reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka

Doveinred witaj po dlugiej przerwie, no i gratuluje Ci z calego serduszka!!!!:-):-)
Heronek masz bardzo dzielnego synka:tak:

A dzisiaj M wraca z Kondziem juz nie moge sie doczekac:-) w domku beda ok 23 wiec Konradek od razu do lozeczka powedruje a my do siebie i sie w koncu soba nacieszymy:-)
W ogole M mnie namawia na drugiego dzidziusia:sorry2: mowi ze jezeli sie zdecydujemy to rzuca palenie na 100%:tak: tylko ze ja nie jestem pewna.......mam pewne watpliwosci czy chce juz teraz drugie dziecko i myslalam ze odlozymy proby do przyszlego roku, no nie wiem musimy porozmawiac o tym powaznie;-)poza tym biore tabletki wiec i tak szybko by nie poszlo.

reklama
Witajcie!
Wczorajszy dzien byl okropny. Maly plakal caly czas, nie chcial spac w dzien, co skonczylo sie, ze nie chcial zasnac na noc...ech. Drapie sie kolo tej ranki. Zapodaje mu paracetamol ze szpitala, ale to chyba do konca nie pomaga. Jakas pielegniarka miala przyjsc wczoraj, ale ni widu, ni slychu. Moze dzis bedzie lepiej.
izka nie wiedzialam o tych darmowych tygodniach, dzieki, dobrze wiedziec na przyszlosc. Wiem tylko, ze mozna dostac w ramach tax credit doplate do przedszkola do 70% czy jakos tak.
Milego Dnia Wam zycze!

Witam
Madlen czerwona ksiazeczka to wlasnie ksiazeczka zdrowia.wez swoja jak pojdziesz ,bedziesz sobie sprawdzac jak cos beda chcieli:tak:jesli tu zostajesz to spytaj sie u lekarza swojego czy mozesz taka miec,tzn uzupelnic nia ze swojej polskiej ksiazeczki to co do tej pory mialas.nie wiem czy tak mozna ale sprobowac mozesz.on ci powie co i jak to zrobic jesli jest mozliwe.
Pandorka dynia jest w kazdym markecie i napewno w warzywniakach:tak:
Heronek od 3 roku zycia jest darmowe 15 godz na tydz:tak:nie wiem jak oni licza miesiac urodzenia ale Kondzio jest z maja i od przyszlego maja moze isc.juz aplikacje zlozylam wiosna bo u nas przeladowanie jest i do dobrego przedszkoal ciezko dostac sie w ostatniej chwili.Ja jak bylam chyba w kwietniu to mi powiedziano ze w dwoch juz do grudnia zajete a w jednym do wrzesnia:baffled:tego roku:sorry2:tak pol roku do przodu brak miejsc.nie zle co:baffled:co do pielegniarki to zadzwon do przechodni i powiedz ze miala przyjsc wczoraj i nikt nie byl.ja tak robilam jak HV nie przychodzily,od razu byly:tak:
Ada milego przytulania:-)nie zacaluj ich tylko:sorry:
Pinka zaomnialam,ladne zdjecie wstawilas:tak:jak sie czujesz?

Ostatnia edycja:
heronek bidulek ztwojego synka,napewno swedzi go ta ranka,jak nie przyjdzie pielegniarka,to moze zadzwon do nich sama..jeszcze raz zdrowka dla niego !!
dziewczyny,a w Anglii od kiedy jest obowiazkowa szkola?bo u nas od 4 lat,ale jak moj syn skonczyl w marcu 3 latka to od wrzesnia poszedl do nursery,ja na to mowie przygotowanie przed 1kl.cos takiego jak w pl.zerowka,chodzil caly rok,od 9do 14 i ja nic za to nie placilam,to bylo darmowe a zajecia mial w szkole do ktorej pozniej chodzil jak poszedl do 1kl.
u nas dzisiaj leje a ja powinnam isc na zakupy bo w niedziele i chyba w poniedzialek beda sklepy pozamykane,wiec trzeba co nie co kupic,a za rowne 2 tyg.szykujemy sie do wyjazdu do Polski..juz widze jaki bede miala stres,ja to zawsze panikuje..dobrze,ze chociaz moje dzieci sa wyluzowane a lot samolotem to dla nich radocha,szkoda ze ja tak nie mam.

Madlen- ja tez zawsze mam kluch w gardle jak lece samolotem heeheh nie martw sie bedzie ok
Ada- no to bierz sie za staranka;-))) dołonczysz kolejna do grona.....

a co tu taka cisza dzis????? ja w poniedzialek ide do Gp ciekawe kiedy od wizyty u lekarza polozna sie u mnie pojawi?????????

witam. dawno mnei nie bylo, ale nie mam sily siedziec przed kompem. po powrocie z pl, dziwnie sie czula, ciagle zmeczenie trzesace sie konczyny, oblewajace poty it. w koncu po 3 tyg poszlam do lekarza, a tu wyszlo , ze mam nadczynnosc tarczycy i we wtorek ide do szpitala na badania, w trybie pilnym. mam tylko nadzieje, z e bede tam jeden dzien, a nie wiecej. pozytywne jest tylko to ,ze chudne.
jestem padnieta, prysznic bior epare razy dziennie, bo cos porobi i mokr jestem, jak bym z pod prysznica wyszla. m pojechal sobei na wyscigi i siedze sama z dziecmi.
bede miala busy wakacje. tyle o mnie, id esie walnac spac,bo od meisiaca mam problem ze spaniem.
milego wieczorka i neidzieli.

Witam
kik witaj spowrotem.kurcze po powrocie a tu takie wiesci:baffled:trzymaj sie kochana.moja bratowa ma ten sam problem ale nie chudnie:no:zbierz sie szybko zeby cioe zbadali.co do kapieli to nie tylko ty jestes ciagle mokra,jest nie do wytrzymania:

Wczoraj spotkalam sie z Ewangelia:-)super sa:tak::tak:fajnie spedzilismy dzionek a potem popoludnie:-):-)
Poaz tym goraco,goraco goraco:sorry:ide sie wykapac.milego wieczoru

Witajcie!
Wczoraj wybralismy sie nad morze na pare godzin, bylo super, wiaterek w koncu, w Yorku to sauna byla....Redanek cieszyl sie jak nie wiem. Oczy mial naokolo glowy, nie wiedzial na co patrzec...hehehehe
Ta pielegniarka nie przyszla, nie dzwonilam, bo nie wiem skad ona miala byc. Bo to bylo umawiane ze szpitala z innej miejscowosci(tam gdzie Redan mial zabieg), ale ranka wyglada mi bardzo dobrze, nie ma krwi, nie napuchla, nie ma ropy. I tak w srode mam wizyte w szpitalu, wiec lekarz sobie to obejrzy...
kik trzymaj sie zdrowo, oby badania wyjasnily sytuacje...
Milego Dnia!

heronek gdzie bylas nad morzem??? moze fotki? opisz jak jest czy sa jakies bary z jedzeniem, sklepiki z zabawkami do kapieli wiesz jak to u nas nad morzem mnostwo straganow itp

Kik wspolczuje i duzo zdrowka zycze

reklama
minisia bylismy w Filey, ok. godzinke jazdy z Yorku, plaza jest tam niezaduza, takie malutkie rybackie miasteczko. Ale sa tam tez sklepiki z roznymi *******kami, amusements oczywiscie, no i pare miejsc z zarciem, zjadlam tam naprawde dobra rybke z frytkami...W czasie jak tam bylismy byla wysoka fala wiec nie wiem jak czysto tam jest...A fotki moze wstawie pozniej...jeszcze nie dalam ich do kompa...

Do góry