gastone
potrojna mama
że się wtrące.
Matko ja się tylko wtrącam
Gastone wiesz Twoja teściowa może mieć troche racji
U nas okazało się,że młody miał jakiś płyn w uszach i sporo woskowiny.
Też nie mówił wogóle,ale laryngolog przeczyścił uszka i dał leki.
To że zbiera się woskowina i my nie daliśmy rady jej wyczyścić ( pytałam lekarza czy to moje zaniedbanie-powiedział,że kategorycznie nie,bo woskowine powinien tylko i wyłącznie wyciągać lekarz).
Młody z dnia na dzień zaczął gadać
Oczywiście nie pełnymi zdaniami ani żadnych wymyślnych wyrazów.Zaczął gadać cokolwiek ale zrozumiale.
Radze dla uspokojenia pójśc do laryngologa ;-)
Być może z uszkami ma wszystko okey,ale lepiej to sprawdzić.
Hej Flipi
Mamy teraz urwanie cycków bo młody juz raczkuje i wstaje przy meblach![]()
Z tego co pamietam z innego watku twoj synek mial trzy razy zapalenie uszu, wiec stad plyn w uszach.Ja nie chce sie sprzeczac ale sa jakies symptomy ze dziecko ma jakies problemy ze slyszeniem.Poza tym mamy badania za miesiac i wlasnie wtedy bedziemy tez sprawdzac sluch.Moje dziecko swietnie reaguje na wszystkie bodzcce, podspiewuje pod nosem, tanczy, spelnia polecenia itp.On zna pare slow takich jak mama, tata, kto tam, mial, am am, tam, siedzi, jedzie.To sa wszystkie slowa jakie zna a tak cos tam opowiada po swojemuTez uwazam ze nienalezy panikowac bo przeciez ona ma 23 miesiace i to nie znaczy ze w ksiazce napislali ze ma mowic to on bedzie..albo ze inne dzieci juz mowia swietnie w tym wieku a on nie.Tak jak z chodzeniem dzieci .Max chodzil juz majac 10 miesiecy a inne dzieci nawet nie raczkuja.Chodzi mi o to ze moja tesciowa chcialby zeby on jak rozmawiamy prze telefon powiedzia babciu co slychac.Jest poprostu niecierpliwa i wszystko porownoje do swoich wnuczek.Zreszta kiedys usyszalam niby przez zarty ze szkoda ze to chlopak....
Sloneczko wyszlo , ciekawe na jak dlugo..

rzygam za przeproszeniem tymi pytanami