reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc.Jestem nowa na forum i mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko, ze sie do was przylacze. Jestem mama prawie 3-letnego synka. Obecnie nie pracuje zawodowo i czuje sie troche samotna. Chodze tu do szkoly, a w PL skonczylam studia.Pozdrawiam i gratuluje wszystkim mamom i przyszlym mamom.

Witamy serdecznie na BB. Napisz skąd jesteś ;-)

reklama
Mieszkam w Londynie.Zastanawiam sie ostatnio nad tym,czy zdecydowac sie na drugie dziecko, tak zeby roznica wieku nie byla zbyt duza i zeby mieli dobry kontakt ze soba, czy isc do pracy??I nie moge sie zdecydowac.A co wy o tym myslicie?Jak to wyglada u Was?

Joasia ja się przez kilka lat nie mogłam zdecydować a teraz jestem w ciąży i różnica miedzy moimi dziećmi będzie 6 lat i myślę ze to za dużo.Jakbym mogla cofnąć czas,to szybciej bym się postarała o drugie.
Pozdrawiam

witaj Joasia!!!

Ja raczej na drugie sie nie zdecyduje, ale wydaje mi sie, ze 2-3 lata roznicy jest akurat, jak wiecej, to juz dzieci sie rozmijaja...a tak i jeszcze 3 latek moglby czasami pomoc przy mlodszym rodzenstwie :-)

Joasiu ja tez o tym myslalam wielokrotnie trudna decyzja zdecydowac sie na drugie dzieciatko wiem...ale ja teraz postanowilam ,ze hcce sie rozwijac czegos droobic nie chce juz siedziecw domu...fakt prace jest mi trudno znalesc ,ale mam cos jakis czas jakas no i staram sie praciowac w domu w moim zawodzie...teraz chce cos otworzyc i lece znow na szkolenie do polski ,bio chce byc instruktorem w moim zawodzie wiec nie moglabym akurat teraz pozwolic sobie na drugie dzieciatko.Po za tym ja uwazam ze 2-3 latka roznicy to fajnie ,ale jak bede miala pozniej drugie jak moj synek bedzie mial z 10 lat to i tez bedzie fajnie ,bo pojedzie do sklepu pomoze mi przyniesie pampersy itd...
No i mysle ,ze z jednym jest latwiej jak sie nie ma tu nikogo babci,cioci czy kogos do przypilnowania dziecka...
Ja akurat tu nikogo nie mam dlatego jak narazie tez sie nie decyduje musze czegos sie dorobic,urzadzic mieszkanko i go wykupic...
Mysle ,ze ty sama musisz zdecydowac czy teraz jest czas :-) przemyslec za i przeciw,pomyslec co masz jeszcze do zrobienia i jak to bedzie...:-)
Zycze powodzenia i napewno znajdziesz rozwiazanie!

Kwiateczek ja nie wiedzialam ze ty tu sama jestes dlaczego tak?
co sie dzieje co zrobil G?
ah te chlopy ostatanio cos im wszystkim odwala!

Witam
Sama byla przez tydz,G byl w PL:sorry: zla jestem do tej pory czemu???Mamy zamiar sie pobrac w lipcu i oczywiscie jak to G ma na wszystko czas.Okazalo sie ze ksiadz nie ma jednak czasu i moze nam dac slub dopiero o 19ej godz:angry:masza,zyczenia,obiad i bedzie 21sza.moi goscie maja daleko bo 130km,przyjada na 6 godz wesela:angry:chrzestna ma 500km.mamy hotel w tym lokalu co nie zmienia faktu ze dlugo sie nie pobawimy.My bedziemy musieli wyjsc,uspic Kondzia itd .zejdzie nam troche.nie pobawimy sie zbytnio z goscmy w takiej sytuacji.do tego biorac pod uwage ze KOnradek ciagle sie budzi moze byc tak ze bedziemy latac do niego.tyle bedzie z wesela.Gdyby bylo jak chcialam poszlibysmy latem do ksiedza,powiedzial by nam juz wczesniej,zmien ili bysmy date itd....zaczal by sie slub o 16ej,wciaz by byl czas zeby sie pobawic z goscmi,isc jak ludzie polzyc dziecko itd a teraz....du....blada:angry:chetnie bym zrezygnowala:angry:

Joasia witaj:-)

Joasia - uwazam ze 2-3 latka to idealnie jesli chcesz zeby dzieci zlapaly kontakt jak najszybciej i zeby byl jak najlepszy. Duza roznica jest nie zbyt dobra...wiesz jedno bedzie zaraz mialo problemy dorastania gdy drugie ledwo bedzie wychodzic z pieluch...

Izka - no wiiiitaaaaaj kochana. Juz mialam do ciebie lista puscic Royal mail ;-)

kwiateczek - kochana nie przejmuj sie tak bardzo... moj tez slub slub slub, a jak juz data zapadla i przyszlo do organizowania to mial na wsio czas, a o gajerku to pomysli sie potem, fotograf tez potem, tamto potem i potem, zaproszenia potem...wscieklizny dostawlam i wyszlo tak ze wszystko od A-Z sama zorganizowalam, wszytsko sama wybralam co dotyczylo slubu, wesela,oranizacji....O co bys sie nie spytala do niczego reki nie przylozyl. Wiem jak cie to denerwuje. Kochanie a Kondzio ... proponuje lezanke zorganizowac dla Kondzia i go gdzie polozysz gdy bedzie juz lecialz nog, my tak mielismy z Nastka. I spala do rana,co ona do ciszy przyzwyczajona spala tuz za stolikiem gdzie jedli orkiestranci, charmider, muza... wiec goraca atmosferka byla :) Spoko bedzie, zobaczysz. Tez sie przejmowalam jak to bedzie,ze pewnie bedzie sie budzic,plakac...ale spoko, czasem jej tylko pozycje zmienialam :-D

Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi.To jest naprawde trudna decyzja i sama nie moge sie zdecydowac.Widze,ze wy tu wszystkie dobrze sie juz znacie.Mam nadzieje,ze z czasem tez was poznam.
Pozdrawiam:-)

reklama
hello gwiazdy

u mnie pakowanie pełną para i pranie z prasowaniem poniewaz postanowiłam ze teraz wszystko dla małego popiore i poprasuję a a nowym tylko włożę do szafy jedno bedzie z głowy bo brzuch coraz bardziej daje mi popalic:nerd::nerd: wozio juz doszedł jestem zadowolona:tak::tak: potem zrobie focie i wam wsio pokaże:-p

Izka- przeprowadzamy sie teraz w weekend mam nadzieje ze nie bedę za bardzo obolała ehheh bo na chwile obecną to flak zemnie

witam nową mamę:tak: ja zdecydowałam ze jednak 2 dziecko urodze przed 30 stka bo po, zycie nalezy do mnie i moich planów heheeh:-):tak:

Do góry