• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Pinka25 Przesliczny jest Twoj Erys:) a ja rodzilam naturalnie 24h:) umeczylam sie bardzo ale tu wszystko stawiaja na naturalnosc i mimo ze mama byla ustawiona buzka do spojenia lonowego(w zwiazku z czym ja potrzaskalam jak szklanka) i taka duza to mowili ze jest ok. Tyle ze juz pod koniec to chyba z 6 ich przylecialo pomoc mi wypychac moja kruszynke. Az biedactwo sie pod koniec przydusilo w kanale i jak sie urodzila to byla fioletowa jak sliwka, nie oddychala, dostala 5 pkt na poczatku. No ale na szczescie byly sprytne polozne i odrazu dostala tlenik i jakis masaz jej robili i wszystko skonczylo sie dobrze, po 10 min miala juz 10pkt.

Jak minal dzisiejszy dzionek kobietki? u nas dzis byli goscie. A teraz mala drzemie, maz w pracy i zostalam sama na placu boju. o 19 kapiel, moze usnie po 20stej to bede mogla poogarniac i poprasowac zaleglosci:)

maddusiia- kurcze to niezła akcja z twoim porodem ale najwazniejsze ze corcia cała i zdrowa no i ze tobie nic sie nie stało;-)

my dzis bylismy chwilke na spacerku bo zimo okropnie i ten wiatr:baffled: ja tez musze poprasowac ale jakos mi sie nie che:no:

maddusia na zoltaczke sa szczepione dzieci rodzicow pochodzacych tylko z regionow zagrozonych choroba, np kraje afrykanskie, pytalam sie pediatry w szpitalu, czy Mlody powinien byc szczepiony, a ona, ze nie, bo Polska nie jest na tej liscie...

tak sie wlasnie zastanawialm jakie to kraje:) a swoja droga w Polsce chyba na zoltaczke jest obowiazkowe. A podawalas witamine d3 bo tego tez tu sie nie podaje, mi ciotka polozna z Polski powiedziala ze tu inny klimat i zeby wychodzic czesto na sloneczko bo czasem nadmiar jest bardziej szkodliwy niz niedobor. Takze ja nie daje, za co zostalam lekko skrytykowana przez kolezanki z Polski.

zadnych witamin nie dawalam....karmilam Mlodego piersia do 11 miesiaca i polozna stweirdzila, ze witaminy ktore ja przyjmuje (bralam te dla karmiacych matek), Mlody tez dostaje, no i jak napisalas, czeste wychodzenie na sloneczko duzo daje....wczesniej tez pisalas, tutaj stawiaja na nature i nie lubia ingerowac za bardzo, co mi odpowiada na przyklad...kazda matka robi co uwaza najlepsze dla swojego dziecka..

Ja wlasnie tez zaczelam brac te dla karmiacych matek. Mi odpowiada ale nie wszystko bo tez czasami maja taki olewczy stosunek:)i wszystko dla nich jest OK:) no ale na szczescie nie ma tego nadmiernego przegrzewania dzieci jak w Polsce.
A wracajac do szczepionek mamy nasza w nastepny wtorek, mam nadzieje ze mala dobrze ja zniesie:)

reklama
mala-gorzatko fakt nie moge narzekac spioch mi sie trafil niezly:) ale to chyba w matke bo ja tez lubilam sobie pospac:)
a Ty widze spodziewasz sie drugiego malenstwa. Wiesz juz czy chlopiec czy dziewuszka? Czy dopiero w 27 nastepne usg?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry