyłam korek od ronda przy B&Q w stronę miasta to zawróciłam:eek::eek::eek:

dzisiaj się wybieram do polskiego sklepu ale nie wiem czy name it czynny raczej wątpię, no cóż może jutro:confused2:
a jak wam się udało party?

aine przepis na ciasto wydrukowałam brzmi smakowicie jeśli zdążę to upiekę:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry