reklama

Mamy z Limerick

dzień dobry, pierwsze co dzisiaj zrobiłam po przebudzeniu to zagladam za okno ale śniegu nie ma!!!yoopi, chyba nas szczęśliwie ominie, a dzwoniła już rano koleżanka i wczoraj o 17tej wyjechali z Dublina na kerry a o 2giej w nocy trafili do Limericku bo takie śnieżyce były i nie szło jechać, osadzili ich w hotelu, oj trzeba oglądać newsy dzisiaj jak nic, ale cieszę się że Limerick ocalony.
megan, skarbie obawiam się, że jeśli nie jesteś upoważniona to nic Ci w banku nie powiedzą-obowiązuje ich tajemnica, trzeci raz wpisany pin też blokuje kartę więc może to i z bezpieczeństwa wyszł-dla waszego dobra. Pamętacie jak w tamtym roku skopiowali mnóstwo kart jeśli ktoś korzystał z bankomatu na dooradoyle a później wyczyścili konta zza Dublina, procedura trwała dwa dni ale kolega udowonił ze był tutaj, musiał spisac raport na gardzi i oddali mu wszystko! chyba będziesz musiała Księcia zagonić do banku i za jednym razem upważnienie załatwi.

reklama
no to klapa!!!bo On pracuje do końca tyg od 10-18!!ja nie mogę wybrać gotówki i wogóle wszystko do dupy!!jak zwykle mam pod górkę!!!ale i tak zajdę do banku!może mi chociaż powiedzą czemu się tak a nie inaczej stało?!

Czesc kolezanki, wpdam sie przywitac i wroce popoludniu jak mezus pojdzie do pracy;-)Co do sniegu to tez wypatrywalam a tu nic:-pCiekawe jak to bedzie z ta pogoda dostalam sms od mojego landlorda bo mial przyjechac po kase a on mieszka gdzies za Enis,ze odezwie sie do mnie w czwartek jak pogoda pozwoli:szok:wiec niewiem co tam sie dzieje.
Megan bez sztresu kobieto!
Olivca mam nadzieje ze Twoj ukochany dzis dotrze do Ciebie,a jak nie to wiesz kawusia czeka:tak:
A co do Irl paszportu to sama z ciekawosci poczytam,ale zastanawiam sie czy warto,a wy co sadzicie o paszportach irl dla naszych pociech?Jestescie za czy przeciw?

Czec dziewczynki.Piekny poranek co?:baffled:
Dzis bedziemy sie nudzic..
Dziewczynki pamietacie mojego kochanego bratanka Jasia? Malego wczesniaczka, biedulka, ktory lezal w szpitlu a potem mial operacje? Zobaccie jak ten slodzik teraz wyglada! Kluseczka moja kochana!Na drugim zdjeciu dwaj bracia.:-)
echh nieskromnie powiem ze mam sliczne dzieci w calej rodzinie!

Załączniki

• 7b9601b5c8[1].jpg
    7b9601b5c8[1].jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 38
  • dbc5da5f36[1].jpg
    dbc5da5f36[1].jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
CA co do Irl paszportu to sama z ciekawosci poczytam,ale zastanawiam sie czy warto,a wy co sadzicie o paszportach irl dla naszych pociech?Jestescie za czy przeciw?
ja już mam taki paszport w domku
jesli zbierzesz papierki to wyślesz na poczcie i paszport ci przyślą do domku za 10dni :tak:
spróbuj załatwić w 10dni polski paszport w konsulacie w Dublinie :szok: powodzenia:-D
irl paszport jest ważny 3 lata a polski 1 rok
muszę lecieć Bąbel woła później dokończę

Jula ma polski paszport juz dawno zalatwiony,co prawda to prawda ze troche czasu to trwalo,pierwszy zalatwialam w konsulacie i byl na rok a drugi w Pl juz na piec lat(:-(w sumie za jakis czas trzeba zmienic znowu bo dzieciatko sie zmienia,no ale to tak wszedzie jest)A co do tego Irl paszportu to pytam bo slyszalam ze to ze dziecko sie tu urodzilo niewystarcza zeby dostalo irlandzki paszport,rodzice misza spelniac jakies tam warunki min.musza tu przebywac i pracowac wa lata i cos tam jeszcze:dry:A z wami jak to bylo bez zadnego problemu dostaliscie paszporty dla dzieci?

Jula ma polski paszport juz dawno zalatwiony,co prawda to prawda ze troche czasu to trwalo,pierwszy zalatwialam w konsulacie i byl na rok a drugi w Pl juz na piec lat(:-(w sumie za jakis czas trzeba zmienic znowu bo dzieciatko sie zmienia,no ale to tak wszedzie jest)A co do tego Irl paszportu to pytam bo slyszalam ze to ze dziecko sie tu urodzilo niewystarcza zeby dostalo irlandzki paszport,rodzice misza spelniac jakies tam warunki min.musza tu przebywac i pracowac wa lata i cos tam jeszcze:dry:A z wami jak to bylo bez zadnego problemu dostaliscie paszporty dla dzieci?

Przesledz troche postow wstecz , juz ten temat byl poruszany i to calkiem niedawno :-p

Ale tu pusto..

gastone dziękuję za linki do programów całkiem fajne są, do photo shopa nawet się nie zabieram- jest zbyt zaawansowany a ja nie mam czasu się go uczyć :nerd: potrzebuję coś łatwego lekkiego i przyjemnego :-D
właśnie wróciłam ze spacerku brrr zimno

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry